Vinnare SHL och HockeyAllsvenskan » Odds, Analys och Favoriter
  • Hem
  • Nyheter
  • Vilket lag vinner SHL och vilka tar hem HockeyAllsvenskan?
Marcus Nilsson Farjestad
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Vilket lag vinner SHL och vilka tar hem HockeyAllsvenskan?

9 september 2021

Seriespelet i SHL och HockeyAllsvenskan närmar sig med stormsteg. Vi har en väldigt intressant säsong framför oss med två högintressanta grundserier inför slutspelsstarten. Vi har granskat SHL och HockeyAllsvenskan samt spelbolagens odds inför det som komma skall.

Betta på SHL och HockeyAllsvenskan

Unibet

Sätt in 100 SEK och spela för 200 SEK

Anrika Unibet är ett spelbolag som hårdsatsar på både SHL och HockeyAllsvenskan. Spelbolaget har höga odds och ett stort utbud i allmänhet på svensk hockey. Lägg därtill en fördelaktig insättningsbonus.


Vinnare av SHL 2021/2022

Det är ytterst ovisst i kampen om vinsten i SHL:s grundserie, som spelas över 52 omgångar. Färjestad och Luleå - som har 5.00 i odds var - är, med all rätt, favoriter på förhand.

Båda klubbarna har gått fram som en ångvält under Silly Season och levererat massvis med tunga nyförvärv och kontraktsförlängningar. Det handlar dessutom om två lag med skickliga tränare.

Marcus Nilsson (Färjestad), Joakim Nygård (Färjestad), Linus Omark (Luleå) och Julius Honka (Luleå) utgör exempel på nyförvärv som sticker ut lite extra.

Flera lag kan utmana Färjestad och Luleå om serievinsten

FBK och LHF har dock ett antal utmanare. Vi snackar inte minst om stjärnspäckade Frölunda, som har 7.50 i odds för en serievinst. Det är inte minst värvningen av superspetsen Ryan Lasch som bidrar till det. Lagets målvaktsbesättning är dock ett orosmoln för göteborgarna på förhand.

Vi har även Rögle (8.50) som en gedigen utmanare. Förra säsongens finallag har visserligen åkt på några blytunga avbräck, men värvat spännande och är ett lag med en hög högstanivå.

Växjö, tillika regerande mästarna, ska förstås också lyftas fram. Lakers har 8.50 i odds och kvar många bra spelare från förra säsongens trupp. Man ska även beakta att Lakers har en benägenhet att spetsa laget under säsongens gång med lyckade värvningar. Därför kan 8.50 i odds i det här läget känns väldigt attraktivt.

Det finns dessutom fler SHL-lag än så som kan utmana om allt klaffar.

Ryan Lasch

Ryan Lasch är ett nyförvärv med det lilla extra i offensiven.

De vinner SHL 2021/2022

Vinnare av HockeyAllsvenskan 2021/2022

HV71:s degradering blev en hård smäll för den - i ett historiskt perspektiv - mycket framgångsrika klubben. Få hade nog, inför förra säsongen, kunnat tro att det skulle sluta så här illa före smålänningarna, som tog SM-guld så sent som 2017.

Nu spänner HV71 bågen högt i jakten på en snabb SHL-återkomst. Jönköpingsklubben har värvat många tunga namn, däribland exempelvis Chad Billins och Tyler Vesel. HV71 har dessutom, vilket förvånat många, fått behålla många viktiga spelare från i fjol. Namn som till exempel Simon Önerud och Fredrik Forsberg är alldeles för bra för en liga som HockeyAllsvenskan.

Oddset (1.70) på en serievinst i HockeyAllsvenskan är därefter. 

Björklöven är ett lag med potential att utmana de bästa i HockeyAllsvenskan

Därmed inte sagt att HV71 är givna serievinnare. Hockey är hockey och många faktorer påverkar. Till exempel långtidsskador, nyförvärv som eventuellt inte trivs socialt, lag som har svårt att få ihop gruppen och så vidare.

