Bild från Bildbyrån

Måstematch för Kroatien!

En match som på förhand riskerar att bli väldigt väldigt nedstängd. Italien är väldigt nöjd med ett kryss och kommer absolut inte ha bråttom framåt eller riskera speciellt mycket! Kroatien däremot måste vinna för att kunna nå en andraplats. För den neutrale åskådaren vore ett mål för Kroatien fantastiskt för matchbilden!

Kroatien

Kroatien stod upp väldigt bra under första halvlek mot Spanien, det var två misstag som ledde till två mål av Spanien. Utöver detta tycker jag att de lyckades med matchplanen. Att stänga igen och låta Spanien rulla runt.

Tyvärr, för Kroatien, så räckte det med två lägen för topplag som Spanien.

I matchen senast mot Albanien så spelade Kroatien bättre, de styrde matchbilden. 67% av bollinnehavet. 22 avslut, varav 10 gick på mål. Men fotboll handlar ju om mycket mer än statistik. För att Albanien hade 33% bollinnehav, 15 skott, varav 6 på mål, men matchen slutar 2-2. Kroatien släppte in mål i 95:e minuten. Hade de inte gjort det så hade de legat på samma poäng som Italien men det hade inte förändrat läget så mycket egentligen, då de ändå hade behövt vinna mot Italien för att gå om.

Italien

Italien startade sitt EM 2024 katastrofalt när man mer eller mindre friställde Albaniens Bajrami innan det ens gått 30 sekunder. Man lyckades dock senare jobba in sig i matchen och vände sedan till 2-1. Men lite oroväckande var chanserna man släppte till på slutet.

I matchen mot Spanien så var det nästintill spel mot ett mål hela matchen. Spanien dominerade totalt. 20 skott mot Italiens 4 och sju skott på mål mot Italiens ett.

De ligger på tre poäng, och har just nu en andraplats bakom Spanien. Så länge de vinner eller får oavgjort så kniper de andraplatsen i gruppen.