Betfair Spelbörs

Betfairs Spelbörs Kommission

Betfairs Spelbörs drivs och hålls igång av spelare. De vinnande spelarna får vara med och betala för att sidan finns tillgänglig för oss och att den fungerar som det ska. I längden är det en bra deal för alla! I denna text förklarar vi hur det fungerar och hur du kan sänka din avgift.

5 kommission

💰 Avgifter - Kommission

Precis som alla bettingsidor behöver man få in pengar för att hålla ett spelbolag igång. När man spelar på traditionella spelbolag löser det sig själv då "huset" oftast går vinnande i längden. Spelbolaget tjänar alltså pengar på att folk förlorar.

Liten avgift för att få en problemfri sida

När det gäller Betfair och deras spelbörs är upplägget ett annat eftersom det är spelarna som spelar mot varandra. Istället för att ge odds som i längden spelarna går förlorande på tar man en avgift på varje vinnande spel - en kommission. Det är helt enkelt för att ha ekonomi att hålla sidan igång, göra uppdateringar och sköta allt med bankärenden och kundservice. Logisk när man tänker efter.

Betfairs kommission

Viktigt att komma ihåg är att avgiften endast dras på vinnande spel och ligger på låga 2% för nya spelare. Spelar man mer frekvent hos Spelbörsen kan man sänka sin avgift vilket man gör inne i Betfairs avdelning för Kampanjer och Belöningar som går att hitta under "mitt konto".

NYHET - I spelbörsen kan du nu samla poäng som räknas på varje lagt spel oavsett om du vinner eller förlorar. Poängen gör att du vinner mer i längden!
Mina poäng Betfair Exchange

Kampanjer och Belöningar - Betfair Poäng

När du spelar på Spelbörsen på Betfair får du poäng, oavsett om du vinner eller förlorar. Du tjänar 1 poäng för varje krona du betalar i kommission. Ju mer du spelar på Spelbörsen, desto fler poäng samlar du ihop.

Kommission Betfair Poäng

Spelbörsen på Betfair tar ut en kommission på vinnande spel. Ju fler poäng du har, desto mindre kommission betalar du i en rabattsats. Din rabattsats reducerar kommissionsbeloppet du betalar och baseras på hur många Betfair-poäng du tjänat ihop. Du får Betfair-poäng när du vinner eller förlorar på Spelbörsen på Betfair.

Så beräknas avgiften - Bettingstugans expert förklarar
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Egentligen är inte kommissionen något man behöver fundera så mycket på. När man exempelvis spelar ett tvåvägsspel hos ett annat spelbolag får vi kanske två odds på 1.85-1.85 eller i bästa fall 1.90-1.90. Sitter spelet kan man säga att vi tappat 10-15% mot om oddset varit det korrekta 2.00-2.00 som ett 50/50-spel utan avgifter och annat skulle ha. I Betfairs spelbörs betalar vi alltså 2% av våran vinst i kommission och det är en bra deal. Ofta hittar vi odds som är snuddande nära exempelvis 2.00-2.00 på ett tvåvägsspel i Spelbörsen och i de fallen tjänar vi på att lägga spelet hos Betfair.

När det handlar om att få en billigare avgift så baseras det på antalet spel och pengar du omsätter på sidan.

Så här beräknas det: Kommission = nettovinster x standardtaxan för marknaden x (100 %-rabattsats).

Om en standardtaxa för en marknad är 2 % och ditt spel går med 1 000 kr vinst, får du 980 kr samt din insats tillbaka. Med en rabattsats från Betfair-poäng på 10 % innebär det att du får 982 kr samt din insats tillbaka.

Du kan följa dina inspelade poäng inne på ditt konto under "Betfair poäng". Värt att tänka på är att frysa sina poäng om man ska ta en spelpaus. Poängen minskar nämligen med 15% i veckan om man inte spelar något.

Skapa konto hos Betfairs Spelbörs

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Testa gratis - 500 kr tillbaka i kontanter

FAQ - Avgift vid spel Betfair

💰 Hur tjänar Betfair pengar?

Eftersom spelare möter spelare är det inte ett spelbolag som tar våra pengar vid förlust. Istället dras en mindre avgift på det vinnande spelet. Betfairs Spelbörs har en avgift på 5% som man även kan jobba ner ju mer man spelar hos dem.

🤷‍♂️ Varför ska man betala en kommission?

Betfairs spelbörs är otroligt bra upplagt och hemsidan har Betfair skapat åt och och den kommission vi betalar är helt enkelt för att kunna tillhandahålla tjänsten åt oss spelare så att vi kan spela mot varandra.

🎁 Hur får jag ner avgiften på de vinnande spelen?

För varje bet du gör och varje krona du lägger tjänar du poäng hos Betfair Exchange. Dessa poäng omvandlas sedan till en rabatt på din kommission. Du kan enkelt följa det under mina sidor - betfair poäng.