Speltips: Beatriz Haddad Maia - Hsieh Su-Wei 4/8 "Julafton"
Speltips Beatriz Haddad Maia - Hsieh Su-Wei

Bild från Bildbyrån

Julafton

Vi gräver ner oss i damtennisen och besöker Concord för Challenger-tennis på damsidan. I denna andra omgång ställs Beatriz Haddad Maia mot Hsieh Su-Wei. Det råder inget snack om vem som är den bättre spelaren här, så varför är Hsieh underdog? Enormt spelvärde identifierat?

För lite drygt fyra år sedan var Beatriz Haddad Maia en av de större sydamerikanska talangerna på WTA-touren. Blott 21 år gammal radade den 185 cm långa brasilianskan upp ITF-finaler, titlar, och fina prestationer på WTA-nivå.

Detta ledde till en karriärshögsta ranking som nummer 58 i världen. Men två år senare var katastrofen framme. Beatriz testade positivt för SARM S-22 och SARM LGD-4033, två bannade substanser och blev följaktligen avstängd under 10 månaders tid.

Hon blev av med prispengar under tidsperioden (såsom när hon besegrade forna mästarinnan och världsettan Garbine Muguruza i Wimbledon) och föll till den allra sista rankingplatsen på touren - 1340.

Vägen tillbaka har varit lång för den flackt slående vänsterliraren, men nu 25-åriga Haddad Maia har dominerat ITF-touren med hela sju titlar på två år och är nu tillbaka uppe på plats 185 i världsrankingen. I första omgången här i Concord fick brasilianskan slita ont för en tre-setsseger mot Lizette Cabrera.

Haddad Maia börjar sakta men säkert närma sig topp-100 igen.

Vi har inte sett så mycket av Hsieh Su-Wei sedan hon chockade storspelare efter storspelare på rad med sin kvartsfinalprestation i årets Australian Open. Taiwanesiskan har hunnit fylla 35, men med sin extremt okonventionella stil gäckar hon många motståndare än idag. Hon har dubbelfattat grepp på både forehand- och backhandssidan, är fantastisk på att omdirigera fart, slicea, och lägga stoppbollar från ingenstans.

Grussäsongen gick uselt, men det är ingen nyhet då det är Hsiehs sämsta underlag, och även om singelspelet inte gick vägen på gräs plockade Taiwanesiskan hem sin tredje Wimbledon-titel i dubbeln, denna gång med Elise Mertens. I veckan gjorde 35-åringen sin första match på en månad efter höftskada, och slog enkelt Ankita Raina med 6-2, 6-2.

På snabbare underlag gör sig Hsieh som allra bäst, och kan slå nästintill vem som helst.

Frågan är hur oddssättningen egentligen gått till i denna match? Det råder inget tvivel om vem som är den bättre spelaren, och även om Haddad Maia varit sylvass på ITF-nivå är det inget motstånd som är jämförbart med Hsieh.

Brasilianskan är lång och rör sig inte fantastiskt, men besitter ingen stor serve för sin storlek. Beatriz vinklar visserligen mycket bra, men det lär inte bli några problem för veteranen att omdirigera hennes grundslag.

Dessutom får man ingen rytm alls mot Hsieh, och det är knappt att taiwanesiskan själv vet vad hon ska göra i vissa fall. Med en fin match under bältet i veckan så ska veteranen vara en storfavorit att ta hem detta, och vi investerar följaktligen tungt när oddsen nästan är helt jämna.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: Newcastle 0 asian hcp
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer