Speltips Stryktipset » Lördag 3/8

Bild från Bildbyrån

Stryktipset idag 3/8 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 3 augusti hos Svenska Spel.

Augustis första Stryktips bjuder på premiäromgången av The Championship. Hela nio matcher hämtas från Englands andradivision samtidigt som vårt avlånga land bjuder in till resterande fyra. Först ut är Allsvenskan där bottenmötet mellan Falkenberg och Helsingborg går av stapeln!

1. Falkenberg - Helsingborg 1X

Västkustpärlan Falkenberg har efter en besvärlig vår börjat resa sig i takt med att sommarvärmen dragit in över landet och hemma på Falcon Alkoholfri Arena är Hasse Eklunds gulvita gäng nu obesegrade i fyra raka matcher. Förra helgen manövrerades bottenkonkurrenten GIF Sundsvall ut med klara 2-0 vilket gör att laget kravlat sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Nu väntar nästa sexpoängsmöte när Helsingborg kommer på besök. Henke Larssons flygande start som nygammal manager har kraschlandat på de skånska slätterna och gästernas två raka torsk gör att de nu, efter förlusten med 1-4 hemma mot Örebro senast, endast har fyra pinnar ner till kvalplats. Falkenberg visar klart bättre tendenser och får gälla som favorit.

2. Östersund - AFC Eskilstuna X2

Vi får leta både länge och väl för att hitta en lika formsvag storfavorit som Östersund. Jämtlands stolthet har endast skrapat ihop en seger på de elva(!) senaste matcherna

men streckas trots det upp till skyarna. Poängen hemma mot sommartrötta Malmö FF senast togs tack vare en rejäl dos tur och med normal utdelning hade de tre poängen tillfallit de himmelsblå. AFC är visserligen jumbo, men laget har sett ganska starka ut under juli där de bland annat kryssat mot tabelltrean Djurgården och besegrat Kalmar, och de är inte alls så chanslösa som streckningen gör gällande. X2 är ett kanonspel på Jämtkraft Arena.

3. Dalkurd - Jönköpings Södra X2

Dalkurd har efter en trögstartad säsong börjat plocka lite poäng på slutet och parkerar därmed på den övre halvan av tabellen. Senast tappade man dock in 1-1 mot Västerås i den nionde(!) tilläggsminuten, vilket förmodligen tog udden av den tilltänkta uppflyttningsjakten. Speciellt när man nu ställs mot femman J-Södra som har fem raka utan förlust Tvåan erbjuder fint värde och blir utgångspunkt.

4. Degerfors - Varberg X2

Det är två lag i tveksam form som gör upp om poängen på Stora Valla i Degerfors. Värdarna står på tre raka utan seger medan gästande Varberg endast tagit fyra pinnar på de sex senaste. Senast lagen möttes i mitten av juli var det serieledande Varberg som drog det längsta strået och vann med 1-0 efter att Degerfors återigen misslyckats med att hitta målet. Ett mål de tre senaste är facit för hemmalaget vilket såklart inte skrämmer Varberg som släppt in näst minst mål i hela serien. Varberg är i grunden ett starkare lag och får gälla som knapp favorit även om ett kryss känns vettigt på större system.

5. Barnsley - Fulham 2

Även om Championship-säsongen smygstartas med en fajt redan under fredagen är det först under lördagen den engelska andradivisionen går igång på riktigt. Hela nio matcher hämtas från de brittiska öarna där nykomlingen Barnsley är först ut med mötet mot Fulham. Hemmalaget har legat relativt lågt på transfermarknaden och truppen ser inte speciellt slagkraftig ut i nuläget. Annat läge i Fulham som med hjälp av fallskärmspengarna från förra säsongens nedflyttning från Premier League kan mönstra ett ruggigt slagkraftigt lag. Klasspelare som Mitrović och Sessegnon finns fortsatt att tillgå och då bör gästerna vara numret för stort. Fulham tar tre poäng!

6. Blackburn - Charlton X2

Efter förra årets placering på den nedre halvan av tabellen förväntades klassiska Rovers förstärka truppen ordentligt under sommarens transferfönster. Så har dock inte blivit fallet och känslan är således att laget kommer få gneta på i de nedre regionerna även den här säsongen. Känslan är ungefär densamma när vi kikar på gamla fina Charlton Athletic som tog klivet upp från League One inför säsongen. Tänkbart bottenmöte där två på förhand ganska jämna lag gör upp och känslan är att det kan sluta lite hur som helst. Gästerna är dock märkbart lågt streckade vilket gör att vi börjar där.

7. Brentford - Birmingham 1

Trots att han uppnått en rejäl kultstatus fick Pontus Janssons tid i Leeds ett abrupt slut. Vår svenske landslagsmittback fick ta bakvägen ut och hamnade något oväntat i Brentford där han knappast är ensam bland nyförvärven. Londonklubben har utöver svensken plockat in bland annat Fiorentinas Nörgaard och gamla spanska stortalangen Joel Valencia. Man har dessutom fått behålla förra årets skyttekung Neal Maupay vilket gör att “Ponne” & co bör ha alla chanser i världen att inleda med en seger mot Birmingham som under sommaren tappat sin viktigaste kugge, tränaren Garry Monk. Etta!

8. Millwall - Preston X

Efter varsin ganska trött avslutning av förra säsongen slutade både Millwall och Preston på den undre halvan av The Championship. Sommaren verkar dock gjort gott i båda läger där både Millwall och Preston övertygat under försäsongen där genrepen, 3-3 mot Real Sociedad respektive 2-1 mot Newcastle, övertygar rejält. Inbördes har dock Preston haft övertaget de senaste säsongerna. I fjol gick gästerna segrande ur båda mötena mot Millwall och bör ha goda chanser till åtminstone en pinne här. Börja i mitten!

9. Reading - Sheffield Wednesday 1

I och med tappet av managern Steve Bruce har Sheffield Wednesday gått från en given playoff-kandidat till ett mer oskrivet kort. Stålstadsjätten står, efter en turbulent sommar, alltjämt utan tränare och kommer få det tufft mot Reading som endast förlorat två hemmamatcher på hela 2019. Värdarna har dessutom förstärkt med bland annat Charlie Adam under sommaren vilket säkrar upp ett tidigare tunt mittfält. Tvåan går bort på Madejski Stadium!

10. Stoke - QPR 1

Trots en mycket namnkunnig trupp har Stoke haft svårt att hänga på i toppen på The Championship efter nedflyttningen från Premier League. Med spelare som Joe Allen, Afobe och Vokes är lägstanivån dock hög. Något man inte kan säga om ett annat nyligen nedflyttat lag, QPR. Gästerna avslutade förra säsongen bedrövligt med endast tre segrar på de 22 avslutande matcherna. Trots det ser truppen ungefär likadan ut där den mest iögonfallande förändringen skett på tränarbänken där oprövade Mark Warburton tagit över tyglarna. Stoke känns klart starkare än gästerna och får gälla som favorit.

11. Swansea - Hull 12

Svensklaget Swansea får klara sig utan Östersunds demontränare Graham Potter nästa säsong då han lämnat för Brighton i Premier League. Inget som verkar störa walesarna nämnvärt då man under nye tränaren Steve Cooper tagit fem raka segrar under försäsongen. På Liberty Stadium blir hemmalaget således skyhöga favoriter vilket inte riktigt lirar med det faktum att Hull tagit hela 16 av 18 möjliga poäng i lagens senaste sex inbördes möten. Svanarna brukar ha svårt mot Hulls tigrar och med tanke på att värdet ligger på bortalaget är tvåan ett måste på kupongen. Gaffel!

12. Wigan - Cardiff 2

Det är inget lätt möte som väntar Wigan i hemmapremiären på DW Stadium. Nydegraderade Cardiff City har som brukligt tack vare fallskärmbetalningarna kunnat behålla en klart slagkraftig trupp där spelare som Bamba, Paterson och Junior Hoilett alltjämt finns kvar i Neil Warnocks trupp. Wigan har i sin tur en på pappret ganska svag trupp och har hackat en del under sommarens träningsmatcher. Cardiff är ett lag för toppen och till 40-45 procent står tvåan stark på egen hand.

13. Nottingham - West Bromwich 1X2

Kupongen avslutas i Nottingham där West Bromwich besöker The City Ground. Hemmalaget var något av en besvikelse förra säsongen vilket gjorde att laget tillslut gjorde sig av med Martin O'Neill på tränarbänken. In kom oprövade Sabri Lamouchi och det återstår att se om det gamla storlaget kan lyfta under nya tränaren. West Bromwich har på pappret ett mer namnkunnigt lag men med tunga tapp som Dawson och Rodriguez, som båda skrivit på för Premier League-klubbar, gör ändå läget något osäkert. Alla tecken är att föredra på rad 13!

Stora raden - 1152 kronor

1. Falkenberg - Helsingborg 1x

2. Östersund - Eskilstuna x2

3. Dalkurd - J-Södra x2

4. Degerfors - Varberg x2

5. Barnsley - Fulham 2

6. Blackburn - Charlton x2

7. Brentford - Birmingham 1

8. Millwall - Preston x2

9. Reading - Sheffield W. 1

10. Stoke - QPR 1x

11. Swansea - Hull 1x2

12. Wigan - Cardiff 2

13. Nottingham - WBA 1x2

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910