Björklöven (9.00), Västerås (13.00) och Bik Karlskoga (13.50) utgör exempel på lag som - om de får ihop det - kan utmana.

AIK, Modo och Mora - som har ett odds på 15.00 var - är andra exempel i det sammanhanget.

Simon Onerud

Simon Önerud är alldeles för bra för den här serien.

De vinner HockeyAllsvenskan 2021/2022

Bettingstugans expert tippar
John Wikberg

John Wikberg

Säsongen 2021/2022 känns mer intressant än på länge. Inte bara för att - åtminstone större delen av säsongen - kommer spelas utan publikbegränsningar, utan även det faktum att både SHL och HockeyAllsvenskan känns tämligen stark sett till det sportsliga.

Flera SHL-klubbar har gjort högintressanta satsningar. Där är det Färjestad och Luleå som sticker ut mest för tillfället. Båda lagen ger 5.00 i odds för ett SM-guld, vilket kan vara spelvärt.

Konkurrensen är dock stenhård och Frölunda (7.50), Rögle (8.50), Växjö (8.50) och Skellefteå (12.00) utgör seriekonkurrenter som kan gå hela vägen om allt klaffar.

HV71 är stora favoriter i HockeyAllsvenskan - men oddset känns inte spelvärt

När det gäller HockeyAllsvenskan är HV71 uppenbara favoriter. Jönköpingsklubben har mobiliserat efter den tunga degraderingen i våras och levererat rejält på värvningsfronten, samtidigt som många viktiga spelare är kvar från SHL-tiden. HV71 har en, åtminstone rent pappersmässigt, i viss mån SHL-mässig trupp.

Oddset (1.70) för en serievinst är dock lite väl lågt för att det ska känna spelvärt.

Björklöven (9.00) och Västerås (13.00) är exempel på lag som kan utmana om allt klaffar, samtidigt som man ska ha klart för sig att HV71 har en extrem press på sig och att det dessutom är i HockeyAllsvenskan-slutspelet senare under säsongen som allt avgörs. Smålänningarna behöver ju inte ens vinna HockeyAllsvenskans grundserie för att ta sig upp i SHL i slutändan.

Frågor och svar om SHL och HockeyAllsvenskan 2021/2022

🥇 Vilket lag är favoriter i jakten på att vinna SHL:s grundserie?

Det är Färjestad och Luleå som är favoriter när det kommer till kampen om serievinsten i SHL 2021/2022. Båda lagen har 5.00 i odds hos Unibet.

Se samtliga odds för SHL 2021/2022 här

⭐ Finns det någon utpräglad favorit i HockeyAllsvenskans grundserie?

Definitivt. Hårdsatsande HV71 är stora favoriter. Oddset ligger på 1.70 för en serievinst i HockeyAllsvenskan 2021/2022.

Se samtliga odds för HockeyAllsvenskan 2021/2022 här

🎁 Kan man få välkomstbonus för spel på SHL och HockeyAllsvenskan?

Ja, det är möjligt att få välkomstbonus som ny kund hos Unibet om man spelar på SHL 2021/2022 och/eller HockeyAllsvenskan 2021/2022.

Se samtliga välkomstbonusar här

🤔 Är det uteslutet att Leksand vinner SHL:s grundserie?

Nej, det är på intet sätt uteslutet. Visst - Leksand är långt ifrån favoriter, men är ett lag med en oerhört hög grundkapacitet. Man får 21.00 i odds hos Unibet för en grundserievinst för LIF.

Se samtliga odds för SHL 2021/2022 här

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 21 oktober 2021

Svenska spel kommer med en ny kupong till Stryktipset denna vecka och det är inte vilken omgång som helst, utan vi har 20 miljoner i jackpot! Nyckeln för att sätta en kupong som ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 23 Oktober

Premier League 21 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Robert Pettersson som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer