Speltips Europatipset » Söndag 5/5

Europatipset 5/5 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 5 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Liverpool

💥 Kupongens skräll

 • Alaves

1. Liverpool - Tottenham 1

Toppmatch i Premier League när ligatrean Liverpool tar emot ligafemman Tottenham och det är två lag som båda gått knackigt på sistone. Liverpool ska dock i grunden värderas som ett klart bättre lag och med sin hemmafördel samt längre vila ska Liverpool också gå in som tydliga favoriter. Även om favoritskapet är pressa tycker jag det finns bättre lägen att fälla favoriter på denna kupong och här sparar jag mina tecken och spikar ettan.

2. Brighton - Aston Villa 1

Brighton går trögt och har inte jättemycket att spela för när man här tar emot ett Aston Villa som spelar för en CL-plats till kommande säsong. Men Aston Villa kommer från en match mot Olympiakos redan i torsdags och det kan vara en del slitna ben hos gästerna. Tycker också att Aston Villa blivit lite väl stora favoriter i en match som jag kan se framför mig bli jämn. Utgår därför från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

3. Chelsea - West Ham X2

Londonderby när ligaåttan Chelsea tar emot liganian West Ham där endast två poäng skiljer lagen åt. Chelsea ska dock värderas klart högre och ska gå in som tydliga favoriter här. Men Chelsea spelade en tuff match mot Tottenham redan i torsdags och jag tycker Chelsea blivit alldeles för stora favoriter på kupongen till över 70%. Ser spelvärde på West Ham och X2 blir mitt val.

4. Roma - Juventus 1

Tre tunga poäng på spel i jakten på en CL-plats till kommande säsong när ligafemman Roma här tar emot ligatrean Juventus. Roma kommer förvisso från en tuff match mot Leverkusen redan i torsdags men jag tror ändå Roma ska ha goda chanser att störa ett Juventus som ser riktigt bleka ut. Ser en jämn match framför mig och jag tycker spelvärdet ligger på Roma. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

5. Empoli - Frosinone X2

Tre tunga poäng på spel i botten av Serie A mellan två lag som står på samma poäng och som båda endast har två poäng ner till nedflyttning. Lagen ska värderas som ganska jämna och Empoli ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Men tycker inte Empoli ska ha runt 55% chans till seger som ettan nu är streckad till och jag tycker spelvärdet ligger på gästerna. X2 blir valet.

6. Verona - Fiorentina 1X

Verona spelar för sin överlevnad i Serie A när man här tar emot ligaåttan Fiorentina som spelade en intensiv Europamatch redan i torsdags och med ett returmöte mot Brugge nästa vecka kan det bli rotation från gästerna här. Med det sagt tycker jag Fiorentina blivit alldeles för stora favoriter på kupongen där tvåan är rejält överstreckad och vi bjuds på ett fint spelvärde på 1X som blir mitt val.

7. AIK - IFK Norrköping 1X

AIK hade inte mycket att säga till om borta mot Malmö senast men ska här ha goda chanser till att studsa tillbaka mot ett Norrköping som förvisso har en fin form men som brukar göra svaga insatser på gräs. AIK ska gå in som tydliga favoriter och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som ska räcka långt här.

8. Hammarby - Värnamo 1X

Hammarby har verkligen blandat och gett inledningsvis men ska här gå in som stora favoriter med en tung hemmafördel mot ett Värnamo som sett riktigt svaga ut inledningsvis på säsongen. Favoritskapet är dock rejält pressat och jag ser inget större värde i att spika ettan till runt 80%. Vill kasta in krysset även här och 1X bör räcka långt även i denna match.

9. Östersund - Örebro 1

Skiljer en poäng mellan dessa två lag efter fem omgångar och det är nog två lag som båda är missnöjda med sin start på säsongen. Lagen ska värderas som ganska jämna och Östersund ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. På en kupong med få spelvärda favoriter tycker jag också att ettan till under 45% är en vettig spik som jag kliver på.

10. Celta de Vigo - Villarreal 1

Här tycker jag svenska folket stirrar för mycket på tabellen när Celta Vigo som spelar för ett nytt kontrakt tar emot Villarreal som fortfarande har häng på en Europaplats. Även om Villarreal står sig klart bättre till i tabellen så är det ingen större klasskillnad mellan dessa lag och det är Celta Vigo som ska vara favoriter med sin hemmafördel. Nu är matchen streckad som jämn vilket gör att jag lutar åt hemmalaget. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

11. Valencia - Alavés X2

Mittenmöte i La Liga när ligaåttan Valencia tar emot ligatolvan Alaves och här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Valencia blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Lagen ska värderas som jämna och Valencia bör ha runt 45% chans till seger med sin hemmafördel. Nu är ettan streckad till runt 70% vilket ger oss ett enormt spelvärde på X2 som är ett givet val.

12. Frankfurt - Bayer Leverkusen 1X2

Frankfurt spelar för en Europaplats när man här tar emot ett Leverkusen som redan säkrat titeln men som nog mer än gärna vill förbli obesegrade denna säsong. Leverkusen kommer dock från en match borta mot Roma redan i torsdags och med ett returmöte redan nästa vecka kan det bli en viss rotation från gästerna här. Jag ser dock inget större spelvärde här och känner mig tryggast i en helgardering som blir mitt val.

13. Union Berlin - Bochum 1

Tre tunga poäng på spel i botten av Bundesliga mellan två lag som står på samma poäng och som båda spelar för sin överlevnad i serien. Union Berlin ska dock i grunden värderas som det bättre laget och ska gå in som ganska tydliga favoriter med sin hemmafördel. Tycker också att ettan är en helt okej spik som jag utgår från, men jag tar även med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

  1. Liverpool - Tottenham 1
  2. Brighton - Aston Villa 1X
  3. Chelsea - West Ham X2
  4. Roma - Juventus 1
  5. Empoli - Frosinone X2
  6. Verona - Fiorentina 1X
  7. AIK - IFK Norrköping 1X2
  8. Hammarby - Värnamo 1X
  9. Östersund - Örebro 1
  10. Celta de Vigo - Villarreal 1X
  11. Valencia - Alavés X2
  12. Frankfurt - Bayer Leverkusen 1X2
  13. Union Berlin - Bochum 1X

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se