Speltips Europatipset » Söndag 9/6

Europatipset 9/6 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 9 juni hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Trollhättan

💥 Kupongens skräll

 • Kanada

1. Italien - Bosnien 1X

Genrep för Italien inför sommarens EM-slutspel när man nu tar emot ett Bosnien som inte har något mästerskap framför sig och som har ett frågetecken kring sin motivation inför denna match. Italien är också i grunden klart bättre än Bosnien och ska gå in som stora favoriter här på hemmaplan. Favoritskapet är dock rejält pressat vilket gör att jag iallafall vill peta in krysset. 1X spelas vilket bör räcka väldigt långt.

2. Slovakien - Wales 1X

Även här har vi ett hemmalag i form av Slovakien som behöver hitta rätt inför det stundande EM när man här tar emot ett Wales som inte har något mästerskap framför sig. Tycker också att Slovakien ska värderas snäppet vassare och med sin hemmafördel ska laget gå in som favoriter inför denna match. Vill dock även här få in krysset och mitt val blir återigen X2.

3. Frankrike - Kanada X2

Frankrike går som vanligt in som en av favoriterna till att vinna EM-guldet och här ska laget gå in som tydliga favoriter i genrepet hemma mot ett Kanada som jag dock inte tycker man ska underskatta. Kanada har verkligen en vass generation och jag tycker svenska folket underskattar gästerna här. Ser inget värde i ettan till över 80% utan ser istället fint värde på X2 som blir mitt val.

4. Montenegro - Georgien 2

Ännu en träningslandskamp där Montenegro inte har något mästerskap framför sig till skillnad från Georgien som lyckades ta sig till EM-slutspelet vilket inte hör till vanligheten. Georgien ska också värderas högre än Montenegro och även om hemmafördelen ska göra att oddsen jämnas ut så lutar jag åt gästerna här. Tycker också att svenska folket överstreckat Montenegro och jag väljer därför att utgå från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

5. Sporting Gijón - Espanyol 1X2

Semifinal i kvalet till La Liga där ligafemman Sporting Gijon ställs mot ligafyran Espanyol och det skiljde endast fyra poäng mellan lagen efter 42 omgångar i ligaspelet. Lagen ska också värderas som jämna och även om Gijon ska vara favoriter här i det första mötet på hemmaplan så tror jag vi har en tight match framför oss. Tycker också värderingarna sitter som de ska och utan att se något större spelvärde vill jag helgardera.

6. Kristianstad - Häcken X2

Toppmatch i Damallsvenskan när ligatrean Kristianstad tar emot ligatvåan Häcken där endast en poäng skiljer lagen åt efter åtta omgångar. Men i grunden ska Häcken värderas klart högre och trots bortaplan ska Häcken gå in som favoriter inför denna match. Tror också på gästerna här och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på X2 som blir mitt val.

7. AFC Eskilstuna - Karlberg X2

Två lag som står på samma poäng efter elva omgångar i Ettan Norra men där nog AFC ska värderas något högre i grunden. AFC ska också gå in som favoriter här med sin hemmafördel men jag tycker att hemmalaget blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Karlberg ska ha goda chanser till poäng och jag ser fint värde i X2 som blir mitt val här.

8. Sollentuna - Vasalund 1

Även här har vi två lag som står sig jämna i Ettan Norra när ligaåttan Sollentuna tar emot ligasjuan Vasalund där endast en poäng skiljer lagen åt. Lagen ska också värderas som jämna och även om det är två Stockholmslag ska Sollentuna gå in som favoriter med sin hemmafördel. Nu är matchen streckad som jämn på kupongen vilket gör att jag lutar åt hemmalaget och väljer att utgå från ettan här. Tar dock även med krysset på mitt större system.

9. Stocksund - Örebro Syrianska 1

Tycker svenska folket stirrar lite väl mycket på lagens tabellplacering samt form där allt talar för gästerna Örebro Syrianska som har en fin form i ryggen till skillnad från hemmalaget Stocksund. Men i grunden tycker jag inte det är någon större klasskillnad mellan dessa två lag och med sin hemmafördel ska Stocksund absolut kunna störa detta Örebro Syrianska. Tycker också spelvärdet ligger på hemmalaget och jag utgår från ettan men tar också med krysset på mitt större system.

10. Täby - IF Karlstad 2

Efter fyra raka förluster tog Täby en efterlängtad seger senast men här tror jag laget får det jobbigt att ta en ny seger när man får besök av ett klart starkare Karlstad. Trots bortaplan är det Karlstad som ska vara favoriter och jag tycker också att svenska folket underskattar gästerna här. Ser fint värde i den raka tvåan som jag väljer att spika.

11. Trollhättan - Ängelholms FF 1

Vi tar oss till Ettan Södra där ligasexan Trollhättan tar emot ligatrean Ängelholm och även om det är fördel gästerna sett till tabellen så ska Trollhättan i grunden värderas som det bättre laget. Med sin hemmafördel ska Trollhättan också gå in som ganska tydliga favoriter och kan ettan hålla sig under 55% tycker jag att Trollhättan är en riktigt fin spik som jag kliver på.

12. Start - Lyn 1

Lurig match från den norska andraligan där Start har fem poäng upp till gästerna Lyn efter elva omgångar. Lyn ska också värderas något högre men med Starts hemmafördel ska oddsen jämnas ut och denna match känns oviss på förhand. Nu är gästerna streckade till favoriter vilket gör att jag istället ser spelvärde på hemmalaget här. Väljer också att kliva på den raka hemmasegern.

13. Argentina - Ecuador X2

Träningslandskamp där jag kan tänka mig att både Argentina och Ecuador kommer vilja att testa lite nytt blod i denna match. Argentina ska såklart gå in som stora favoriter med sin hemmafördel men jag tycker favoritskapet blivit lite väl pressat när ettan nu står över 70%. Tycker med det sagt att spelvärdet ligger på Ecuador och jag väljer att utgå från X2 här. Tar dock även med den troliga ettan på mitt större system även om jag inte ser något spelvärde i hemmasegern.

Stora raden - 2304kr

  1. Italien - Bosnien 1X
  2. Slovakien - Wales 1X
  3. Frankrike - Kanada X2
  4. Montenegro - Georgien X2
  5. Sporting Gijón - Espanyol 1X2
  6. Kristianstad - Häcken X2
  7. AFC Eskilstuna - Karlberg X2
  8. Sollentuna - Vasalund 1X
  9. Stocksund - Örebro Syrianska 1X
  10. Täby - IF Karlstad 2 
  11. Trollhättan - Ängelholm 1
  12. Start - Lyn 1
  13. Argentina - Ecuador 1X2

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se