Betfair Spelbörs

Boka spel hos Betfairs spelbörs

I denna guide går vi igenom hur man bokar ett spel - alltså att agera spelbolag och lägga ut odds som andra kan lägga.

2 boka

🤝 Att boka spel

Hos ett traditionellt spelbolag har vi bara ett val när man letar spel men inne i Betfairs Spelbörs kan vi alltså välja att placera spel eller lägga ut spel som andra kan lägga. Att lägga ut spel kallas för att boka ett spel och markeras med röd färg inne på Spelbörsen. Att lägga ut spel hos Spelbörsen är lite som att vara sitt egna spelbolag och oddset och summan får man själv bestämma på de olika oddsen.

Ta makten och bli ditt egna spelbolag

Staplarna till vänster om lagen i menyn visar exakt vad spelarna vill ha för odds och vilka summor som folk vill lägga. Vi har här makten att lägga ut egna odds och summor eller sälja spel efter de önskemål som finns. Att boka ett spel är således som att spela på att något inte ska inträffa. Du vill helt enkelt att andra ska spela på det för då tjänar man själv pengar - du blir ditt egna spelbolag alltså.

✅ Matchade spel

När vi bokar ett spel väljer man alltså det röda fältet och sedan kan vi klicka i både den summa och det odds vi vill att andra ska kunna spela. I den röda rutan står redan oddset och den maximala summan som folk i nuläget kan tänka sig att placera. Vill vi sälja ett sådant odds klickar vi i rutan och väljer hur mycket vi kan tänka oss att lägga på spelet. Det här spelet kommer bli matchat och hamna bland dina spel så fort du klickar på placera.

Exempel:

  1. Arsenal möter Tottenham och du tror Arsenal undviker förlust. Vi öppnar Betfair Exchange och går in på matchen och väljer boka spel.
  2. Oddset på att Tottenham vinner ligger vilandes på 3.00. Det är det som spelarna vill köpa och det vi kan sälja för att få ett matchat spel på en gång.
  3. Oddset är vad en annan spelare vill ha och du möter hans önskan. Här kan vi välja att visa exponering eller utbetalning för att se exakt vad vi satsar och vad vi får tillbaka. Vill vi vinna 1000 kronor måste vi alltså lägga in 2000 kronor. Exponeringen är 2000 och utbetalningen till ditt konto 3000 kronor.
  4. Klart! Vinner Tottenham har du förlorat 2000 kronor och klarar Arsenal 1X har du vunnit 1000 kronor.
Ta rollen som spelbolag

⚠️ Omatchade spel

Vi kan även välja att lägga ut spel till lägre odds än det som spelarna i nuläget vill ha, då kommer spelet bli omatchat i väntan på att någon ska vilja ha det oddset. Spelet kan ligga vilande ända fram till matchstart och blir det inte matchat så får man tillbaka pengarna.

Exempel:

  1. För enkelhetens skulle tar vi samma match. Arsenal mot Tottenham. Du tror Arsenal undviker förlust och vill lägga ut ett odds på Tottenham som vinnare.
  2. Inne i Betfais spelbörs ser du under boka spel att de som bettar just nu vill åt ett odds på 3.00 eller högre. Du vill dock åt lite mer pengar och sätter oddset på 2.80. Återigen vill vi vinna 1000 kronor men vi behöver bara exponera oss med 1800 eftersom vi gått ner i odds. Spelet kommer bli omatchat i hopp om att hitta en köpare.
  3. Bingo. Strax innan spelstopp hugger en annan bettare ditt odds på 2.80. Klarar Arsenal 1X nu har du vunnit 1000 kronor medan du har förlorat 1800 om Tottenham vinner.
Betfair Exchange Spelbörsen Boka
Bettingstugans expert om matchade och omatchade spel
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Matchade och omatchade spel kan man likna vid aktiemarknaden där man kanske bara vill köpa en aktie om priset på den går ner. Det är alltså upp till säljaren eller köparen att acceptera ett, i dennes ögon, lite sämre pris. Visst är det smidigt att bara jobba med matchade spel men det finns en risk att man missar lite vinster på detta sätt då man hela tiden bara accepterar den köpande eller säljande spelarens villkor. Sätt dina egna villkor ibland och låt den andra göra ett lite sämre drag.

FAQ - Boka spel

🤷‍♂️ Vad betyder det att boka ett spel?

Att boka ett spel hos Betfair Spelbörs betyder att man agerar spelbolag och lägger ut ett spel till andra spelare. Det är alltså ett spel man hoppas inte ska gå in och där man vill få "sålt" till andra med så lågt odds som möjligt.

💰 Vad tjänar Betfair pengar på om vi både lägger och lägger ut spel?

Betfairs Spelbörs är alltså uppbyggd av alla användares egna utlagda spel. Betfair tillhandahåller bara tjänsten åt och och ser till så hemsidan fungerar och blir uppdaterad med jämna mellanrum. Därmed tar man en avgift på varje spel som man vinner. Det brukar röra sig om 1-5% vilket ändå betyder att man oftast får en högre vinst än vad man får hos andra spelbolag på samma spel.

🤝 Vad händer om ingen lägger mitt utlagda spel?

När du lägger ut ett odds i en match hos Betfairs Spelbörs och ingen användare nappar på ditt spel får du pengarna tillbaka till ditt konto när spelstopp sker.