Powerplay idag » torsdag 30 september » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 30/9

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 30/9

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 30 september.

Det är idel SHL-hockey på kvällens Powerplay-kupong! Dels sju matcher, dels en "målduell". Torsdagens omgång blir onekligen något att se fram emot!

💰 Banken! - Luleå

Luleå har visserligen två förluster i följd, men det spelmässiga har varit bra. LHF dominerade totalt rent spelmässigt nu senast mot Örebro, men var sanslöst ineffektiva. Det är bara en tidsfråga innan den stora islossningen kommer om Luleå fortsätter skapa så här mycket framåt. Timrå är ett lag som norrbottningarna ska vinna mot.

💣 Knallen! - Linköping

Knall och knall. En definitionsfråga. Linköping är oavsett ett bottenlag för närvarande och möter Rögle, tillika en av guldkandidaterna. LHC är på gång och sannolikheten är stor att östgötarna åtminstone tar minst en poäng mot RBK.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Skellefteå - Färjestad 1X2
Ovisst värre. Skellefteå har varit ojämna inledningsvis. Stjärnspäckade Färjestad har håvat in tre vinster i rad och infriat de högt ställda förväntningarna på laget hittills. SKE är tunga att möta och hemmaplansfördelen väger tungt. FBK har å andra sidan ett bättre spelarmaterial. Det känns vettigt att helgardera den här betaljen.

2. Timrå - Luleå 2
En match som Luleå ska vinna under normala omständigheter. LHF har förvisso två raka förluster, men har skapat sanslöst mycket den senaste tiden. Framför allt i de två sista perioderna mot Örebro. Timrå - som har blandat och gett i serieinledningen - har ett betydligt sämre lag än Luleå på alla fronter. Här blir det en av två spikar.

3. Djurgården - Leksand 12
Två lag med mycket att bevisa efter en halvdan serieinledning drabbar samman. Det är framför allt Leksand som har underpresterat. Inte minst i defensiven. LIF har dock ett stort övertag sett till corsin och den tveksamma poängskörden är lite missvisande. Djurgården har hur som helst ett rätt så bra lag och hemmaplansfördelen betyder en del. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

4. Frölunda - Örebro 12
Frölunda har goda möjligheter under torsdagen. Det var starkt att vinna borta mot svårspelade Oskarshamn och göteborgarna har i grunden ett bättre lag än Örebro. ÖHK ska emellertid på intet sätt räknas bort. Närke-gänget svarade för en heroisk insats nu senast borta mot Luleå. Det var i synnerhet målvaktsspelet som imponerade. Det är upplagt för en rysare i Scandinavium. Även här är känslan att något av lagen vinner redan under ordinarie speltid.

5. Oskarshamn - Brynäs 1X2
Utan tvivel en av kvällens mest ovissa matcher. Oskarshamn har varit ojämna, men ändå svarat för en helt okej insats utifrån omständigheterna. Brynäs blir ett kraftprov. BIF har överraskat i SHL-inledningen och inkasserat hela tio poäng på fem bataljer. Gävle-gänget har ett stort offensivt övertag och goda möjligheter. IKO är dock ett lurigt lag att möta och det känns rätt med en helgardering här.

6. Linköping - Rögle 12
Det är inget snack om att Rögle - med all rätt - är favoriter på torsdagskvällen. Linköping har dock ändå ett hyfsat läge. LHC - som bortabesegrade Leksand nu senast - är på rätt väg efter en tung seriestart. RBK, med sex pinnar på tre tillställningar, har inlett helt okej. Det är upplagt för en rysare i Saab Arena. Tipset är att något av lagen tar hem det här under ordinarie matchtid. Högt spelvärde på Linköping om hemmalaget styr upp det här.

7. Malmö - Växjö 1
Succélaget Malmö jagar ytterligare en vinst. Nio pinnar på fyra sammandrabbningar är ett tämligen starkt facit. Svenska mästarna Växjö blir en ordentlig utmaning. Lakers hemmabetvingade namnkunniga Rögle nu senast och har inlett serien på ett bra sätt. Skåningarnas hemmaplansfördel betyder dessutom en hel del. Redhawks har dessutom ett målvaktsmässigt övertag. Tipset utgörs av att Malmö drar det längsta strået den här gången.

8. Carl Söderberg - Richard Gynge 1X2
"Målduellen" mellan två heta spelare. Snacka om svårtippat. Det här kan sluta precis hur som helst. Givet att offra en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 jan.
18:59
Dagens Trippel 20/1
Spel: Trippel
 
20 jan.
19:00
Oskarshamn - Brynäs
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra minst en poäng
 
20 jan.
19:00
Leksand - Växjö
Spel: Joel Kellman gör minst en poäng
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer

Stryktipskrönikan 8 Januari

7 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare och bettingexpert Jonas Weimer kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

Premier League 7 januari 2022

Det är FA-cupen i fokus när Stryktipset är tillbaka igen! 3e rundan ska spelas med en hel del fina lag från Englands högsta serier. Kupongen är dock knepig och kräver en bra spik ... Läs mer