Speltips: Vinterspelen 2022: Skidskytte Herrar 15km Masstart 18/2 …
Speltips Vinterspelen 2022: Skidskytte Herrar 15km Masstart

Bild från Bildbyrån

Det er jo fullstendig krise

Herrarna i skidskytte gör sin sista OS-tävling för denna gång, och den avgörs i 15km masstart. En av de senaste säsongernas giganter, Sturla Holm Lægreid, är dock i gungning. OS har varit en ren och skär katastrof, och några ljusglimtar finns inte att hitta. Blir slagen av Benedikt Döll i dagens lopp?


Vad är det som händer med Sturla Holm Lægreid? Fjolårets världscup-tvåa och mannen som är sjua i årets tabell hade fram till OS gjort en finfin säsong. 24-åringen från Bærum vann den individuella tävlingen i Östersund, var trea på sprinten i Oberhof och trea på masstarten i Antholz precis före OS.

Men väl på plats i Kina har skyttet fullständigt fallerat. Farten i spåret har han bevisligen ännu, men vad som egentligen är Lægreids största styrka har nu övergivit honom. På vallen är norrmannen normalt sett stensäker. Säsongen 19/20 sköt han hela 98(!!)% totalt, 20/21 sköt han 92%, och inför mästerskapet låg han på 90% denna säsong.

Sedan började problemen. I den individuella starten, där säkert skytte belönas som mest, och bommar straffas med en extraminut, sköt han tre bom och blev "bara" 15:e man. I sprinten sköt Sturla 2 bom, men var så snabb i spåret att det räckte till en sjunde plats.

Vad som följde var en historisk genomklappning. Det var otroligt svåra förhållanden på vallen i jaktstarten, och det bommades friskt till höger och vänster. Men Lægreid lyckades skjuta tio(!!) bom, vilket var sämst av samtliga 58 man som gick i mål.

I stafetten, där vi rekat Norge som segrare, höll 24-åringen på att ødelegge det hele för det norska laget. På sin förstasträcka var han nästintill ensam med att dra på sig en straffrunda, då inte ens tre extraskott räckte till. Till växling lämnade Sturla över 40 sekunder efter ett av de största guldhoten i Ryssland.

Resten av laget stod dock för en mirakulös upphämtning och tog sig i mål som segrare inför en gråtande Lægreid.


Soldaten Benedikt Döll har prickat in formen fint till OS. Han vann masstarten i Antholz precis innan flyget avgick till Kina, och väl på plats har han radat upp flera fina resultat. I den individuella starten var han sexa med två bom, och i sprinten på en åttonde plats med en bom.

Med sina 83% i skytte och 3% i spåret är tysken normalt sett sämre än Lægreid i båda discipliner, men under OS har det som bekant varit som natt och dag för norrmannen. Även Doll hade det också tufft i jaktstarten och sköt hela sju bom, vilket dock också det bleknar i jämförelse med Sturlas tio.

I stafetten var han dock starkare än sin konkurrent, och sköt fullt med endast ett extraskott använt.

Då Lægreid är snabbare i spåret kommer det krävas bättre skytte av Döll för att vinna denna head, men med tanke på hur totalt oigenkännlig och rentav miserabl norrmannen varit på vallen under hela mästerskapet ska det väldigt mycket till för att allt plötsligt skall klaffa.

Självförtroendet är skakat, och känslan av att Sturla sånär kostade sina lagkamrater en medalj måste väga tungt på 24-åringens sinne trots guldet. Det kan säkerligen bli tal om åtminstone 3-4 bom i denna tävling, om inte mer. Döll har skjutit betydligt bättre.

Som underdog i denna H2H mot en norrmann i total krise måste vi således investera tungt.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
2 juli
15:00
AIK - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Under 2.5 mål
 
2 juli
16:00
Paula Badosa vs. Petra Kvitova
Wimbledon
Spel: Petra Kvitova -1.5 games
 
2 juli
17:30
Nick Kyrgios vs. Stefanos Tsitsipas
Wimbledon
Spel: Stefanos Tsitsipas vinner
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 
3 juli
00:00
Israel Adesanya - Jared Cannonier
UFC
Spel: Adesanya vinner på avslut - Ja
 
3 juli
04:00
Alexander Volkanovski - Max Holloway
UFC
Spel: Vinnande grupp av ronder: Volkanovski - rond 5-domarbeslut
 
3 juli
12:00
David Goffin vs. Frances Tiafoe
Wimbledon
Spel: David Goffin vinner
 
3 juli
12:00
Novak Djokovic vs. Tim Van Rijthoven
Wimbledon
Spel: Över 0.5 Tie breaks i matchen
 
3 juli
15:00
Djurgårdens IF - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & 1X
 
3 juli
17:30
IFK Norrköping - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen
 
3 juli
18:00
Ham-Kam - Molde
Eliteserien
Spel: Molde över 1.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer