Speltips Europatipset » Söndag 26/5

Europatipset 26/5 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 26 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Torino

💥 Kupongens skräll

 • Nordsjälland

1. Leeds - Southampton 1X2

Final i kvalet till Premier League eller "Miljardmatchen" som den kallas när Leeds ställs mot Southampton på Wembley. Skiljde endast tre poäng mellan lagen i ligan och även om Leeds ska värderas något högre så tror jag vi kan förvänta oss en tight match. Tycker värderingarna sitter som de ska och utan att se något större spelvärde vill jag helgardera.

2. Porto - Sporting 2

Final i portugisiska cupen när landets giganter Porto och Sporting ställs mot varandra på neutral mark. Sporting är det bättre laget denna säsong och på neutral mark ska man gå in som favoriter inför denna final. Nu är matchen streckad som jämn och med det sagt tycker jag spelvärdet ligger på Porto och jag väljer att utgå från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

3. Atalanta - Torino 2

Atalanta tog en efterlängtad titel i veckan när man slog Leverkusen i Europa League finalen. Här har Atalanta ingenting att spela för och jag tror spelarna har fokuserat på firandet snarare än denna match. Gästerna Torino spelar för en Europaplats och med denna motivationsfaktor är det också Torino som är favoriter här. På kupongen står Torino dock som underdogs vilket ger oss ett fint spelvärde på den raka tvåan som jag spikar.

4. Empoli - Roma 1

Empoli spelar för sin överlevnad här när de ställs mot ett Roma som inte har något att spela för och återigen väger motivationsfaktorn tungt. Trots att Roma ska värderas klart högre så är det Empoli som ska vara favoriter här och jag tycker också vi får ett fint spelvärde i den raka ettan som jag väljer att spika.

5. Frosinone - Udinese 1X

Ångestmöte i Serie A där Frosinone säkrar kontraktet vid ett kryss samtidigt som Udinese måste gå för tre poäng här för att säkra sitt kontrakt. Skiljer endast en poäng mellan lagen som ska värderas som jämna och Frosinone ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Lutar också åt hemmalaget här och väljer att utgå från 1X men på mitt större system tar jag med alla tecken.

6. Västerås - Brommapojkarna 1X

Västerås har presterat bra spelmässigt men efter tio omgångar placerar sig laget sist och ska laget rädda ett nytt kontrakt måste man nu börja ta poäng då avståndet börjar bli stort upp till säker mark. Nu får man besök av mittenlaget BP och det här är två lag som ska värderas som ganska jämna. Västerås ska vara favoriter med sin hemmafördel och nu när matchen är streckad som jämn så lutar jag åt hemmalaget. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system

7. Gefle - Örebro 2

Vi tar oss till Superettan och en match mellan två lag som blandat och gett resultatmässigt inledningsvis denna säsong. Men i grunden ska Örebro värderas som det bättre laget och trots bortaplan är det Örebro som ska vara favoriter här. Tycker svenska folket underskattar gästerna något och jag väljer att utgå från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

8. Helsingborg - Landskrona 1X

Skånederby i Superettan när mittenlaget Helsingborg tar emot serieledarna Landskrona men Superettan är en tight liga och det är ingen större klasskillnad mellan dessa två lag. Tror vi kan få se en tight men intensiv match där krysset nog ligger nära till hands. Men tycker Landskrona blivit lite för stora favoriter på kupongen vilket gör att jag lutar åt 1X som blir mitt val.

9. Oddevold - Östersund X2

Nykomlingarna Oddevold har inlett säsongen stabilt och ska här gå in som favoriter mot ett Östersund som varit lite av en besvikelse inledningsvis på säsongen. Men jag tycker ändå Oddevold blivit lite väl stora favoriter på kupongen där ettan nu står runt 60%. Med det sagt tycker jag att spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val här.

10. Sandviken - Örgryte X2

Nykomlingarna Sandviken får ändå vara nöjda med sin start på säsongen där laget placerar sig i mitten av tabellen efter nio omgångar. Detsamma gäller inte Örgryte som inlett säsongen riktigt svagt men som jag ändå tror kommer rycka upp sig. Tycker också att Örgryte underskattas något av svenska folket och jag tycker att spelvärdet här ligger på X2 som spelas på min kupong.

11. Royale Union SG - Genk X2

Toppmatch i Belgien när tvåan i slutspelet Royale Union tar emot fyran Genk. Skiljer nio poäng mellan lagen och det är inget snack om att Royale Union ska värderas högre här. Men jag tycker ändå favoritskapet blivit lite väl pressat när ettan nu står runt 70%. Tycker med det sagt att spelvärdet ligger på Genk och X2 blir mitt val.

12. FC Köpenhamn - Nordsjälland X2

Sista omgången i Danmark där en Europaplats står på spel när ligatrean Köpenhamn tar emot ligafyran Nordsjälland. Köpenhamn behöver endast en poäng samtidigt som Nordsjälland måste gå för seger här. Köpenhamn ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men även här tycker jag vi har en rejält överstreckad favorit. Ser fint värde i X2 till under 40% vilket är ett givet val på min kupong.

13. Brann - Molde 1

Vi avslutar med en toppmatch från Norge när ligatvåan Brann tar emot ligafyran Molde där fyra poäng skiljer lagen åt efter tio omgångar. Tycker också att Brann ska värderas högre för dagen och med sin hemmafördel ska Brann gå in som tydliga favoriter. På en kupong med många överstreckade favoriter tycker jag också att ettan här är en vettig spik som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

  1. Leeds - Southampton 1X2
  2. Porto - Sporting X2
  3. Atalanta - Torino 2
  4. Empoli - Roma 1
  5. Frosinone - Udinese 1X2
  6. Västerås - Brommapojkarna 1
  7. Gefle - Örebro X2
  8. Helsingborg - Landskrona 1X
  9. Oddevold - Östersund X2
  10. Sandviken - Örgryte X2
  11. Royale Union SG - Genk X2
  12. FC Köpenhamn - Nordsjälland X2
  13. Brann - Molde 1X

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se