Speltips: Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor 28/1 "Den bättre…
Speltips Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor

Bild från Bildbyrån

Den bättre spelaren

Vid sidan av den stora Challenger 100-turneringen i Quimper spelas det även fortsatt tennis i Turkiet. Spelarna byter dock underlag här från inomhusbanor till grus, vilket för de allra flesta blir årsdebut på underlaget. I första omgången ser vi Leonardo Mayer möta Tallon Griekspoor. Vem vinner matchen?

Leonardo Mayer hade inget bra år ifjol, och 2020 slutade med ett fiasko för den forne 35-rankade argentinaren, som halkade utanför topp 100-rankingen för första gången på nästan fyra år.

Det blev bara 17 spelade matcher under pandemiåret för 33-åringen, varpå hela tolv av dessa slutade med förlust. Inte ens på grus, där specialisten Mayer har spelat 538 matcher i karriären, gick det något vidare. Facit där blev fyra vinster och sju förluster, samt ett misslyckande att kvala sig in till Roland-Garros.

Med en tung förstaserve bygger argentinaren upp mycket av sitt spel, men han kan ofta vara mycket ojämn.

En bättre start på året kommer krävas i Mayers första match för säsongen då Tallon Griekspoor står för motståndet. Den 24-årige holländaren har otroligt mycket tennis i kroppen, men det är frustrerande sällan som han får utlopp för det.


Genom åren har han exempelvis stått för helt sensationella skrällar, såsom att besegra den trefaldige Grand Slam-mästaren Stanislas Wawrinka i Rotterdam år 2018. Året efter följdes den segern upp med ännu en monsterprestation när 11-rankade Karen Khachanov fick säga tack och adjö.

Hade Griekspoor kunnat vara jämnare i sina prestationer hade han befunnit sig betydligt högre upp i rankingsystemet än sin nuvarande ranking som 155:e bästa spelare i världen.

Det var alltjämt en mycket ojämn holländare som ställde upp i Istanbul, med flertalet dubbelfel och enkla missar. Trots tre matchbollar lyckades 24-åringen inte lägga den 36-årige Soeda Go i säng och förlorade i ett avgörande tiebreak i åttondelsfinalen.

Tallon är känd för sina prestationer mot de allra bästa, här i bild efter en gastkramande tre-setsförlust mot den forne världsettan Andy Murray.


Han må vara ojämn, men Griekspoor är alltjämt den betydligt starkare spelaren jämfört med Mayer just nu, och visade upp stundtals briljant tennis i Istanbul. Argentinaren har däremot varit direkt svag länge nu, och gör dessutom säsongsdebut. Till nuvarande odds väljer vi således tacksamt Tallon.

Gilla rek om du håller med Sebastian Nehring

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
6 mars
15:15
Malmö - Färjestad
SHL
Spel: Färjestad vinner inkl. övertid och över 3.5 mål
 
7 mars
02:00
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets
NHL
Spel: Dallas Stars ö2,5 mål (lagmål)
 
7 mars
05:15
UFC 259: Petr Yan vs. Aljamain Sterling
UFC
Spel: Petr Yan vinner
 
7 mars
06:45
UFC 259: Jan Błachowicz vs. Israel Adesanya
UFC
Spel: Över 2.5 ronder
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.9)

Premier League 5 mars 2021

Det är dags för lördag och för Stryktipset igen! Denna vecka har vi en fin blandning av matcher att se fram emot. Bobby och Weimer har djupdykt och hittat sina bästa drag och ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer