Speltips Europatipset » Lördag 18/5

Europatipset 18/5 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag lördag den 18 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Falkenberg

💥 Kupongens skräll

 • Hoffenheim

1. Torino - Milan 1

Vi inleder i Serie A där Torino fortfarande har en liten chans på en Europaplats men då krävs en seger här på hemmaplan mot ett Milan som inte har något att spela för. Med denna motivationsfaktor tycker jag att svenska folket underskattar hemmalaget något. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

2. Lecce - Atalanta 1X

Lecce säkrar kontraktet vid en poäng här och jag tror också Lecce ska ha goda chanser att störa ett Atalanta som kanske har tankarna på kommande veckas EL-final mot Leverkusen. Atalanta ska vara tydliga favoriter men tvåan är rejält överstreckad på kupongen och jag ser fint värde på 1X som blir mitt val.

3. Alaves - Getafe 1

En betydelselös match i La Liga mellan två lag som det endast skiljer en poäng mellan efter 36 omgångar. Lagen ska också värderas som ganska jämna men jag håller Alaves något högre och med sin hemmafördel ska Alaves vara favoriter. På en kupong med få spelvärda favoriter tycker jag också att ettan här till runt 45% är en helt okej spik som jag kliver på.

4. Braga - Porto 2

Toppmatch i Portugal när ligafyran Braga tar emot ligatrean Porto där endast en poäng skiljer lagen åt. Men Porto ska ändå värderas klart högre och trots bortaplan ska Porto gå in som ganska tydliga favoriter. Tvåan till runt 45% är en okej spik som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

5. Bolton - Oxford 1X2

Final i kvalet till Championship när ligatrean från League One ställs mot ligafemman Oxford. Matchen spelas på neutral mark på Wembley men det är Bolton som ska vara tydliga favoriter på förhand. Tycker dock favoritskapet blivit lite väl pressat vilket gör att jag vill måla på med alla tecken här. Så hoppas vi på 

6. Hoffenheim - Bayern 1X

Hoffenheim spelar för en Europaplats till kommande säsong när de nu tar emot ett Bayern som inte har särskilt mycket att spela för i den sista omgången och som nog bara vill kliva på semester. Med det sagt tror jag Hoffenheim ska ha goda chanser att störa och när tvåan nu är överstreckad ser jag fint värde på 1X som blir mitt val.

7. Wolfsburg - Mainz 2

Wolfsburg har ingenting att spela för när de nu tar emot ett Mainz som endast har två poäng ner till negativt kval och allt att spela för med andra ord. Med det sagt är det också Mainz som är favoriter trots bortaplan och nu när matchen är streckad som jämn ser jag fint värde på gästerna. Tvåan spikas.

8. Union Berlin - Freiburg 1

Union Berlin spelar för sin överlevnad i Bundesliga när de nu tar emot ett Freiburg som jagar en Europaplats i den sista omgången. Lagen ska dock värderas som ganska jämna och Union Berlin ska vara favoriter med sin hemmafördel. På en kupong med många överstreckade favoriter gillar jag faktiskt ettan här till runt 45% vilket också blir en spiketta på min kupong.

9. Leverkusen - Augsburg 1X

Leverkusen har redan säkrat ligatiteln men spelar för att bibehålla sin förlustfria svit. Mycket talar också för att man får behålla den här på hemmaplan mot ett Augsburg som inte har något att spela för. Men Leverkusen har också en EL-final kommande vecka att tänka på och jag vill därför iallafall ta med krysset som Leverkusen inte vore missnöjda med. 1X spelas vilket ska räcka.

10. Degerfors - Örgryte X2

Vi tar oss till Superettan där mittenlaget Degerfors tar emot bottenlaget Örgryte. Degerfors ska gå in som tydliga favoriter med sin hemmafördel men Superettan är lurig där alla lag slår alla. Tycker också att Degerfors blivit lite väl stora favoriter på kupongen och jag väljer därför att testa X2 här.

11. Oddevold - Brage 1X

Lite av en toppmatch när ligafemman Oddevold tar emot ligatvåan Brage där tre poäng skiljer lagen åt efter sju omgångar. Verkligen blivit imponerad av nykomlingarna Oddevold som jag tror ska ha goda chanser att störa detta Brage. Väljer därför att spela 1X här men på mitt större system tar jag med alla tecken.

12. Falkenberg - Torn 1

Toppmatch i Ettan Södra när serieledarna Falkenberg tar emot ligatvåan Torn men det är två lag som står på samma poäng efter åtta omgångar. Falkenberg är dock i grunden ett klart bättre lag och ska gå in som stora favoriter här på hemmaplan. Även om favoritskapet är stort tycker jag inte ettan är överstreckad och jag väljer att spara mina tecken och spikar Falkenberg.

13. Karlstad - Stocksund X2

Vi avslutar i Ettan Norra där ligaåttan Karlstad tar emot ligatian Stocksund där två poäng skiljer lagen åt efter åtta omgångar. Karlstad ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag tycker ettan blivit alldeles för hårt spelad på kupongen och jag tycker spelvärdet ligger på X2 som blir mitt val.

Stora raden - 2304kr

  1. Torino - Milan 1X
  2. Lecce - Atalanta 1X
  3. Alaves - Getafe 1
  4. Braga - Porto X2
  5. Bolton - Oxford 1X2
  6. Hoffenheim - Bayern 1X
  7. Wolfsburg - Mainz 2
  8. Union Berlin - Freiburg 1X
  9. Leverkusen - Augsburg 1X
  10. Degerfors - Örgryte X2
  11. Oddevold - Brage 1X2
  12. Falkenberg - Torn 1
  13. Karlstad - Stocksund X2

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se