• Hem
  • "Kan Janne avsluta med party?"
BB231118 JN012
Krönika

Bild från Bildbyrån

"Kan Janne avsluta med party?"

EM-kval 18 november 2023

KRÖNIKA. Landslagets insats i Baku vill man bara glömma. Att förlora med 3-0(!) mot Azerbajdzjan är såklart fiasko, långt ifrån godkänt och rent ut sagt bara pinsamt. Nu väntar chans till revansch och det är dags för Jannes avskedsföreställning. Jag hoppas och tror att han avslutar med party!

Betta på EM-kvalet

Unibet


Revansch i sikte - gör oss inte besvikna igen

Sverige ska avsluta ett svagt genomfört EM-kval genom att möta Estland hemma på Friends Arena och på motståndarsidan står Estland. 

Under normala förutsättningar hade man pratat om målfest, storseger och kanonfotboll med spel mot ett mål och ett svenskt landslag som briljerar, men nu är det inte normala förutsättningar som råder inför denna avslutning. 

Janne Andersson gör sin sista match som svensk förbundskapten och Sverige kommer från pinsamma 3-0 i baken mot Azerbajdzjan i Baku.

Jag kan, med handen på hjärtat, säga att det är med en viss lättnad som man ser fram emot att EM-kvalet nu avslutas. 

Varför? Jo, det här landslaget behöver nytt blod, en ny röst och en riktig omstart och det är också precis vad de kommer att få när vi har en ny förbundskapten på plats.

Topp fem kandidater till jobbet som ny förbundskapten

"Snälla Janne, gör oss inte besvikna"

Efter fiaskot i Baku är det som sagt snabb chans till revansch redan under söndagen då Sverige som hemmalag ska avsluta EM-kvalet genom att ställas mot Estland. 

Janne Andersson, han gör sin sista match som blågul förbundskapten och jag vädjar om att han ska få avsluta med flaggan i topp. Janne är ingen dålig tränare, han har sina stunder den där mannen, men det har inte gått bra i det här EM-kvalet och sett till prestationen här så är detta något som kostar honom jobbet den här gången.

Att vara förbundskapten för ett landslag med Sveriges kaliber är inte lätt. Blågula fans har en förmåga att ställa krav, vi fans vill se resultat och vi vill se de bästa spelarna spela och leverera. 

Ibland får vi vår vilja igenom, men ibland inte. Nu ska Sverige avsluta som sagt och jag vill verkligen se Janne Andersson avsluta sin tid som förbundskapten med flaggan i topp, så snälla Janne, gör oss inte besvikna! 

Vem ska ta över?

Frågan som alla vill ha svar på nu och helst igår är vem som ska ta över? Med tanke på hur riktigt illa det har gått i detta EM-kval där Sverige levererat följande resultatrad är det framtiden man sett fram emot och suktat efter länge nu.

Låt oss börja titta igenom resultatraden...

Omgång 1Sverige - Belgien 0-3
Omgång 2Sverige - Azerbajdzjan 5-0
Omgång 3Österrike - Sverige 2-0
Omgång 4Estland - Sverige 0-5
Omgång 5Sverige - Österrike 1-3
Omgång 6Belgien - Sverige 1-1 (avbröts pga. terrordåd)
Omgång 7Azerbajdzjan - Sverige 3-0

... och nu för att återkoppla till frågan om vem som ska ta över? 

Mitt svar på den frågan är fortfarande Fredrik Ljungberg. 

Jag har i tidigare krönikor här på Bettingstugan.se lyft fram att han är en bra kandidat. Dels för att han är en klippa på fotboll, vilket han visat i sitt nuvarande jobb hos Viaplay.

Varför ska "Freddie" ta över då? Jo, jag tror att han kan få med sig gruppen och med den digniteten han har som en före detta storspelare på hög nivå så skulle det vara ruggigt spännande att se honom i den här rollen. 

Ljungberg behöver nödvändigtvis inte ta jobbet själv. Det finns många kompetenta människor han skulle kunna ha vid sin sida, men med Fredrik Ljungberg vid rodret efter Janne tror åtminstone jag att det här landslaget kan gå en spännande framtid till mötes. 

Aktuellt odds på Fredrik Ljungberg som ny förbundskapten

Fredrik Ljungberg hos Viasat

Fredrik Ljungberg på nuvarande jobb, men kan han vara på väg mot ett nytt...?

/ Johan Videll

Sportbonus:

100 SEK gratisspel

Omsättningskrav: x bonussumma Lägsta odds: Bonuskod: Ingen kod