• Hem
  • Nyheter
  • Allsvensk slutstrid - så kommer det att gå!
Lennart Johanssons pokal allsvenskan vinnare odds
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Allsvensk slutstrid - så kommer det att gå!

Allsvenskan 12 september 2019

Åtta omgångar kvar av allsvenskan och nu ska allt avgöras! Vi tar tempen på de lag som gör upp om guldet och ger er vinstchanser och de bästa oddsen!

Djurgårdens IF

Åkte på en tung smäll mot AIK precis innan uppehållet. Sitter dock fortsatt i förarsätet i tabellen och jag tycker även DIF har det klart lättaste spelschemat kvar. Man har klarat av de på förhand väldigt svåra bortamatcherna mot Malmö och AIK. Jag är rätt säker på att tränarduon Bergstrand och Lagerlöf är rätt nöjd ändå att komma därifrån med tre poäng. Nu har man Helsingborg, Sundsvall och Falkenberg i de kommande matcherna och det är inte alls omöjligt att man kan ta 7-9 poäng där.

Pressade serieledare

Ett frågetecken man kan ställa är hur laget klarar att hantera pressen. Hittills har det rullat på bra under säsongen utom de gånger det blivit press på laget. Alltså de tre derbymatcherna som alla slutat i förluster. Vi såg förra säsongen hur man spelade bra och var länge med i toppen av tabellen innan man totalt föll igenom när det hettade till. Så, klarar Djurgården av pressen? Det kommer nog visa sig efter de här kommande tre matcherna. Matcher som man kliver in som favoriter i. Det visar om laget har vinnarmentaliteten som krävs.

Bettingstugan analyserar oddset

Så här lågt odds på guld på Djurgården har vi inte sett sedan 2003. De här oddset är dock tilltalande med tanke på hur laget spelat hittills under säsongen och med tanke på att man nu betat av matcherna mot toppkonkurrenterna. Har ett gynnsamt läge och i våra ögon de bästa tränarna. Har kanske inte den bredaste truppen men en stark elva om alla få gå skadefria under hösten. Det känns som att detta odds absolut är spelbart!

Joker i guldjakten:

Kujovic är värvad som en fruktad skyttekung. Dock tror jag inte man ser honom som nyckeln för offensiven redan i år, utan mer kunna använda i slutet på matcher och samtidigt spela igång honom för att ha honom i full matchform till 2020. Dock syns det vilken klasspelare Djurgården fått in. Och att ha en sådan spelare tillgänglig för inhopp kan vara guld värt. 

Kujovic joker allsvenskan DIF

Kujovic kan bli tungan på vågen i DIF

"Det blir bättre och bättre och det hänger ihop med minuterna som man får. Den matchrytmen kan bara få genom att spela just matcher. Men även på träningar tycker jag att det går framåt så formen är på uppåtgående"

En optimistisk Kujovic till dif.se

Så ska Djurgården ta guld

Först och främst måste man kasta av sig derbyförlusten. Det tror jag man gör relativt enkelt ändå. Det är väldigt viktiga matcher framöver och laget ligger fortfarande etta. Det måste vara enormt motiverande. Det hade varit värre om man tappat serieledningen också. Det viktiga nu är att fortsätta hålla sin täta defensiv, en defensiv som släppt in 3 mål på 10 matcher. Klarar man det så har man en spetsig offensiv med Buya, Chilufya och Kujovic som kommer lösa upp försvaren man ställs emot.

Plus och minus i Djurgården

+Bäst spelschema av topplagen
+Stark defensiv
+
Oerhört noggranna tränare

- Något tunn trupp
-
Ingen vana av toppstrid

AIK

Livsviktig seger mot Djurgården senast. Allt annat hade gjort läget riktigt akut. Nu är man bara en poäng bakom Djurgården och kanske passar det AIK bättre att jaga än att bli jagade? Förra säsongen hackade spelet rejält när man hade en stor ledning och det var nära att man tillslut missade guldet. Att få jaga är något man är van vid efter dåliga vårar som laget brukar göra. Jag tycker det känns som ett svårt läge för AIK trots att man bara är en poäng efter. Laget har närmast Häcken, Hammarby och Göteborg. Det är inga lag man bara städar av utan här kommer det krävas hårt jobb. Jämför man med Djurgårdens spelschema så förstår man att laget inte har råd att tappa mer än enstaka poäng här.

Truppen andas klass

Samtidigt har man nu en bredd i laget som få lag kan matcha. AIK har byggt sin trupp för europaspel och nu andas truppen klass. Efter hårt matchande har man nu fått lugn och ro och kunnat nöta på saker på träning igen. Något som jag tror Norling uppskattar väldigt mycket efter en intensiv matchperiod.

Bettingstugan analyserar oddset

Oj, nu blev det jobbigt. De första oddsen jag hittade var omkring 3.20-3.50 och då skulle jag avråda från spel. Men YoBetIt har alltså 4.50 och det känns nästan för bra för att inte testa ändå. Man är mästare, har en fin trupp och är bara en poäng bakom Djurgården. De närmaste omgångarna kommer ställa mycket på sin spets. Jag kan ändå på något sätt förstå det höga oddset. Laget känns lite för osäkert för tillfället med hög högstanivå men djupa dalar som mot Kalmar. Ett roligt odds att testa men håll för guds skull ner insatserna!

Så ska AIK ta guld

Så ska AIK ta guld

Först och främst får man inte slarva mot bottenlagen. Där måste man gå rent. Man har en otroligt fin centrallinje i laget men kantspelet lyser med sin frånvaro. Lundström känns på gång till höger och den här träningsperioden har nog gjort honom gott. Till vänster känns det inte lika bra och det märks också på roteringen med Saletros, Linqvist och Rashidi som alla spelats utan att lyckas. Där måste man komma på något! 

