• Hem
  • Vem får kyssa Champions League-pokalen i år?
CL Pokalen
Krönika

Bild från Bildbyrån

Vem får kyssa Champions League-pokalen i år?

Champions League 6 maj 2024

Det är dags för avgörandet stund i Champions League-semifinalerna. Tisdag och onsdag den här veckan är det speldagar och respektive dag ska ett finallag tas fram, så i mitten av veckan har vi svaret på vilka två lag som spelar om den åtråvärda Champions League-pokalen och frågan som vi alla vill ha svar på är den som är ställd i rubriken: Vem får kyssa pokalen i år?

Fyra lag ska bli två - så här ser det ut inför returerna

Innan vi vet vilka lag som gör upp i finalen på Wembley den 1 juni så ska vi ta semifinalerna i mål och detta gör vi under tisdag- samt onsdagskvällen då det vankas returmöten och så här ser det ut med förutsättningarna inför respektive match.

  • PSG - Dortmund 
  • Spelplats: Parc des Princes, Paris
  • Avspark: Tisdag 7 maj klockan 21:00
  • Resultat från match ett: Dortmund - PSG 1-0

Förutsättningarna inför returen är enkla. PSG måste vinna matchen hemma i Paris, annars tar deras CL-äventyr slut här. Ser vi tillbaka på första matchen, där lagen möttes på Signal Iduna Park, så var det en match som Borussia Dortmund tog hem med 1-0, men PSG var långt ifrån ofarliga och kanske borde fått med sig ett "bättre resultat", men det ville sig inte och det gör att de nu har en avgörande hemmamatch framför sig med bara en sak i sikte - det vill säga seger! 

Odds inför avspark i Champions League-semifinalen: PSG - Dortmund

Vidare till onsdagen då Real Madrid och Bayern München ska följa upp målkalaset från Allianz Arena, men den här gången från den spanska huvudstaden och Santiago Bernabéu-stadion. 

  • Real Madrid - Bayern München
  • Spelplats: Santiago Bernabéu-stadion, Madrid
  • Avspark: Onsdag 8 maj klockan 21:00
  • Resultat från match ett: Bayern München - Real Madrid 2-2

Här har vi med oss ett målkalas från match ett där båda lagen löste två mål vardera. Bayern vände på 0-1-underläge till 2-1-ledning genom två snabba mål i den andra halvleken, men det var Los Blancos som fick det sista ordet i matchen då brassen Vinicius Junior förvaltade en straffspark i matchminut 83 på bästa sätt genom att göra 2-2 och fler mål därefter blev det inte. 

Odds inför avspark i Champions League-semifinalen: Real Madrid - Bayern München

Så åter till frågan om att få kyssa pokalen...

Med den här snabbgenomgången om resultaten från match ett kastar vi oss över frågan i rubriken igen

"Vem får kyssa Champions League-pokalen?"

Champions League, världens finaste turnering för klubblag är något som alla fotbollsspelare drömmer om att få vinna. Det är inte alla som gör det dock, även om det finns många fina spelare där ute, inte minst i dessa lag som gör upp om pokalen i år, som man verkligen unnar en titel. 

Jag tänker på en spelare som Harry Kane.

Harry Kane i Bayern

Han bestämde sig för att lämna Tottenham och England för en flytt till Bundesliga och Bayern och det för att få vara med om att vinna titlar. I ligan gick det inget vidare, utan det slutade i fiasko faktiskt. Bayern var inte riktigt nära att utmana suveräna Bayer Leverkusen, utan har istället fått sikta in sig allt mer på Champions League.

Väl här så har de fått en riktigt tuff värdemätare i den här semifinalen och efter bara oavgjort hemma åker de till Spanien med kniven mot strupen och frågan är om de har vad som krävs för att stå emot på bortaplan? 

Jag tror inte det!

Analys och speltips inför respektive CL-semifinal
Johan Videll

Johan Videll

Jag skulle vilja påstå att Real Madrid är en befogad favorit i returen på hemmaplan. Krysset från match ett ger dem ett bra utgångsläge och hemma i Madrid är det väldigt sällsynt att de går mållösa. Faktum är att Real Madrid har målat framåt i 18(!) raka matcher och låt oss säga att de spräcker nollan här också, då är det Bayern som måste hitta på något och det kommer ge Real Madrid en alldeles utmärkt matchbild.

Innan den matchen ska vi dock ta PSG - Dortmund i mål och där är det också hemmalaget som bär på favoritskapet inför avspark. PSG var inte dåliga i Dortmund, men de gjorde inte mål i den matchen och det är ju vad de måste göra nu. Sätter hemmalaget gasen i botten i returen? Inte omöjligt! Jag tror att chansen för ledning av PSG redan i halvtid är stor och har med det här hittat en intressant CL-dubbel till total oddset 3.57 gånger pengen.

Speltips: PSG - Borussia Dortmund

Speltips: Real Madrid - Bayern München

PSG mot Real Madrid i final - som de vinner!

Och sist men inte minst så tar jag fram mina finallag till Wembley och där tror jag det ser ut så här:

  • PSG - Real Madrid

Vinner? Det gör Real Madrid. Det innebär alltså att Carlo Ancelotti är coachen som får kyssa Champions League-pokalen 2023/2024.

Carlo Ancelotti

Rygga Real Madrid som vinnare av Champions League 2023/24

Sportbonus:

Upp till 1500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: