Powerplay idag » torsdag 23 september » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 23/9

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 23/9

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 23 september.

Dags för Powerplay igen! Den här gången bjuds vi på fyra högintressanta SHL-matcher och ett antal bataljer från Europa. I första hand den norska högstaligan.

💰 Banken! - Frölunda

Namnkunniga Frölunda har kommit igång på allvar och möter ett Leksand, som har haft problem över hela rinken.

💣 Knallen! - Brynäs

Brynäs slår ur underläge mot svenska mästarna Växjö, som är formstarka. Gävle-gänget har dock visat prov på en högstanivå den här säsongen och hemmaplansfördelen väger tungt. Inte helt säkert att Lakers tar hem den här matchen.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Frölunda - Leksand 1
Frölunda har kommit igång ordentligt. Två raka trepoängare talar sitt tydliga språk. Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt. Leksand har inte håvat in en enda poäng hittills och varit halvdana i såväl offensiven som defensiven. Allt annat än tre hemmapoäng vore oväntat. Inte minst med tanke på göteborgarnas vassa målvaktsspel.

2. Linköping - Färjestad X2
Linköping är ett av två SHL-lag som alltjämt är poänglösa. LHC har å andra sidan bara spelat två matcher. Grundkapaciteten är dessutom hög. Färjestad blir en rejäl utmaning. FBK har i grunden ett bättre lag och kan ståta med idel vinster i serieinledningen. Känslan är att värmlänningarna - i sämsta fall för bortalagets del - får med sig minst en pinne från den här bataljen.

3. Malmö - Djurgården 1X2
Svårtippat var ordet. Malmö har tagit sex poäng på tre matcher, men föll nu senast hemma mot Färjestad. Djurgården kan stoltsera med två raka vinster. Det spelmässiga har dock inte direkt varit på topp. Det skiljer ytterst lite mellan dessa lag och här känns det befogat att offra en helgardering.

4. Brynäs - Växjö 12
En lurig match. Brynäs har mycket att jobba på efter två raka nederlag. Det har dock inte direkt varit så att Gävle-gänget har varit utspelade, utan BIF har hängt med bra. Växjö blir ett kraftprov. Smålänningarna har inkasserat två raka vinster och firma Robert Rosén/Richard Gynge är tämligen het. Brynäs besitter emellertid en hög grundkapacitet och här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Frederikshavn - Rungsted 1
Match i den danska högstaligan. Frederikshavn har inlett serien rätt så bra med åtta poäng på fem matcher. Rungsted - som bara har snittat en pinne per match - har mycket att jobba på. Bortalaget har visserligen en hög kapacitet, men en vinst känns inte troligt i den här matchen. Hemmaplansfördelen betyder mycket och här blir det en spik.

6. Krefeld - Iserlohn 1X2
Kupongens enda match i den tyska högstaligan. Här är det ytterst svårtippat. Krefeld har bara tagit en poäng på fyra matcher. Iserlohn - med sju pinnar på fyra tillställningar - har inlett så mycket bättre. Krefeld är dock i grunden ett lag med mycket kvalitet och hemmaplansfördelen väger tungt. Här blir det en helgardering.

7. Gruner - Manglerud 1X2
En av två matcher i Norges främsta hockeyliga på torsdagens Powerplay-kuong. Gruner har bara håvat in en poäng på fyra matcher. Manglerud - med två pinnar på fyra sammandrabbningar - har också inlett seriespelet på ett trevande sätt. Det är upplagt för en rysare i en mycket svårbedömd match. Här offras den sista helgarderingen.

8. Frisk Asker - Storhamar X2
Ytterligare en sammandrabbning i Norge. Frisk Asker har bara snittat en poäng per match. Storhamar - som kan stoltsera med nio poäng på fyra bataljer - blir ett kraftprov. Frisk Asker är förvisso ett lag med mycket potential, men X2 känns som relativt tryggt.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer