Speltips EM-Special: Albanien

Bild från Bildbyrån

Hur ska det gå för Albanien i denna tuffa grupp?

Det är ingen lätt uppgift Albanien har när de kommer till Tyskland för att spela sitt andra Europamästerskap. Det första var för 8 år sedan i Frankrike där man var i en tuff grupp med Frankrike, Schweiz och Rumänien men lyckades komma trea efter att man vann sista matchen mot Rumänien med 1-0 men räckte inte till avancemang. Denna sommar i Tyskland har de möjligen hamnat i en ännu tuffare grupp.

SpelTorsten om Albanien i sommarens EM i Fotboll

Albanien tog sig till sitt andra Europamästerskap genom något överraskande vinna sin kvalgrupp. Men ska vi vara ärliga så var det kanske den lättaste gruppen där de segrade före Tjeckien, Polen, Moldavien & Färöarna. Trots det var det tre lag från denna grupp som tog sig till detta mästerskap du Polen som trea kvalade in via extra kvalet. 

I EM däremot har de kanske hamnat i en av de svårare grupperna då de har Spanien, Italien & Kroatien i samma grupp och här kommer Albanien få det riktigt tufft. 

“Under pressure? No, we are not,” Sylvinho said at a news conference. "In the football world, each game is a miracle. Everything can happen. Many things occur. We should go there and play and improve.

- Sylvinho, Albaniens landslagscoach

Kvalets Grupp E

Här ser vi slutställningen i kvalets Grupp E

SPELTIPS

Mitt spel blir ett specialspel hos Expekt under Lagmarknader där jag hittat ett intressant spel på Albanien. Jag har valt att spela Albanien under 1.5 målgörare i detta mästerskap till fina oddset 1.90. Vi har Albanien under 1.5 lagmål till 2.20 men väljer att "säkra" lite här då detta spel täcker upp om Albanien gör två mål med samma målgörare.

Albanien gjorde minst mål av alla gruppsegare i kvalet och gjorde ett mål senast de var med i EM (i vinstmatchen mot Rumänien). Denna gång har de en ännu tuffare grupp med lag som är ruskigt svåra att göra mål på som Spanien, Italien & Kroatien.

Nu har de inte spelat sina två träningsmatcher inför EM (Liechtenstein & Azerbajdzjan) men de tre senaste matcherna, sista gruppspelsmatchen mot Färöarna och träningsmatcherna mot Chile & Sverige gjorde de inget mål och har bara gjort ett mål senaste fyra matcherna totalt.

Jag tycker detta är ett mycket intressant spel och går in med 6/10U och hoppas på att vi rättar denna rött den 24 juni efter sista gruppspelsmatchen mot Spanien.

ODDS SPELAT HOS EXPEKT