Speltips: Helsingborg - IFK Göteborg 8/11 "Helsingborg favorit i…
Speltips Helsingborg - IFK Göteborg

Bild från Bildbyrån

Helsingborg favorit i krismötet med IFK Göteborg

Helsingborg ställs mot IFK Göteborg i Allsvenskans 27:e omgång och det är två lag som slåss för överlevnad.

Två klassiska storklubbar i svensk fotboll gör nu upp om att överleva i högsta serien. Inför mötet ligger Helsingborg på nedflyttningsplats och IFK Göteborg med 18 sm-guld i historieböckerna hittar vi strax ovanför kvalplats. Det skiljer endast två poäng mellan lagen och läget är minst sagt allvarligt för de båda.

IFK Göteborg har knappast blivit ett bättre fotbollslag sedan man bytte tränare. Roland Nilsson har försökt sätta en defensiv prägel på laget utan att lyckas. Dessutom präglat med märkliga laguttagningar där Alhassan Yusuf och Robin Söder få sitta på bänken. Visst, Söder har varit långtidsskadad, men att han endast fick fyra minuter senast är mycket märkligt.

Blåvitt förlorade mot Örebro förra omgången där man släppte in mål efter knappt två minuter trots att det fanns nio göteborgspelare i eget straffområde. Dock ska det sägas att laget tryckte plattan i mattan efter målet och satsade rejält för en kvittering.

Inför mötet med Helsingborg har laget en hel del problem i truppen. Mittbacken André Calisir är avstängd, Patrik Karlsson Lagermyr åkte på en allvarlig skada mot ÖSK och är borta upp mot ett år, August Erlingmark sitter i karantän på grund av att en person i hans närhet har drabbats av Covid-19 och Pontus Wernbloom deltog inte i lördagens träningspass på grund av en känning.

Helsingborg spelade skånederby mot blivande svenska mästarna Malmö FF senast och förlorade med 0-1 i en tempofattig match där HIF ändå stod upp bra. Helsingborg skapade flera farliga chanser, det enda som saknades var skärpan där framme.

Målvakten Anders Lindegaard tvingades kliva av mot MFF och missar söndagens match. Helsingborg har släppt en 22 man stor trupp där bland annat Jakob Voelkerling Persson, Shkodran Maholli och Kebba Ceesay är tillbaka.

Det här är två lag med spänt läge, men där jag tycker att Helsingborg sett till de senaste matcherna är det bättre laget och med tanke på skadeläget hos gästerna håller jag hemmalaget som favorit.

Därför väljer jag att spela Helsingborg +0.0 asian handicap till oddset 2.010 vilket betyder att jag får insatsen tillbaka om matchen slutar oavgjort.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: Newcastle 0 asian hcp
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer