Speltips Jarry vs Moutet

Bild från Bildbyrån

Franska Öppna är tillbaka, då är våren här

Våren är här och träden har slagit ut, fåglar sjunger och myggen har kommit. Vi fick en tidig sommar kan man säga och på den tiden går alltid Franska Öppna mästerskapen i tennis, en av de mest prestigefyllda tennistävlingarna. Favoriten och en av världens bästa, Rafael Nadal kanske gör sin sista tävling här i Roland Garros, en tävling han håller som sin favorit och vunnit hela 14 gånger tidigare. Det blir nog ingen fler Grand Slam vinst för en skadedrabbad Nadal som fyller 38 om nån vecka utan vi får gå vidare till en av de jag tror kan skrälla till i turneringen nämligen Nicolas Jarry.

SpelTorsten om Jarry vs Moutet

Nicolas Jarry har jobbat sig tillbaka på rankingen efter sin dopningsavstängning för några år sedan. Det var under en Davis Cup match 2019 han testade positivt för Ligandrol og Stanozolol (enkelt förklarat Steroider). Hade kunnat gå in djupare på substanserna men i grunden är det prestationshöjande då det är två typer av anabola steroider. Naturligtvis skyllde han på kontaminerade kosttillskott från Brasilien men det positiva svaret var ett faktum och en avstängning var på sin plats. Han har ni spelat in sig på touren under två år och vunnit tre stycken ATP turneringar men det var hans finalplats i förra veckans Rome Open som tog han till sin högsta ranking någonsin (16:e).

Corentin Moutet är en intressant karaktär som inte bara är en talangfull tennisspelare men är även tappre och har släppt några låtar och album på franska. Besitter kvalitet att kunna störa de bästa i världen men skulle väl säga att det mentala inte är alltid på rätt ställe. Att slå sönder racket, skälla på domarna eller sitta på bänken och twittra mellan set är inget ovanligt för den 25-åriga fransmannen och ska han gå långt i denna turnering gäller det att han har fokus.

SPELTIPS

Jag har valt ett litet specialspel till något högre odds och lägre insats och det är att Jarry vinner men att båda spelarna tar ett set. Trots att Jarry ska vara den bättre spelaren har Moutet lyckats störa chilenaren på gruset och det står med varsin seger på underlaget. Senast var det Moutet som drog längsta strået och vann faktiskt på Jarrys hemmabana i Santiago tidigare år. Två svettiga tie break skulle till för att skilja dem. Nu är det alltså Jarry som åker till Moutets hemmabana i Paris och här håller jag Jarry med tanke på senaste tidens fina spel som favorit och festar alltså denna högoddsare till 2.45 på Bethard.

ODDS SPELAT HOS BETHARD