Saudi Arabia

SAUDIARABIEN

Falkarna som Saudiarabien kallas gör sitt sjätte VM och har sedan första gången de var med 1994 kvalat in till alla VM förutom två (2010 & 2014). Det är fransmannen Hervé Renard som är förbundskapten och Saudiarabien är ett av de bättre lagen från mellanöstern men ska inte ha mycket att säga till om i detta mästerskap även om de nästan spelar på hemmaplan. Argentinga, Polen & Mexiko är tre lag som utan tvekan ska kunna slå Saudiarabien.

Grupp C - Fotbolls VM 2021

LagSMVOFMSP
ArgentinaArgentina3201+36
PolenPolen3111+-04
MexikoMexiko3111-14
SaudiarabienSaudiarabien3102-23

Bettingstugan analyserar Saudiarabien i Fotbolls-VM 2022

📅 Saudiarabiens spelschema i VM 2022

Läs mer om Saudiarabiens matcher i VM 2022

Argentina fotboll fans

Inför Argentina - Saudiarabien VM 2022

Fotbolls VM 2022 14 september 2022

Öppningsmatch i Grupp C där Argentina ska ta sig an Saudiarabien. Matchen som spelas på Lusail Stadium är även första matchen denna dagen och förhoppningvis en match som kommer ... Läs mer

Fotbollssupportrar till Polen

Inför Polen - Saudiarabien VM 2022

Fotbolls VM 2022 14 september 2022

Polen missade straff i öppningsmatchen och fick bara 0-0 mot Mexiko. Ingen större skada skedd dock för vinner man den här matchen har man ett okej läge att ta sig vidare. Och ska ... Läs mer

Supporter till Mexiko med en stor flagga

Inför Saudiarabien - Mexiko VM 2022

Fotbolls VM 2022 29 november 2022

Mexiko har verkligen inget roligt mästerskap. 0-0 mot Polen följdes upp av 0-2 mot Mexiko. Dock lever VM-hoppet om man kan vinna mot Saudiarabien med några mål. Men det är just ... Läs mer

💰 Odds Saudiarabien Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Saudiarabien i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-5-1

 • Målvakt: Al Owais
 • Försvarare: Abdulhamid, Tambakti, Al Bulayhi, Al Shahrani
 • Mittfält: Brikan, Kanno, Al Dawsari, Al-Faraj, Malki, Dawsari
 • Anfall: Al Shehri

   Hervé Renard Saudiarabien VM 2022

   Den franske tränaren har tränat Saudiarabiens landslag i tre år, ska de kunna avancera?

   ⭐ Saudiarabiens tre största stjärnor

   Salem Al-Dawsari

   Den snabba kantspelaren som till vardags spelar i Saudiarabiens bästa klubb Al-Hilal är absolut en av Saudiarabiens stjärnor. Han var utlånad till Villarreal för några säsonger sedan där han fick göra ett inhopp mot självaste Real Madrid. Mycket mer än så blev det inte och återvände till Saudiarabien där han fortsatte karriären. Otroligt viktig för deras anfallsspel.

   Salem Al-Dawsari

   Saudiarabiens nummer 10 kommer bli en viktig bricka i deras anfallsspel.

   Yasser Al-Shahrani

   Al Shahrani spelar precis som de flesta i Saudiarabiens landslag i klubblaget Al-Hilal. Klassisk vänsterback som täcker flanken bra. Följer med upp i anfallsspelet och kommer med bra fart. Given i klubblag och landslag och en av de tongivande spelarna i detta landslag.

   Yasser Al-Shahrani

   Vänsterbacken från Saudiarabiens bästa klubblag Al-Hilal tillför mycket offensivt med sin fart.

   Salman Al-Faraj

   Veteranen och kapten i både landslaget och klubblaget Al-Hilal. Styr mittfältet med järnhand, har en bra vänsterfot med bra inlägg och blick. Inte den mest spektakulära spelaren men en riktig ledare och otroligt viktig i landslag som klubblag.

   Salman Al-Faraj Saudiarabien VM 2022

   Både lagkapten i klubblaget Al-Hilal och landslaget.

   💰 Saudiarabiens största talang

   Feras Al Brikan

   22-åringen från klubblaget Al-Fateh är en målfarlig anfallare som inte riktigt fått sitt stora genombrott i landslaget men kanske kommer det i VM? Snabb, teknisk och riktig måltjuv. Gjorde elva mål och fyra assist den gångna säsongen. Kommer få speltid i VM och med lite tur får vi se ett mål från honom.

   Feras Al Brikan Saudiarabien VM 2022

   Den 22-åriga anfallaren från klubblaget Al-Fateh har framtiden för sig.

   ✈️ Saudiarabiens VM-trupp 2022

   Goalkeepers: Mohamed Al-Owais, Nawaf Al-Aqidi, Mohamed Al-Yami

   Defenders: Yasser Al-Shahrani, Ali Al-Bulaihi, Abdulelah Al-Amri, Abdullah Madu, Hassan Tambakti, Sultan Al-Ghanam, Mohammed Al-Breik, Saud Abdulhamid

   Midfielders: Salman Al-Faraj, Riyadh Sharahili, Ali Al-Hassan, Mohamed Kanno, Abdulelah Al-Malki, Sami Al-Najei, Abdullah Otayf, Nasser Al-Dawsari , Abdulrahman Al-Aboud, Salem Al-Dawsari, Hattan Bahebri

   Forwards: Haitham Asiri, Saleh Al-Shehri, Firas Al-Buraikan

   Analys av Saudiarabiens VM-trupp 2022

   Saudiarabien har inte den bredaste truppen och har samtliga spelare från den inhemska ligan med de flesta ifrån klubblaget Al-Hilal. Det är lite annat motstånd i ett VM än i mellanöstern och Asien där de spelar de flesta matcherna och kommer få det tufft att ens ta ett poäng i gruppen. Det är ett av detta mästerskaps sämsta lag och ska inte ha mycket att säga till om. Den franske tränaren Hervé Renard gör sitt tredje år med landslaget och de är nog nöjda med att vara i VM.

   🌎 Saudiarabiens VM-kval 2022

   De tog sig vidare från andra fasen till den tredje relativt enkelt och väl i den tredje rundan tog de sig vidare som gruppetta före lag som Japan & Australien och klarade direktplats relativt enkelt. Med en förlust på 18 matcher i båda kvalen inräknat (mot Japan borta) så är det mer än väl godkänt för detta lag. 

   Saudiarabiens VM Kval

   📽 Bettingstugans videoklipp på Saudiarabien

   Alla Saudiarabiens mål i kvalet till VM

   Bettingstugan tippar om odds på Saudiarabien i VM 2022

   Tips på Saudiarabien
   SpelTorsten

   SpelTorsten

   Finns inte mycket ute nu som är speciellt intressant på Saudiarabien men tycker absolut att de förlorar mot Polen till 1.70 är spelbart.

   Spela på att Polen vinner över Saudiarabien på Bettson