Speltips Cullen vs Wade

Bild från Bildbyrån

Formen avgör även detta möte

Det är på en förhand jämn match mellan två helt olika typer av kastare. Joe Cullen förlitar sig på höga poäng och många 180s medans James Wade är en av de bästa avslutarna på touren men kommer sällan upp över 100 i pilsnitt på tre pilar. Det blir en spännande lördag i Tyskland när European Tour: Baltic Sea Open avgörs.

SpelTorsten om Cullen vs Wade

Joe Cullen var faktiskt i final i förra European Tour för någon vecka sedan och fick se sig besegrad i finalen mot den 17-åriga och kanske världens bästa kastare just nu, Luke Littler. Han visade bra form i turneringen efter en tids svacka men när det var dags för Pro Tour i veckan var han helt under isen. I måndags åkte han ut första matchen mot Mickey Mansell med ett pilsnitt runt 83 och sen under tisdagen blev han utklassad av van Peer med 6-0 och hade ett katastrofalt snitt på 73 vilken måste vara hans sämsta match någonsin och inte ofta man får se på denna nivå.

James Wade har varit med i 20 år nu trots att han precis passerat 40. I över 16 år var han rankade Top16 men har senaste året tappat en del och är nu rankad 23:a i världen. Det går upp och ner för Wade men eftersom han inte är seedad inför turneringen gick han match under fredagen mot Nederländaren Nils Zonneveld. Där kastade Wade riktigt bra och vann 6-1 med ett snitt på nära 100, inte allt för vanligt för Wade men ett bra tecken.

SPELTIPS

Det är alltså två jämna kastare som möts men där Wade varit den bättre över lag senaste tiden och förutom finalen för Cullen senaste så har det inte sett allt för bra ut i en period innan och veckan var som sagt bedrövlig. Med tanke på Wades säkerhet på dubbeln kan han tappa en hel del i pilsnitt från fredagens match och ändå vinna. Vi lägger dock ingen större summa för Wades dagsform kan ändras snabbt så vi nöjer oss med 4/10U.

ODDS SPELAT HOS x3000