"Det är i sånt fall upp till en köpande klubb att övertyga oss om att det är en bra idé"

Björn Wesström efter att Adu ryktas vara på väg till Kina. 

Plus och minus i AIK

+ Laget har bra bredd och en grym offensiv
+ Truppen är nästintill skadefri
+ AIK brukar vara bra på hösten

- Försvarsspelet har svajat under säsongen. Saknas en general där bak.
- Tufft spelschema

    Joker i guldjakten:

    Nabil Bahoui kom in sent i laget för att förstärka inför Europa League-kvalet. I dålig matchform men trots det har han blixtrat till med helt fantastiska saker. Nu har Nabil fått några veckor på sig att komma i form. Slåss med Obasi, Goitom och Kolbeinn om en startplats men något säger mig att Bahoui kommer bli en riktigt fin joker här!

    Bahoui

    Bahoui ger Norling snabbheten som annars saknas i anfallet

    Speltips till BK Häcken vs AIK

    SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
    15 sep.
    15:00
    Häcken - AIK
    Allsvenskan
    Bet: AIK +0.0 (asian handicap)
     

    Malmö FF

    Tung smäll mot Djurgården men det fick Kalmar betala för omgången efter. Nu har Malmö tre poäng upp till Djurgården och allt man kan göra är att försöka gå rent och hoppas att det räcker. Man har inte råd med särskilt många mer poängtapp och man rivstartar direkt mot Norrköping i helgen. Räkna med en riktigt tät match! Samtidigt som man måste tänka framåt också på Dynamo Kiev som man möter några dagar efter. Allsvenskan är dock i ett så känsligt läge att Rösler nog spelar exakt den elva och precis så länge som krävs för att vinna matchen.

    Malmö kan bättre

    Det som är intressant annars med Malmö är att de varit stora favoriter till att vinna allsvenskan de senaste åren med tanke på truppen och den ekonomi laget besitter. Ändå får man inte ut allt i den inhemska serien. Mycket onödiga poängtapp och matcher som är lite för jämna. Sett till hur man borde prestera ska man inte vara nöjda, och det tror jag inte Malmö är heller.

    Nu har man dock inget omöjligt läge och med tanke på den trupp man har så är detta kanske ett väldigt tacksamt läge att kliva in i en slutstrid. Man möter Norrköping som har bra form och som får räknas som en väldigt svår match. Men vinner man den så tror jag Malmö får vind i seglen. Man har dessutom AIK kvar att möta hemma vilket jag tror man är väldigt glada för. Offensivt ser det bra ut och man har en uppsjö spelare med vinnarskallar och som kan göra det lilla extra. Den som lyser allra klarast är nog ändå Markus Rosenberg. Han bär det här laget med sin rutin och sina ledaregenskaper. Och ja, visst kan han fortfarande göra mycket mål. 10 stycken har det blivit i år.

    Bettingstugan analyserar oddset

    Ett lägre odds än AIK alltså. Oddset känns väl ganska korrekt. Det är ett svårt läge att få jaga två klubbar och även spela i Europa League parallellt med allsvenskan. Samtidigt som man har en oerhört stark och bred trupp tycker jag det kan vara värt något spel. Jag fastnar lite för ett "heads upp" spel mot AIK ändå. Att Malmö hamnar före AIK till 2.20 som finns på Unibet. Det man ska ha i tanke är att MFF har kvar att möta AIK, dessutom hemma. Jag tycker det är ett generöst odds som spelas!

    Så ska MFF ta guld

    Tiden för poängtapp är förbi

    Först och främst genom att konkurrenterna tappar poäng. Så illa är det att man inte har allt i egna händer. Sedan är tiden för poängtapp förbi. Nu krävs hårt jobb. Laget behöver ta några raka segrar för att kunna klättra upp igen. Något som blir viktigt för Malmö är att klara av allsvenskan parallellt med Europa League. Dels är det en del långa resor och dels är det en urladdning. Detta blir en utmaning. Samtidigt har man mycket rutin av just det i truppen. Malmö har varit i den här situationen många gånger tidigare i modern tid. Och en sak till - sätt straffarna för guds skull!

    "Att vara tränare i Malmö FF är i dag ett jobb på högsta nivå och då blir man intressant för andra. Det blir en verklighet vi behöver förhålla oss till, att det blir cirkulation även i staben.

    Daniel Andersson efter att tredje andretränaren på 9 månader lämnat klubben.

    Plus och minus i Malmö FF

    + Starkast trupp
    + Fantastisk offensiv
    + Positiv stämning i laget efter kvalifikation till Europa League

    - Känsligt tabelläge där man inte har råd med missar
    Får dubblera med Europa League

      Joker i guldjakten

      Romain Gall var tillbaka mot Kalmar och såg pigg ut! Där har Malmö ett sparkapital man inte använt så mycket. Gall kommer nog inte starta särskilt många matcher i höst men vilken fin spelare att kunna slänga in om spelet går i stå!

      Romain Gall MFF joker allsvenskan guldstrid

      Romain Gall visar på fin teknik och sprudlande energi

      Övriga allsvenska lag som kan blanda sig i

      Häcken 

      Odds på guld: 19.00

      Hammarby IF

      Odds på guld: 21.00

      Har du inget konto på YoBetIt?

      Supererbjudande från YoBetIt

      Under hela september erbjuds Bettingstugans läsare att ta del av ett exklusivt erbjudande. 150% bonus upp till 1500 kronor. Det exklusiva är att YoBetIt halverar omsättningen och nästan tredubblar sin maxvinst enbart för oss. Klicka på länken och hämta bonusen idag:

      Ta del av YoBetIts oddsbonus 150% via Bettingstugans exklusiva deal