Betfair bg

Betfair Spelbörs

Är du nybörjare hos Betfairs spelbörs eller behöver du fräscha upp baskunskaperna kring sidan? Ta en rundtur i vår guide och lär dig allt om de funktioner man kan använda sig av.

Vanliga frågor om Betfair Spelbörs

Alla är vi nybörjare i början men det är där vi kommer in i bilden. Här följer de vanligaste frågorna och svaren kring Betfairs Spelbörs!

🤔 Vad är det för skillnad på Betfairs spelbörs och ett vanligt spelbolag?

Skillnaden är att när du spelar på Betfairs spelbörs spelar du mot andra spelare och inte ett spelbolag.

💰 Vad betyder att Backa ett spel på Betfair Spelbörs?

Att backa ett spel hos Betfairs spelbörs innebär att du spelar på att ett lag eller en person ska vinna matchen. Om du exempelvis backar att Milan vinner Serie A kommande säsong innebär det att du spelar på att dem ska vinna. Insatsen placeras mot någon som tror att laget inte kommer vinna.

Läs mer om att backa spel på Spelbörsen

📕 Vad betyder Boka på Betfair Exchange?

Boka ett spel hos Betfairs Spelbörs är motsatsen till att backa ett spel, vilket innebär att du spelar på att något inte kommer inträffa. Du kan exempelvis boka att Milan ska vinna ligan, det innebär att du spelar på att Milan inte kommer vinna ligan. Samma gäller för enstaka matcher, om du bokar en Chelsea vinst så vinner du om laget spelar oavgjort eller förlorar. Skulle Chelsea vinna matchen förlorar du ditt spel.

Läs mer om att boka spel på Spelbörsen

❗️ Finns det någon kommission eller avgift hos Betfairs Spelbörs?

Ja, spelar du hos Betfairs Spelbörs betalar du en avgift på ca 5%. Man kan dock få rabatt på sin kommission om man spelar mycket.

Läs mer om kommission på dina spel här

📲 Kan man spela på Betfair Exchange i mobilen?

Betfairs Spelbörs fungerar utmärkt att spela från mobilen. Dels kan du välja att spela från den mobilanpassade webbsidan som har ett gränssnitt som passar både mobil och surfplatta. För ännu smidigare åtkomst till Betfair kan du ladda ner appen som finns tillgänglig både för Iphone och android enheter.

Läs mer om Spelbörsens app

💸 Vad innebär Cash out på Betfair Exchange?

Cash out är en funktion som många spelbolag använder sig av idag. Betfairs Spelbörs var dock först med funktionen och det som skiljer sig från Betfairs cash out funktion kontra andras är att du själv får bestämma hur stor del av ditt spel du vill stänga. Du får alltså full kontroll på ditt spel och kan välja att säkra en vinst eller minimera en förlust innan matchen är slut genom cash out funktionen.

Läs mer om cash out hos Spelbörsen

Guide till Betfairs Spelbörs

Betfairs Spelbörs kan vid första anblicken uppfattas som krånglig och svår att förstå. Men det är endast en vanesak där vi är mer vana att få oddsen presenterade så som vi får hos andra spelbolag. När man väl lärt sig använda sidan och alla verktyg så inser man snabbt att sidan inte alls är krånglig utan snarare väldigt simpel och genialisk. I denna guide kommer vi gå igenom hur man använder sig av Betfair Spelbörs och vad som är bra att tänka på.

Betfair-exchange_logo_background_475

Speltips till Betfair Spelbörs

Gratis videotips flera dagar i veckan från Jonas Weimer

Fotboll 31 augusti 2020

Under den närmaste tiden kommer Bettingstugans expert Jonas Weimer ta sig an Betfairs Spelbörs och placera flera speltips varje vecka i ”Dagens bästa spel”. Detta kommer ske via ... Läs mer

🤷‍♂️ Hur funkar Betfair Spelbörs

Spelbörsen är en sida där alla spelare samlas kring de matcher som finns att spela på. Man kan antingen välja att lägga spel, som Betfair kallar för att ”backa”, eller så kan man lägga ut spel som andra kan satsa på vilket man valt att kalla för ”boka”. 

Att spela via Betfairs Spelbörs är allt som oftast en bra affär

På det sättet kan man dels använda sidan som en traditionell bettingsajt och dels agera spelbolag själv. Att vi spelar mot andra spelare gör ofta att oddsen pressas upp och jämför du med andra spelbolag kommer du allt som oftast landa i att spela på Spelbörsen är en bra affär.

Bettingstugans expert om Betfairs Spelbörs
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Betfairs Spelbörs är unikt i Sverige eftersom det är det enda bettingsidan där vi både kan agera spelbolag eller använda det som en traditionell bettiingsajt för att placera spel som vanligt. Fördelarna är flera där jag framförallt gillar att vi får högre odds och inte riskerar att bli limiterade. Spelar man dessutom på de större matcherna är valmöjligheterna och utbudet bra. Det tillsammans med högre maxinsatser gör Spelbörsen till en av de absolut bästa sajterna att betta på. Är du en spelare som bettar mycket så kommer du för eller senare bekanta dig med Spelbörsen.

🕵️‍♂️ Betfairs spelbörs - Backa spel

Hos ett traditionellt spelbolag har vi bara ett val när man letar spel men inne i Betfairs Spelbörs kan vi alltså välja att placera spel eller lägga ut spel. Att placera spel kallas för att backa spel och markeras med blå odds. Det är odds som spelare själv lagt ut och som vi som spelare kan välja att lägga. 

Att backa spel är enkelt men det finns vissa funktioner och verktyg man kan använda sig av som du ska vara medveten om, då det är sätt att maximera din chans att vinna över andra spelare. Detta kan du kan läsa mer om i vår artikel om att backa spel. 

Läs mer om hur du backar spel på Spelbörsen

Backa spel

I denna guide går vi igenom hur man backar ett spel - alltså att agera spelare i jakten på ett så bra odds som möjligt. Läs mer

🤝 Betfairs spelbörs - Boka spel

Hos ett traditionellt spelbolag har vi bara ett val när man letar spel men inne i Betfairs Spelbörs kan vi välja att även själva lägga ut spel. Att lägga ut odds kallas för att boka ett spel och markeras med röd färg inne på Spelbörsen. Att lägga ut spel hos Spelbörsen är lite som att vara sitt egna spelbolag och oddset och summan får man själv bestämma på de olika oddsen. Läs allt om hur det går till att boka spel och hur du kan maximera chansen att få spelare att köpa dina spel till så lågt odds som möjligt i vår artikel nedan. 

Läs mer om hur du bokar spel på Spelbörsen

Boka spel

I denna guide går vi igenom hur man bokar ett spel - alltså att agera spelbolag och lägga ut odds som andra kan lägga. Läs mer

🎁Välkomstbonus hos Betfair Spelbörs

Betfair tror stenhårt på sin idé om att spelare möter spelare och på det sättet själva ordnar marknadsmässiga odds, därför kan de också ge en av de bästa bonusarna på marknaden. Vi får nämligen helt gratis testa deras tjänst med ett riskfritt förstaspel på sidan.

Läs allt om Betfairs Spelbörs bonus i vår artikel om Spelbörsens välkomstbonus.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Testa Betfair Spelbörs med ett gratisspel värt 100 kr

Läs mer om bonusen på spelbörsen

Välkomstbonus

Vill du testa Spelbörsen via Bettingstugan får du ett riskfritt spel på upp till 100 kronor när du startar ditt konto. Det går snabbt, det är enkelt och framförallt - riskfritt! ... Läs mer

💰 Cash out på Betfair Spelbörs

Vad vore en bettingsida utan funktionen cash out? Det är numera en funktion som i stort sett samtliga spelbolag använder sig av. Dock i olika grad och mycket skiljer sig åt. Här vågar vi säga att Betfair lyckats allra bäst och de serverar en förstaklassig cash out-funktion åt oss. 

