Speltips Powerplay » Torsdag 6/5

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 6/5

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 6 maj.

Torsdagens Powerplay sticker ut med SM-finalen. Ska Växjö lyckas ta ledningen med 3-0 i matcher eller reducerar Rögle till 1-2? Vi bjuds i övrigt på ett flertal intressanta NHL-bataljer!

⏰ Spelstopp: 19:59

1. Rögle - Växjö 1
Visst - det är inte kört för Rögle i teorin om det blir ytterligare en förlust under torsdagskvällen, men det är inte så troligt att Växjö missar fyra "matchbollar" om så blir fallet. Den här sammandrabbningen har med andra ord en viss "måste-karaktär" för RBK:s del. Möjligheterna är goda. Skåningarna har gjort det - rent spelmässigt - rätt så bra i finalserien och ytterst små marginaler har avgjort de två första matcherna. Rögle har dessutom betvingat Lakers tidigare under säsongen. Lägg därtill att hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att de grönvita studsar tillbaka. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardssidan.

2. Leon Bristedt - Richard Gynge 1X2
Två heta spelare i finalserien drabbar samman i "målduellen". Här är det oerhört ovisst. Vettigt med en helgardering.

3. Carolina - Chicago 1X
En av flera NHL-matcher på torsdagens kupong. Carolina har ett jätteläge. Hurricanes har tre raka vinster mot Chicago och hemmaplansfördelen väger tungt. Blackhawks är dessutom grymt formsvaga. 1X känns relativt säkert på förhand.

4. New York Islanders - New Jersey 1
Ännu en NHL-batalj där hemmalaget är stora favoriter. New York Islanders har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan. Islanders har dessutom gjort en mycket bättre säsong än New Jersey i allmänhet. Devils är å andra sidan formstarka. Det lär dock inte räcka mot ett så pass skickligt lag som Islanders.

5. Boston - New York Rangers 1X
Även här har hemmalaget goda möjligheter. Boston har gjort en bättre säsong än New York Rangers hittills. Rangers har emellertid vunnit hälften av de fyra senaste mötena lagen emellan och är ett lag med mycket potential. Det känns dock troligt att Boston - i sämsta fall för hemmagängets del - tar den här sammandrabbningen till övertid.

6. Toronto - Montreal 1X2
En väldigt oviss match. De senaste mötena lagen emellan har varit jämna historier. Toronto har i grunden ett bättre lag, vilket även säsongens resultat rent helhetsmässigt visar. Montreal är dock ett lag med en hög högstanivå. Här känns det befogat med en helgardering.

7. Pittsburgh - Buffalo 12
Pittsburgh krigar i toppskiktet och Buffalo är ett bottenlag. Det är inte direkt ologiskt att Penguins är stora favoriter. Faktum är dock att det här ändå är en lurig match att tippa. Inte minst med tanke på att Sabres vann det senaste mötet lagen emellan. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Edmonton - Vancouver 1X2
Den sista NHL-matchen på Powerplay-kupongen. Här är det tämligen ovisst. Edmonton har gjort en mycket bättre säsong och hemmaplansfördelen betyder mycket, men Vancouver har betvingat Oilers tidigare under säsongen. En bortaseger känns inte som orealistiskt. Det förefaller klokt med en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100