Speltips Griekspoor vs Kecmanovic

Bild från Bildbyrån

Vi testar ett favoritspel här

Det är två ATP turneringar på gräs denna vecka, den ena i Stuttgart, Tyskland och den denna som går i Den Bosch, Nederländerna. I denna match har vi hemmaspelaren Griekspoor som storfavorit att vinna mot serben Kecmanovic men blir det verkligen så enkelt?

SpelTorsten om Griekspoor vs Kecmanovic

Tallon Griekspoor regerande mästare i turneringen och vann finalen förra året mot australiensaren Jordan Thompson med 2-1 i set efter en dramatiskt match med två tie breaks. Han har en bra grussäsong bakom sig och var riktigt nära att slå ut finalisten i Franska Öppna, Alexander Zverev men tappade 4-1 med serve i den femte och avgörande set till förlust i tie break. Nu är det gräs och helt andra spelregler men självklart ska han vara favorit.

Miomir Kecmanovic var en lovande talang som hunnit bli 24 år nu och är rankad 53 i världen men var så högt rankad som 29:a för två år sedan. Har ett spel som borde funka bra på gräs men han har inte fått till det riktigt på underlaget men gick till final 2019 i Atalanya där han förlorade mot Sonego. Kvalitéer finns hos serben men kan han verkligen hota Griekspoor här?

SPELTIPS

Griekspoor ska vara favorit och är den bättre tennisspelaren på underlaget men jag räknar inte ut Kecmanovic här. Båda är starka i sina servegames och tar ofta set till tie break, oavsett underlag. Nu går det snabbar och svårare att bryta motståndaren så då väljer jag att syna tie break spel i matchen. Kecmanovic har dessutom gått till tie break minst en gång i 8/10 senaste matcher på underlaget (i bäst av tre set). jag synar detta specialspel med 3/10U och lägger det på Expekt.

ODDS SPELAT HOS EXPEKT