Varför vi tycker Betfair Spelbörs har en av dom bättre Cash Out-funktionerna på marknaden kan man läsa om i vår artikel nedan. Där kan ni även läsa hur man går tillväga för att använda Cash Out hos Betfair Spelbörs. 

Läs mer om Cash Out på spelbörsen

Cash Out

Betfairs Spelbörs har tagit fram en världsledande Cash Out-funktion åt oss där vi kan hämta hem hela summan i relation till oddset, ta delvis Cash Out eller använda den nya ... Läs mer

💸 Avgifter hos Spelbörsen

När ett spelbolag låter spelarna spela mot varandra försvinner också intäkterna då man inte förlorar några pengar till en bettingsajt. Betfairs Spelbörs är dock exemplariskt uppbyggt med en suverän kundservice och erbjuder hela tiden en uppdaterad sida. 

Det som driver sidan är vi allihopa som spelar där. Lite som att betala skatt för att sjukvården och att en skola ska finnas i ett samhälle betalar vi här en mindre avgift för att vi ska kunna använda oss av Betfairs Spelbörs. Läs allt om den kommissionen i vår artikel som presenteras nedan. 

Läs mer om kommission på spelbörsen

Kommission

Betfairs Spelbörs drivs och hålls igång av spelare. De vinnande spelarna får vara med och betala för att sidan finns tillgänglig för oss och att den fungerar som det ska. I ... Läs mer

💻 Betfairs spelbörs - Fler spelfunktioner

Spelfunktioner hos ett spelbolag är viktigt för oss spelare. Detta för att kunna få överhanden och även kunna utnyttja så mycket som möjligt av hela bettingupplevelsen. Förutom cash out-funktionen finns en mängd olika funktioner inne i Betfairs spelbörs där endast spelarnas fantasi sätter gränser. Läs allt om Spelbörsens funktioner i vår artikel om deras spelfunktioner.

   Läs mer om spelfunktioner på Spelbörsen

   Spelfunktioner

   För att kunna få ut maximalt av en spelsida handlar det om att förstå och använda de olika spelfunktioner som finns tillgängliga för oss. Hos Betfairs Spelbörs finns en rad ... Läs mer

   📖 Användarvänlighet

   Användarvänligheten hos ett spelbolag är förstås väldigt viktigt. Man vill att en sida ska flyta på bra och fungera i symbios med ens egna spelande

   Är det en sida som går trögt, krånglar med in och utlogg eller att spelen avbryts går mycket av hela upplevelsen ner, och inte minst dina chanser att vinna pengar i längden. Att spelbolag erbjuder en användarvänlig hemsida är framförallt viktigt när man ska ta snabba beslut, t.ex. i livebetting men även när man vill scrolla igenom menyerna i jakt på nästa spel. I artikeln som följer du läsa mer om användarvänligheten hos Betfairs Spelbörs.

   Läs mer om användarvänlighet på spelbörsen

   Användarvänlighet

   Alla bettingsidor har sin egna unika stil och Betfairs Spelbörs är inget undantag. Här serveras vi en sida med enkla menyer och framförallt en användarvänlighet som är i särklass. ... Läs mer

   👎👍 Fördelar och nackdelar med Betfairs Spelbörs

   Alla spelbolag har för- och nackdelar. Betfairs Spelbörs är inget undantag och visst finns det saker som behöver förbättras men det finns även en hel del att hylla. Vi har punktat upp det vi tycker är det bästa och det sämsta med Betfairs Spelbörs:

   FÖRDELAR:

   • Inget spelbolag som tar vinstmarginaler på våra odds

   När du spelar hos ett vanligt spelbolag får vi ett totalt odds som genererar pengar till bettingbolagen. Ett exempel på detta är ett tvåvägshandikapp där utgången är 50/50. Hade det inte funnits någon som tar pengar på spelen skulle vi få 2.00 på oddset på de bägge alternativen. Men i detta exempel får vi i bästa fall 1.90-1.90. 

