Poland

POLEN

Polen kommer in till VM med sin tredje tränare på lite över ett år och det ska bli spännande att se hur Czesław Michniewicz sätter ihop laget och om de kan ta sig vidare ur en inte allt för omöjlig grupp. Med en av världens bästa spelare i anfallaren Robert Lewandowski är allt möjligt. Han kan avgöra matcher på egen hand från ingenstans och blir otroligt kul att följa i Qatar.

Grupp C - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
ArgentinaArgentina3201+36
PolenPolen3111+-04
MexikoMexiko3111-14
SaudiarabienSaudiarabien3102-23

Bettingstugan analyserar Polen i Fotbolls-VM 2022

📅 Polens spelschema i VM 2022

💰 Odds Polen Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Polen i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-3-3

  • Målvakt: Szczesny
  • Försvarare: Cash, Glik, Kivior, Bereszhynski
  • Mittfält: Krychowiak, Zielinski, Szymanski
  • Anfall: Kamiński, Lewandowski, Zalewski
Czesław Michniewicz Polen VM 2022

tog över Polen inför kvalmatchen mot Sverige

⭐ Polens tre största stjärnor

Robert Lewandowski

Lewandowski är utan tvekan Polens största stjärna och är en av världens bästa fotbollsspelare. Han har öst in mål i Bundesliga senaste 12 säsongerna i både Dormund och nu senast i Bayern München. Han är sylvass i boxen och livsfarlig på huvudet och alltid farlig. Han kan vara helt osynlig i en match sen helt plötsligt blixtrar han till och gör några mål. Otroligt professionell och blir spännande att se vart han hamnar i höst och vilket säsong han tar med sig till VM. 

Robert Lewandowski Polen VM 2022

Lewandowski är inte oväntat Polens bästa målskytt genom tiderna.

Piotr Zielinski

Napolis rutinerade mittfältare med över 10 säsonger och 370 matcher i Serie A är helt klart en av Polens stjärnor. Med sina snabba fötter och fina teknik kan han skära in från vänsterkanten och söka avslut med högern. Har ett bra skott och blir viktig för Polens kontringsspel vilket vi fick se i matchen mot Sverige.

Piotr Zielinski Polen VM 2022

Piotr Zielinski firar här 2-0 målet mot Sverige som säkrade VM-platsen.

Arkadiusz Milik

Marseilles anfallare med förflutet i Napoli är absolut en av Polens stjärnor men kommer få starta på bänk då Lewandowski är ohotad på topp. Är just nu skadad så vi får hoppas han hinner ta sig tillbaka och hittar formen innan VM för Milik blir otroligt viktigt som inhoppare i VM om Polen behöver jaga mål. Bra avslutare och stark inne i boxen.

Arkadiusz Milik Polen VM 2022

En stjärna som mest troligt får börja på bänken.

💰 Polens största talang

Nicola Zalewski

Den 20 år unga polacken som till vardags spelar i Roma kommer bli intressant att följa närmaste åren. Kommit upp genom Romas ungdomslag och har nu tagit plats i a-laget och fått regelbunden speltid. Upplockad till landslaget och är absolut i planerna för framtiden. Spelskicklig och målfarlig och passar perfekt på Polens mittfält. 

BB220525 ZF024

Ska Romas supertalang Nicola Zalewski få sitt stora genombrott i VM?

✈️ Polens VM-trupp 2022

Goalkeepers: Wojciech Szczesny, Bartlomiej Dragowski, Lukasz Skorupski

Defenders: Jan Bednarek, Kamil Glik, Robert Gumny, Artur Jedrzejczyk, Jakub Kiwior, Mateusz Wieteska, Bartosz Bereszynski, Matthew Cash, Nicola Zalewski

Midfielders: Krystian Bielik, Przemyslaw Frankowski , Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Jakub Kaminski, Michal Skoras, Damian Szymanski, Sebastian Szymanski, Piotr Zielinski, Szymon Zurkowski

Forwards: Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Krzysztof Piatek, Karol Swiderski

🌎 Polens VM-kval 2022

Polens VM Kval

📽 Bettingstugans videoklipp på Polen

Polens väg till VM i Qatar 2022

Bettingstugan tippar om odds på Polen i VM 2022

Tips på Polen
SpelTorsten

SpelTorsten

Närmare VM kommer vi hitta fina spel på Polen men just nu är det inte mycket ute men att de går vidare ur gruppen till 1.90 är absolut spelbart.

Spela på Polen i VM på Expekt