Speltips Fury vs Usyk

Bild från Bildbyrån

Då ska tungviktskungen krönas

Det är över 20 år sedan en tungviktsmästare hade alla bälten och var så kallad unified champion men på lördag så kommer det hända igen då alla de stora bältena från organisationerna WBA, WBC, IBF & WBO står på spel när Tyson Fury och Oleksandr Usyk drabbar samman under Ring of Fire i Riyadh, Saudiarabien.

SpelTorsten om Edhouse vs Pietreczko

Tyson Fury har dominerat tungviktsboxningen i några år nu och står fortfarande obesegrad. ”The Gibsy King” som han kallas har hunnit med 35 matcher i karriären där han vunnit 34 och har en oavgjord. Det har blivit en del kontroverser genom karriär och han har hunnit med att sluta för att göra comeback några gånger och har dessutom en serie på Netflix om hans liv och vardag. Han är en otrolig karaktär på både gott och ont, en presskonferens med Tyson Fury vill man inte missa.

Oleksandr Usyk är även han obesegrad med sina 14 knockouter på 21 matcher och räknas som en av de bästa genom tiderna i ”Cruiserweight” där han även har ett OS guld från London 2012 som amatör. Otroligt jordnära och anses som en av de bästa boxarna från Ukraina. 

SPELTIPS

Jag väljer sida här och spelar alltså att Tyson Fury vinner med pengarna tillbaka om det blir oavgjort. Att vi får så bra odds på Fury har nog mycket att göra med hans senaste match där han mötte en oerfaren boxare i MMA mästaren Francis Ngannou. En match som många faktiskt anser att Fury förlora. Nu var det inte jätte konstigt då det var tänkt som en uppvisningsmatch och där denna match var tänkt att gå bara några veckor senare så självklart hade han den i bakhuvudet.

Fury är i bättre form än någonsin och tappat en hel del i vikt. Kondisen har det aldrig varit fel på och här tror jag helt klart att Fury kommer vinna på sitt övertag i längd (206cm mot Usyks 191cm).

Spelet blir att Fury vinner (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1.85 på Bethard.

ODDS SPELAT HOS BETHARD!