• Hem
  • Nyheter
  • Melodifestivalen - Dom går vidare från deltävling 4
Image 2
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Melodifestivalen - Dom går vidare från deltävling 4

Melodifestivalen 22 februari 2018

Vi ger dig förutsättningarna inför Deltävling 4 av Melodifestivalen 2018. Ta del av startordning, låtar, odds och artisternas chanser till att nå final.

Deltävling 4

På lördag är det dags för den sista deltävlingen av Melodifestivalen 2018 och då får vi reda på vilka två som tar dom sista direktplatserna till finalen på Friends Arena den 10:e mars. Just nu är det framförallt tre personer som ser ut om att göra upp om direktplatserna till finalen i deltävling 4. Mariette, Felix Sandman och Roland har alla ett stort övertag (sett till odds) jämfört med dom andra deltagarna. Det som dock ska sägas är att spelbolagen har varit fel ute flera gånger detta år. I senaste deltävlingen var t.ex. Dotter superstor favorit till att ta sig till final, hon nådde inte ens andra chansen. 

Startordning

Emmi Christensen - Icarus

(Låtskrivare: Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund, Sara Biglert)

Om ni gillar musikaler så är det nog många som känner igen Emmi Christensen, då hon har medverkat i flertalet musikaler och teaterpjäser. Nu byter hon scen och publik till Melodifestivalen och publiken kan räkna med att få höra en tjej med en ordentlig pipa. Enligt Unibets odds verkar dock hennes låt inte vara lika tilltalande. Det är nämligen endast 8% chans att hon når final. 

Elias Abbas - Mitt paradis

(Låtskrivare: Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah, Sami Rekik)

Melodifestivalens yngsta deltagare är Elias Abbas. Den 15-årige artisten går ut som lördagens andra bidrag med låten "Mitt paradis", en låt som han vill få många att dansa till. Frågan är om Elias Abbas även lyckas få folket att rösta på hans låt. Oddset på att han går till final är 7.00 pengarna. 

Felicia Olsson - Break That Chain

(Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström, Joy Deb)

Felicia Olsson presenterade sig för Melodifestivalen för fem år sedan när hon uppträdde med låten "Make me no1", en låt som inte fick särskilt stort genomslag. Nu är tanken att hennes låt "Break That Chain" ska ha bättre framgång men enligt oddsen ser det däremot ut att återigen bli respass. Felicia Olsson har nämligen högst odds av alla artister denna vecka. 

Rolandz - Fuldans

(Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson, Regina Hedman)

Inte så otippat så kommer Robert Gustafsson sjunga med ett komiskt inslag på lördag kväll då han spinner vidare på karaktären Roland från "Torsk på Tallinn". Gruppen heter Rolandz och spelar klassisk dansbandsmusik, låten som dom sjunger heter "Fuldans". Oddsen från Unibet indikerar på att Rolandz har goda chanser till att gå till final. Faktum är att det 57 % chans att dom når finalen.

Olivia Eliasson - Never Learn

(Låtskrivare: Anton Ewald, Jonas Wallin, Trond Smeplass)

Olivia Eliasson gör debut i Melodifestivalen med sin låt "Never Learn", en låt som bland annat Anton Ewald har skrivit. Ewald har själv haft stor framgång i Melodifestivalen och hoppas nu ha hittat en kommande stjärna. Det återstår att se om Olivia Eliasson lyckas på lördag, just nu är det 10.00 pengarna på att hon är en av dom två som tar sig direkt till final.  

Felix Sandman - Every Single Day

(Låtskrivare: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, Jake Torry, Felix Sandman)

Förra året var han med o pojkbandet FO & O, detta år tävlar Felix Sandman själv med sin ballad "Every Single Day". Detta bidrag har snackats upp rejält dom senaste dagarna och Felix Sandman har i skrivande stund oddset 1.65 på att ta sig till final. Bettingstugan flaggar här för en underdog till att ta hem Melodifestivalen 2018.

Mariette - For You

(Låtskrivare: Jörgen Elofsson)

När vi ändå pratar om potentiella vinnare av Melodifestivalen 2018 så passar det utmärkt att nämna Mariette. Den 35-årige artisten går ut sist av alla artister i Melodifestivalen 2018 och hon gör det som en av dom allra största förhandsfavoriterna till att vinna hela tävlingen. Just nu ger Unibet 4.25 på att hon vinner Melodifestivalen 2018, vilket är det näst lägsta oddset. Oddsen på att hon tar sig till en finalplats på lördag är 1.25.

Följande artister är klara för final

  • John Lundvik
  • Benjamin Ingrosso
  • Samir & Viktor
  • LIAMOO
  • Jessica Andersson
  • Martin Almgren

Följande artister är klara för andra chansen

  • Sigrid Bernson
  • Renaida
  • Margaret
  • Mimi Werner
  • Moncho
  • Mendez