Speltips Powerplay » Torsdag 22/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 22/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 22 april.

Torsdagens Powerplay är högintressant! Inte minst i form av den rafflande semifinalpremiären mellan Växjö och Örebro. Många spännande matcher i allmänhet på kupongen. Väl värt att spela!

⏰ Spelstopp: 17:59

1. Växjö - Örebro 1
Semifinalfesten drar igång under torsdagen. En tämligen oviss match. Växjö har gjort en kanonsäsong. Dels i form av att vinna grundserien, dels med tanke på stabila 4-0 i matcher mot Färjestad i kvartsfinalspelet. Örebro - som knep en direktplats till kvartsfinalen och körde över namnkunniga Leksand totalt med 4-0 i bataljer nu senast - blir en grymt tuff utmaning. Närke-gänget är inte minst ett lag med mycket spetskompetens på forwardssidan. ÖHK har dessutom vunnit två av fyra möten lagen emellan den här säsongen. Växjö har emellertid i grunden ett bättre lag med en högre kapacitet, samtidigt som hemmaplansfördelen väger oerhört tungt. Tipset utgörs av att smålänningarna drar det längsta strået i den första sammandrabbningen.

2. Mariestad - Troja/Ljungby 12
Kvalseriedags i Mariestad. Bois svarade för ett ordentligt bottennapp i premiären borta mot Nybro - en match där skaraborgarna förlorade stort. Mariestad är dock i vanliga fall ett riktigt bra lag och har goda möjligheter att studsa tillbaka. Troja/Ljungby, som bortabetvingade Hudiksvall i kvalseriepremiären, blir en tuff utmaning. Det står 1-1 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen och är upplagt för en rysare. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

3. Hudiksvall - Nybro 2
Ytterligare en batalj i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Hudiksvall jagar revansch efter hemmatorsken mot Troja/Ljungby i premiären. Nybro - som körde över Mariestad totalt på hemmaplan nu senast - blir en extremt tuff uppgift. HHC lär förvisso stå emot bra, men tipset utgörs av att Vikings blir för svåra. Delvis med tanke på smålänningarnas starka offensiv.

4. Omsk - CSKA Moskva 1X2
Match i KHL-slutspelet. Omsk har ett bra lag, men CSKA Moskvas mentala övertag är stort med tanke på plusstatistiken i inbördes-möten-statistiken. Det är upplagt för en jämn batalj. Här offras en helgardering.

5. Liberec - Trinec X2
Vi går vidare till slutspelet i Tjeckien. Här blir det svårt för Liberec. Hemmaplansfördelen väger förvisso ganska tungt, men Trinec kan ståta med tre raka vinster i inbördes möten. Det är inte så troligt att Trinec förlorar under ordinarie speltid.

6. Ingolstadt - München X2
Sammandrabbning i DEL-slutspelet. München har ett bättre spelarmaterial i grunden, men det har varit motvind mot Ingolstadt den här säsongen. Ingolstadt har ett stort mentalt övertag tack vare detta. Känslan är hur som helst att det vänder och X2 förefaller som spelvärt.

7. Wolfsburg - Bremerhaven 1X2
Den andra matchen i det tyska slutspelet på torsdagens Powerplay-kupong. Bremerhaven har i och för sig ett stort övertag sett till inbördes möten, men Wolfsburgs hemmaplansfördel betyder mycket. Det är upplagt för en rysare. Vettigt med en helgardering!

8. Straubing - Mannheim 1X2
Ytterligare en match i det tyska slutspelet. Torsdagens mest svårtippade tillställning. Det har varit oerhört jämnt i inbördes möten och skiljer inte mycket mellan lagen. Även här blir det en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100