   Hos Spelbörsen finns dock inte detta problem, då det inte är något spelbolag som tar procent av ditt spelande. Istället spelar vi mot spelare och då går det att hitta 2.00 - 2.00 på ett tvåvägsspel, ibland erbjuds du även ännu högre odds vilket då ger dig chansen till en ren vinstaffär.

   • Tillåtet att lägga sure bets 

   Sure bets är när du hittar odds där du går plus hur det än blir i matchen. Det finns inget bättre ställe än Spelbörsen att hitta sådana odds. Ett exempel på detta är att du spelat 1X (hemmaseger eller oavgjort) i en match på över 2.00 för att senare upptäcka oddset för 2 (bortaseger) som också är över 2.00. Du kand därmed placera ett sure bet. 

   Traditionella spelbolag kan limitera dig om du spelar för många sure bets men hos Betfairs spelbörs är dessa typer av spel helt legitima.

   • Man kan både sälja och köpa odds

   Hos Betfair Spelbörs kan du vässa dina skills inom betting och vara både spelbolag eller spelare. Du kan helt enkelt nischa dig som spelbolag eller som traditionell spelare och på det sättet få övertaget i en match. Ett roligt sätt att spela på och ett sätt att öka sina vinster.

   • Inga limiteringar

   Spelbolag gillar traditionellt inte vinstgående spelare. Vinner du pengar över tid kommer du inte vara välkommen hos många av våra spelbolag hur konstigt det än låter. Men Betfair agerar annorlunda och välkomnar dig hur mycket du än vinner hos dem. 

   • Högre odds

   En förlängning av att vi inte har ett spelbolag som tar en del av vinsten betyder det att vi får högre odds på sidan. Spelar du på många olika bettingsidor och jämför med Betfairs Spelbörs kommer du inse att det är riktigt bra odds vi serveras på Spelbörsen.

   • Bra cash out-funktion

   Betfair var först med att introducera Cash Out-funktionen på sina sidor och de har också den funktion som är allra bäst. Här kan du välja att delvis casha ut din vinst eller ta ut allt. Dessutom bra marginaler med mycket pengar tillbaka vilket har att göra med att de levererar höga odds.

   NACKDELAR:

   • Inga kombinationsspel

   Spelar du enbart på Spelbörsen kommer du märka att du inte kan göra kombinationsspel om det inte är färdigbyggda kombinationer från användare. Du kan helt enkelt inte lägga en dubbel eller trippel utan då får du växla över till vanliga Betfair.

   • Du måste vara vaksam så att du inte köper “dåliga” odds

   Det gäller att veta vad ger dig in på inne på Spelbörsen. En hel del användare lägger ut odds som inte är fördelaktiga för dig som spelare och ibland odds som är rent lurendrejeri. Jämför alltid oddsen med andra sidor och lägg inga odds där det uppenbart är den dålig affär.

   🤾‍♂️ Sport hos Betfairs Spelbörs

   Betfairs Spelbörs har en stor variation av sporter. Här hittar du allt från fotboll, tennis och hockey till mindre sporter som volleyboll eller pingis. Man satsar även på andra områden som musik eller politik. Det är det som är fördelen när vi som spelar lägger ut spel - endast fantasin sätter gränser.

   Stora matcher betyder större utbud och maxinsatser

   Bäst fungerar Spelbörsen på de allra största ligorna och länderna. Här finns störst intresse från spelare och här kan vi hitta flest spel för oss att lägga men även flest spelare som kommer jaga spel som vi själva lägger ut. Bra chans att få sina spel matchade med andra ord. Dessutom är maxinsatserna oftast mycket högre här än i de lägre matcherna. Det är helt enkelt mer pengar i omsättning på de stora matcherna.

   Betfair Mobile