Powerplay idag » torsdag 22 april » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 22/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 22/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 22 april.

Torsdagens Powerplay är högintressant! Inte minst i form av den rafflande semifinalpremiären mellan Växjö och Örebro. Många spännande matcher i allmänhet på kupongen. Väl värt att spela!

⏰ Spelstopp: 17:59

1. Växjö - Örebro 1
Semifinalfesten drar igång under torsdagen. En tämligen oviss match. Växjö har gjort en kanonsäsong. Dels i form av att vinna grundserien, dels med tanke på stabila 4-0 i matcher mot Färjestad i kvartsfinalspelet. Örebro - som knep en direktplats till kvartsfinalen och körde över namnkunniga Leksand totalt med 4-0 i bataljer nu senast - blir en grymt tuff utmaning. Närke-gänget är inte minst ett lag med mycket spetskompetens på forwardssidan. ÖHK har dessutom vunnit två av fyra möten lagen emellan den här säsongen. Växjö har emellertid i grunden ett bättre lag med en högre kapacitet, samtidigt som hemmaplansfördelen väger oerhört tungt. Tipset utgörs av att smålänningarna drar det längsta strået i den första sammandrabbningen.

2. Mariestad - Troja/Ljungby 12
Kvalseriedags i Mariestad. Bois svarade för ett ordentligt bottennapp i premiären borta mot Nybro - en match där skaraborgarna förlorade stort. Mariestad är dock i vanliga fall ett riktigt bra lag och har goda möjligheter att studsa tillbaka. Troja/Ljungby, som bortabetvingade Hudiksvall i kvalseriepremiären, blir en tuff utmaning. Det står 1-1 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen och är upplagt för en rysare. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

3. Hudiksvall - Nybro 2
Ytterligare en batalj i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Hudiksvall jagar revansch efter hemmatorsken mot Troja/Ljungby i premiären. Nybro - som körde över Mariestad totalt på hemmaplan nu senast - blir en extremt tuff uppgift. HHC lär förvisso stå emot bra, men tipset utgörs av att Vikings blir för svåra. Delvis med tanke på smålänningarnas starka offensiv.

4. Omsk - CSKA Moskva 1X2
Match i KHL-slutspelet. Omsk har ett bra lag, men CSKA Moskvas mentala övertag är stort med tanke på plusstatistiken i inbördes-möten-statistiken. Det är upplagt för en jämn batalj. Här offras en helgardering.

5. Liberec - Trinec X2
Vi går vidare till slutspelet i Tjeckien. Här blir det svårt för Liberec. Hemmaplansfördelen väger förvisso ganska tungt, men Trinec kan ståta med tre raka vinster i inbördes möten. Det är inte så troligt att Trinec förlorar under ordinarie speltid.

6. Ingolstadt - München X2
Sammandrabbning i DEL-slutspelet. München har ett bättre spelarmaterial i grunden, men det har varit motvind mot Ingolstadt den här säsongen. Ingolstadt har ett stort mentalt övertag tack vare detta. Känslan är hur som helst att det vänder och X2 förefaller som spelvärt.

7. Wolfsburg - Bremerhaven 1X2
Den andra matchen i det tyska slutspelet på torsdagens Powerplay-kupong. Bremerhaven har i och för sig ett stort övertag sett till inbördes möten, men Wolfsburgs hemmaplansfördel betyder mycket. Det är upplagt för en rysare. Vettigt med en helgardering!

8. Straubing - Mannheim 1X2
Ytterligare en match i det tyska slutspelet. Torsdagens mest svårtippade tillställning. Det har varit oerhört jämnt i inbördes möten och skiljer inte mycket mellan lagen. Även här blir det en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer