Speltips Tsitsipas - Jarry

Bild från Bildbyrån

Greken i storform!

Kvartsfinalerna i ATP Rom fortsätter under torsdagen, och mitt fokus ligger på drabbningen mellan Stefanos Tsitsipas och Nicolas Jarry, som inleds omkring klockan 19:00.

Jag skrev om Nicolas Jarry i hans senaste match mot Muller, och valde honom dessutom som vinnare. Mer information om Jarry och den matchen finns tillgänglig här. Kortfattat motiverade jag mitt val av Jarry med att Muller, trots en framgångsrik turnering, sannolikt nått sin kulmen och det var dags för honom att vika sig för de större grabbarna. Hans vinst över Rublev var imponerande, men det fanns faktorer som bidrog till utfallet, inte minst Rublevs intensiva spelschema på senare tid.

Jag påpekade även att Jarry har haft ett tufft år med flera dåliga resultat, särskilt på grusunderlag där han vanligtvis är grym, och kom dessutom in till Rom med tre raka förluster bakom sig. I Rom har han dock lyft sitt spel markant och levererat några imponerande prestationer.

Frågan är dock om han kan mäta sig med den formstarke Stefanos Tsitsipas. Jag är mycket skeptisk till detta. Tsitsipas är en spelare i världsklass, och med den nivå han presterar på för närvarande, är han en kandidat att räkna med i alla turneringar, särskilt på grus. Han har en exceptionell förmåga på detta underlag, vilket han bekräftat under flera år, och även detta år med en Masterstitel från Monte Carlo och en finalplats i Barcelona, även om han där fick se sig besegrad. I Rom har han återigen demonstrerat enastående tennis genom att vinna över tre starka motståndare; först Struff, som är en grym spelare med mängder av fina resultat på underlaget, följt av Norrie och senast De Minaur, som han besegrade övertygande.

Speltips & odds

Tsitsipas i denna form tror jag att han helt enkelt är för bra för Jarry. Jarry har presterat väl, men har också en tendens att vara slarvig, vilket blev tydligt i matchen mot Muller. Dock lyckades han reda ut situationen väl och till slut vinna med 2-0, men liknande tennis, eller misstag tror jag inte håller mot toppspelare som Tsitsipas.

  • Min tillit ligger hos Tsitsipas, och jag tror dessutom att han har kapaciteten att vinna matchen i raka set. Därför väljer jag att spela på Tsitsipas med -1.5 set, det vill säga 2-0, till oddset 1.98 hos spelbolaget Pinnacle.

Mina andelar

Stryktipset! 🏆💰

1️⃣ Stryktipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

Europatipset! 🏆💰

1️⃣ Europatipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

Oddsjämförelse Tsitsipas - Jarry