Speltips Powerplay » Torsdag 16/9

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 16/9

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 16 september.

Äntligen SHL igen! Det är dags för den andra SHL-omgången efter flera dagars väntan. Vi har även ett par allsvenska träningsmatcher att se fram emot.

💰 Banken! - Malmö

Malmö inledde SHL bra och har i grunden ett bättre lag än Oskarshamn. IKO är förvisso ett lurigt lag med mycket karaktär, men spelvärdet är högt på en bortaseger och det är inte minst defensiven som talar för skåningarna.

💣 Knallen! - Timrå

Timrå har oddsen emot sig, men torsdagens bortamatch kan bli väldigt jämn och det är mycket möjligt att SHL-nykomlingarna får med sig minst en poäng mot ett Brynäs som i grunden är ett lag med stora brister.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Leksand - Rögle 1X2
Leksand är ute efter revansch efter det tämligen snöpliga hemmanederlaget mot Malmö. Möjligheterna är väldigt goda. Inte minst med tanke på att laget har en stark forwardssida. Rögle blir en ordentlig utmaning. Skåningarna krigade till sig tre poäng borta mot Örebro och har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att RBK får med sig minst en poäng från Dalarna. Mycket till följd av lagets höga defensiva kapacitet.

2. Skellefteå - Frölunda 1
Tämligen svårtippat. Skellefteå gjorde det fantastiskt bra som bortabesegrade Djurgården redan under ordinarie speltid i premiären. Frölunda - som, oväntat nog, föll hemma mot Brynäs - har mycket att förbättra. Göteborgarna besitter emellertid en hög grundkapacitet och kan mycket väl rubba SKE. Känslan är dock att västerbottningarna blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på det målvaktsmässiga.

3. Växjö - Örebro 1X2
Svårtippat var ordet. Växjö jagar revansch efter hemmatorsken mot Färjestad. Det var trots allt starkt att få med sig en pinne mot hårdsatsande värmlänningarna i ett läge där Lakers låg under sent i den tredje perioden. Örebro är också på revanschjakt efter att ha förlorat mot en annan guldkandidat (Rögle). Två lag med mycket potential och olika styrkor samt svagheter drabbar samman. Känslan är att tillställningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

4. Brynäs - Timrå 1X2
Brynäs - som var nederlagstippade inför den här säsongen - jagar andra raka trepoängaren. Den här gången är Gävle-gänget favoriter. Timrå är ett lag som BIF ska kunna ha bakom sig i tabellen även efter 52 omgångar om allt klaffar. Tik förlorade borta mot Oskarshamn i premiären och har en tunn trupp. Brynäs har å andra sidan stora brister och oddset för en hemmaseger känns lite väl lågt. Här är det befogat med en helgardering.

5. Linköping - Djurgården 12
Linköping tar nya tag efter att ha pressat namnkunniga Luleå på bortaplan i SHL-premiären. LHC har ett bra läge. Djurgården svarade för en halvdan insats hemma mot Skellefteå och det skiljer inte så mycket mellan dessa lag. Hemmaplansfördelen väger tungt och tipset utgörs av att Linköping - som inte minst besitter en hög kapacitet på målvaktssidan - styr upp det här.

6. Oskarshamn - Malmö 2
Två lag som inkasserade tre poäng i premiären drabbar samman. Oskarshamn krigade till sig en hemmatrea mot Timrå efter en stark prestation - inte minst i powerplaysammanhang. Malmö blir ett kraftprov. Redhawks tog tre poäng borta mot Leksand och har ett intressant lagbygge. IKO lär stå emot bra, men känslan är att Redhawks drar det längsta strået igen. Till viss del tack vare målvaktsspelet.

7. AIK - Bik Karlskoga 12
AIK och Bik Karlskoga är två lag som kan utmana de bästa i HockeyAllsvenskan om allt klaffar. Under torsdagen möts lagen i en träningsmatch. Det är lite som skiljer lagen åt och upplagt för en rysare. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Troja/Ljungby - Tingsryd 12
Smålandsgängen drabbar samman i en träningsbatalj. Två lag som många tror kommer kriga på den nedre halvan i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Här lär det bli full fart framåt och är upplagt för att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100