Betfair Spelbörs

Så navigerar du på Betfairs Spelbörs

Alla bettingsidor har sin egna unika stil och Betfairs Spelbörs är inget undantag. Här serveras vi en sida med enkla menyer och framförallt en användarvänlighet som är i särklass. I denna guide förklarar vi hur man navigerar på sidan och varför Betfairs Spelbörs har så bra användarvänlighet.

6 anvandarvanlighet

🕵️‍♂️ Användarvänligheten hos Betfairs Spelbörs

Betfairs Spelbörs är enkel att använda men har ändå en mängd av val man kan göra. Vid en första anblick kan sidan eller appen uppelvas krånglig med tanke på att vi serveras av odds i ett annat utförande än vi är vana vid. 

Lär dig menyerna för att få ut maximalt av din spelupplevelse

Att förstå menyerna och funktionerna öppnar upp en mängd möjligheter, och när man väl lärt sig dem är det en enkel och användarvänlig sida. En sida man kommer märka är optimal för exempelvis livespel eller när man behöver ta snabba beslut som kräver en snabb sida.

Bettingstugans expert om Betfairs användarvänlighet
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Användarvänligheten hos ett spelbolag är förstås väldigt viktigt. Man vill att en sida ska flyta på bra och fungera i symbios med ens egna spelande. Krånglar sidan, eller att man loggas ut eller att spelen avbryts går mycket av hela upplevelsen av betting ner, och inte minst dina chanser att vinna pengar i längden. Framförallt viktigt när man ska ta snabba beslut i livebetting men även när man vill scrolla igenom menyerna i jakt på nästa spel.

Supersnabb inloggning

Det jag gillar med Spelbörsen är dels inloggningsprocessen som är supersnabb. Sidan kräver inte så mycket av vare sig enhet man använder eller datatrafiken vilket gör att sidan sällan kraschar eller laggar. Även buffringen när man placerar ett spel är snabb.

Menyerna är även de lätta att förstå och . Det enda moment som kan ta lite mer tid är att få in hela den summa man vill om man behöver ändra lite på oddsen eller önska ett spel som ännu inte är utlagt.

👨‍🏫 Att navigera på sidan

Att navigera inne i appen är enkelt och effektivt när man lärt sig att använda Spelbörsens snabbfunktioner och verktyg. Vi går igenom några av grundfunktionerna här.

1. Inloggning

Att logga in kan på många sidor vara en krånglig manöver då vi bollas mellan Bank ID och kraschande sidor. Hos Betfairs Spelbörs kan vi istället sätta inloggning på pinkod vilket gör att inloggningsprocessen endast tar några sekunder.

Logga in på Betfair spelbörs

2. Inställning för ansvarsfullt spelande

Det första vi möts av är en funktion som Betfairs Spelbörs började med när den svenska licensen trädde i kraft 2019. Här får vi svart på vitt hur vårt spelande gått de senaste 12 månaderna. Ett bra sätt att få överblick och inte lura sig själv.

3. Navigera rätt

När vi väl kommit till huvudsidan rekommenderar vi att ha mobilen eller surfplattan i horisontellt läge för att få en bättre överblick. Här ser vi samtliga sporter högst upp i menyn där de vi bettar mest på hamnar närmast för oss att klicka på. Även livebetting går att enkelt att gå in på från huvudmenyn.

Betfair spelbörs exchange

4. Snabblänkar

En väldigt bra funktion som Betfair lagt in är sina snabblänkar. Här får vi upp en meny med höjdpunkter och de events som är mest spelade på sidan. Vi får också de närmaste matchernas starttider och vad vi har att se fram emot under dagen eller helgen. Detta gör att vi kan spara tid och slippa navigera genom sport och sedan matchen vi söker.

Se dagens, morgondagens, helgens eller hela veckans schema och höjdpunkter

5. Sporter

Spelbörsens olika sporten ligger som sagt alltid nära till hands högst upp på sidan och det går att skrolla fram eller tillbaka. När vi väl gått in på en sport kan vi när som helst komma tillbaka till huvudmenyn genom att klicka på knappen som tar en tillbaka. När vi valt en sport kan vi välja på att få upp dagens matcher, morgondagens, helgens eller den kommande veckans matcher. Även inne i de separata sportmarknaderna finns snabblänkar för oss till populära tävlingar eller länder. Allt för att underlätta spelandet för oss.

6. Att placera spel

När vi gått in på exempelvis dagens matcher kommer de mest spelade länderna och ligorna högst upp. När vi hittar matchen vi vill spela på finns de odds som är utlagda eller som vi kan lägga ut fullt synligt för oss att klicka på. Vill vi få mer detaljerad information går det att gå in på matchen och då möts vi av fler spelmöjligheter och val.

Image from i OS 36


7. Visuella staplar

När vi gått in på en match kan vi även få tillgång till de staplar som säger hur mycket spel som finns utlagda i matcherna. Något som Betfair nästan är ensamma om är att visa hur oddset rört sig under en dag och hur mycket pengar som faktiskt omsätts i matcherna. 

Att tyda oddsrörelser gör dig till en bättre spelare

Det kan vara väldigt intressant för oss som spelare att se hur rörelserna går på oddset. Exempelvis om vi fångar ett fallande odds eller om det skett några andra förändringar senaste timmarna som indikerar information från matcherna.

8. Överblick över konto och mina spel

Högst upp till höger i appen eller i webbläsaren kan man snabbt nå dels sitt konto men även sina spel som är placerade. Att ha sina spel ständigt närvarande är bra när man behöver ta ett snabbt beslut om exempelvis Cash Out eller inte.

FAQ - Användarvänlighet

🕵️‍♂️ Vad är snabblänkar för något?

Spelbörsen ger snabblänkar som vi kan använda oss av för att direkt hamna på de matcher vi vill. Detta är höjdpunkter, nästkommande matcher eller de matcher som det spelats mest på.

📲 Vilka inloggningsmetoder finns?

Hos Betfairs Spelbörs kan man logga in på två olika sätt. Dels genom användarnamn och dels genom pin-kod. Framförallt pin-kod är ett snabbt och effektivt inloggningssätt.

💹 Vad är visuella staplar?

Det är staplar över vilka odds och vilka summor som ligger utlagda på Spelbörsen från alla medlemmar. Via dem kan vi även titta hur oddset rört sig sedan spelet lades ut.