Speltips Europatipset » Söndag 11/2

Europatipset 11/2 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 11 februari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Arsenal

💥 Kupongens skräll

 • Napoli

1. Aston Villa - Manchester United 1

Efter 5-0 segern förra helgen borta mot Sheffield så förlorade Aston Villa veckans returmöte mot Chelsea i FA-cupen. Nu väntar en tuff match hemma mot ett Man Utd som kommer från en fin insats och 3-0 seger hemma mot West Ham. Tycker dessa två lag ska värderas som ganska jämna för dagen och det är Aston Villa som ska vara favoriter med sin hemmafördel.

2. West Ham - Arsenal 2

West Ham föll tungt med 3-0 borta mot Man Utd senast och har nu fem raka utan seger. Har svårt att se vändningen komma här på hemmaplan mot ett Arsenal som fortsätter att ösa på och som kommer från en tung seger i toppmötet mot Liverpool. Londonderby och även om West Ham har en liten hemmafördel så är det Arsenal som ska vara stora favoriter här. På en kupong med få spelvärda favoriter gillar jag tvåan som jag väljer att spika.

3. Nigeria - Elfenbenskusten 2

Final i Afrikanska Mästerskapen och västafrikanskt möte när Nigeria ställs mot värdnationen Elfenbenskusten. Nigeria har det bättre laget på pappret men Elfenbenskustens hemmafördel ska jämna ut oddsen och denna match känns oviss på förhand. Tycker Nigeria blivit för stora favoriter på kupongen och jag lutar därför åt tvåan som jag utgår från. Tar dock även med krysset som alltid ligger nära till hands i denna turnering på mitt större system.

4. Milan - Napoli X2

Milan kommer med en fin form i ligan där laget har fyra vinster och ett kryss på sina fem senaste matcher och här ska man vara favoriter med sin hemmafördel mot ett Napoli som inte övertygar. Men i grunden tycker jag inte det är någon större klasskillnad mellan dessa två lag och jag tycker Milan blivit för stora favoriter på kupongen där ettan står över 60%. Fint värde på Napoli och X2 är ett givet val för mig.

5. Genoa - Atalanta 2

Två formstarka lag som båda har fem raka utan förlust men jag tycker också att tabellen ger en rättvis bild gällande lagen där Genoa har en bra bit upp till gästerna Atalanta. Trots bortaplan ska Atalanta gå in som ganska tydliga favoriter här och även om gästerna är något överstreckade på kupongen väljer jag att spara mina tecken och spikar tvåan.

6. Bologna - Lecce X2

Efter en rad matcher utan seger tog Bologna en efterlängtad trepoängare senast hemma mot Sassoulo. Men jag är inte lika övertygad som svenska folket att Bologna ska lösa en ny seger här på hemmaplan mot Lecce. Inget snack om att Bologna ska vara tydliga favoriter men till över 70% ser jag inget värde i att betala för hemmasegern. Ser istället fint värde på Lecce och X2 blir mitt val.

7. Monza - Verona X2

Även här tycker jag att vi har en överstreckad hemmafavorit i form av Monza som står runt 60% på kupongen trots att spelbolagen endast ger laget runt 45% chans till seger. Även om Monza står sig klart bättre i tabellen kontra gästerna Verona så är det här två lag som ska värderas som jämna. Kan också se en jämn match framför mig och spelvärdet ligger på X2 som jag också spelar.

8. Sevilla - Atlético Madrid 1X

Sevilla gör en riktigt svag säsong men tog en efterlängtad seger senast borta mot Rayo och jag tycker inte man ska räkna bort Sevilla här när de får besök av ett Atletico Madrid som kommer från ett intensivt spelschema. Nu ska Atletico utan tvekan vara favoriter men jag tycker tvåan blivit lite väl hårt spelad av svenska folket och jag tycker spelvärdet ligger på hemmalaget. Utgår från 1X men väljer ändå att helgardera på mitt större system.

9. Mallorca - Rayo Vallecano 1X2

Två lag som båda går svagt och som båda börjar dras in i bottenstriden där framförallt Mallorca är i stort behov av tre poäng. Tycker dessa två lag ska värderas som ganska jämna och Mallorca ska gå in som favoriter här på hemmaplan. Men tycker värderingarna sitter ganska okej och utan att se något större spelvärde vill jag kliva in med en helgardering.

10. Montpellier - Lyon 2

Två lag som båda gör svaga säsonger där båda lagen står på samma poäng efter 20 omgångar med endast tre poäng ner till nedflyttning. Men det är ändå Lyon som ska värderas som det bättre laget här och trots bortaplan är det Lyon som ska vara favoriter. På en kupong med få spelvärda favoriter tycker jag också att tvåan här till runt 45% är en okej spik som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

11. Nice - Monaco X2

Rivieraderby och toppmatch när ligatvåan Nice tar emot ligafemman Monaco där endast fyra poäng skiljer lagen åt. Lagen ska också värderas som jämna och även om Nice ska vara favoriter med sin hemmafördel ska de inte ha runt 60% chans till seger som ettan nu är streckad till. Väldigt fint spelvärde på gästerna och X2 är ett givet val.

12. Hoffenheim - Köln X2

Hoffenheim har fem raka utan seger och jag är inte lika övertygad som svenska folket att laget här ska studsa tillbaka hemma mot ett Köln som tog en fin seger hemma mot Frankfurt senast. Hoffenheim ska vara favoriter men ska inte ha över 60% chans till seger som ettan nu är streckad till. Spelbolagen ger Köln runt 50% till poäng och X2 till under 40% är ett bra val som jag kliver på.

13. PAOK - AEK Aten 1

Seriefinal i Grekland när serieledarna PAOK tar emot ligatvåan AEK Aten där endast två poäng skiljer lagen åt efter 21 omgångar. Lagen ska värderas som jämna och det är därför PAOK som ska vara favoriter här på hemmaplan. Kan ettan hålla sig runt 45% tycker jag också att PAOK är en vettig spik på en kupong med många överstreckade favoriter. 

Stora raden - 2304kr

  1. Aston Villa - Manchester United 1X
  2. West Ham - Arsenal 2
  3. Nigeria - Elfenbenskusten X2
  4. Milan - Napoli X2
  5. Genoa - Atalanta 2
  6. Bologna - Lecce X2
  7. Monza - Verona X2
  8. Sevilla - Atlético Madrid 1X2
  9. Mallorca - Rayo Vallecano 1X2
  10. Montpellier - Lyon X2
  11. Nice - Monaco X2
  12. Hoffenheim - Köln X2
  13. PAOK - AEK Aten 1

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se