Speltips Gurney vs Woodhouse

Bild från Bildbyrån

Vi fortsätter med spel på Europatouren

Vi har kommit till sjunde deltävlingen av 13 i årets Euro Tour och vi ska till Nederländerna och Dutch Championship. Ganska öppet startfält då stora favoriter då världsmästaren Luke Humphries, nyligen krönta PL mästaren Luke Littler, världstvåan Michael Smith är några av de som inte ställer upp denna helgen. Även storspelare som Gary Anderson och Top 10 kastare som Rob Cross & Nathan Aspinall har lämnat återbud. Det öppnar upp för bland annat Daryl Gurney som jag skriver om i detta speltips.

SpelTorsten om Gurney vs Woodhouse

Daryl Gurney har levererat bra dart sista halvåret och är på väg att klättra i världsrankingen och behöver klättra ytterligare då han har landsmannen Brendan Nolan framför sig. De två Nordirländarna tävlar alltså om vem som ska ta den andra platsen i Nordirlands landslag som kastar World Cup om några veckor. Unga talangen Josh Rock är given etta men bakom där är det alltså riktigt jämt mellan Gurney & Dolan som ligger precis bredvid varandra i rankingen men där dolan är precis före med bara 500 pund mer inspelat så snacka om en rysare. Gurney har en lättare andra runda här mot Woodhouse än vad Dolan har mot tyska Schindler och det blir spännande att se vem av dem det blir och först ut denna lördag är Gurney.

Luke Woodhouse har en hög nivå som han plockar fram do och då men oftast på den stora scenen så låser det sig för Woodhouse. Igår var han stor favorit att vinna mot Meikle och låg riktigt risigt till. Underläge 4-1 men på något sätt lyckades han vinna till slut i avgörande set efter att Meikle missat matchpilar. Några viktiga tunga avslut och bra kastande i avgörande var nyckeln men annars såg det inte speciellt bra ut och mot Gurney måste han kasta mycket bättre om han ska till den tredje rundan.

SPELTIPS

Spelet är enkelt och det är att Gurney vinner med minst två legs (-1.5 hcp). Han är i grunden den bättre kastaren, är i bättre form och vi behöver nog inte ens att han plockar fram sin bästa dart för att täcka linan och jag går in med 4/10U på detta spel. Matcherna kastas fört till sex legs så håller insatsen till medel annars hade vi gått hårdare.

13.30 börjat det, Heja Gurney!

ODDS SPELAT HOS EXPEKT