Speltips Powerplay » Torsdag 15/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 15/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 15 april.

Torsdagens Powerplay bjuder bland annat på två spännande SM-slutspelsmatcher. Play Out mellan HV71 och Brynäs hör också till höjdpunkterna. Många ovissa matcher på kupongen!

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Luleå - Skellefteå 1X2
En match som är betydligt mer svårtippad. Luleå, med två raka vinster i bagaget, har rest sig på ett imponerande sätt och gjort det imponerande bra i den här kvartsfinalserien hittills. Inte minst med tanke på att truppen är relativt tunn. Defensiven och målvaktsspelet har varit suveränt den senaste tiden. Skellefteå har dock goda möjligheter. SKE har i grunden ett bättre lag och dessutom 4-3 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Känslan är att Skellefteå - i sämsta fall för västerbottningarnas del - tar den här bataljen till övertid.

2. Örebro - Leksand 1
Örebro - som har fyra (!) "matchbollar" i jakten på semifinalplatsen - har ett jätteläge på torsdagskvällen. ÖHK har gjort en fantastisk kvartsfinalserie mot Leksand så här långt. Det mentala övertaget är gigantiskt och Närke-gänget kan ståta med 6-1 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt. Tipset utgörs av att Örebro vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av offensiven och målvaktsspelet.

3. HV71 - Brynäs 1X
Kampen om SHL-platsen går vidare. HV71 svarade för en riktigt bra insats nu senast genom att bortabetvinga Brynäs och reducera matchserien till 1-2 i matcher. Jönköpingsgänget har därmed ett hyfsat utgångsläge inför fortsättningen. Målvaktsspelet och den uppoffrande defensiven imponerade i det tredje mötet och smålänningarna har goda möjligheter på torsdagskvällen. Samtliga Play Out-möten har slutat med uddamålsvinst för något av lagen och det är upplagt för ytterligare en rysare. Känslan är att den här sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

4. Trinec - Mla.Bole 1X
Slutspelsmatch i Tjeckien. Trinec har ett riktigt bra läge. Hemmaplansfördelen betyder mycket och Trinec vann senast när lagen möttes på hemmaplan. Mla.Bole har å andra sidan betvingat Trinec den här säsongen och ska på intet sätt räknas bort. Känslan är oavsett att 1X är relativt säkert.

5. Servette - Fribourg 1X2
Match i det schweiziska slutspelet. Här är det rätt så ovisst, trots att Servette i grunden har ett bättre spelarmaterial. Faktum är att Fribourg har vunnit de två senaste mötena lagen emellan. Befogat med en helgardering.

6. Rapperswil - Lugano 2
Ytterligare en match i slutspelet i Schweiz. Lugano har vunnit de två senaste matcherna mot Rapperswil med god marginal. Lugano har ett bättre lag och här känns det vettigt med en spik.

7. Bern - Zug X2
Kupongens tredje match i Schweiz. Bern har förvisso ett bra lag, men Zugs mentala övertag skojar man inte bort: Zug har närmare bestämt flera förluster i följd mot Bern. Halvgardering i form av X2 känns vettigt.

8. ZSC Lions - Lugano 1X2
Den fjärde sammandrabbningen i NLA-slutspelet på torsdagens kupong. Tämligen svårtippat. Det har varit idel jämna bataljer lagen emellan. Mycket talar för att så blir fallet även den här gången. Här känns det rätt att offra den tredje helgarderingen.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100