Speltips: Melodifestivalen Final 2021 13/3 "Tot-on-Top"
Speltips Melodifestivalen Final 2021

Bild från Bildbyrån

Tot-on-Top

Efter fyra deltävlingar samt den sedvanliga andra chansen, har 28 bidrag reducerats till 12. Finalfältet i årets upplaga av Melodifestivalen är således komplett. Både spelbolagen samt svenska folket håller Tusse Chiza med bidraget "Voices" som storfavorit till segern, men är det enorma favoritskapet befogat? Vilka andra bidrag hotar om segern och pallplatserna?


Årets upplaga av Melodifestivalen har precis som det mesta varit lite annorlunda, av förklarliga skäl. Till följd av pandemin bestämdes det att samtliga deltävlingar samt även finalen går av stapeln på Annexet i Stockholm. Någon publik har det naturligtvis inte heller blivit tal om.

Men trots rådande omständigheter har vi bjudits på en otrolig varians med bidrag från alla genrer, diverse scennummer och underhållning för hela familjen i sann Mello-anda. Startordningen i finalen fastställdes nyligen, och följer nedan:

 • Danny Saucedo - ”Dandi Dansa”
 • Klara Hammarström - ”Beat of Broken Hearts”
 • Anton Ewald - ”New religion”
 • The Mamas - ”In the middle”
 • Paul Rey - ”The missing piece”
 • Charlotte Perrelli - ”Still young”
 • Tusse - ”Voices”
 • Alvaro Estrella - ”Baila baila”
 • Clara Klingenström - ”Behöver inte dig idag”
 • Eric Saade - ”Every Minute”
 • Dotter - ”Little tot”
 • Arvingarna - ”Tänker inte alls gå hem”

Titelfavoriterna:

Melodi nummer 7: Tusse - "Voices"
Bäst titelodds: 1.53 hos Bet365

"Tusse", eller Touzin Chiza som han egentligen heter, är en välkänd figur hemma i TV-sofforna. Trots att han endast är 19 år gammal har den svensk-kongolesiske sångaren redan hunnit med att gå till semifinal i "Talang" samt vinna Idol år 2019, då blotta 17 år fyllda.

Med bidraget "Voices" gick Tusse direkt till final, och det är enkelt att förstå varför. Hans otroligt kraftfulla röst gör verkligen låten rättvisa, som handlar om frihet, gemenskap och att alla ska få sina röster hörda. Även scennumret är mäktigt, med flimrande ansikten i bakgrunden under refrängen, och fyra skickliga dansare som ger ett starkt helhetsintryck av bidraget. Låten kan dock tyckas vara lite väl repetitiv och enkel i sin text.

Melodi nummer 10: Eric Saade - "Every Minute"
Bäst titelodds: 5.00 hos Betsson

Det har hunnit gå tio år sedan Eric Saade vann hela Melodifestivalen med bidraget "Popular". I år har den 30-årige skåningen, som även var programledare 2019, gått på ett mer minimalistiskt scennummer. Tills han får sällskap av en dansare är Eric ensam på scen, stående, sjungande och dansande i en vit ruta.

"Every minute" är inte det typiska Melodifestivalbidraget, och den största styrkan ligger i det rytmiska beatet och robotrösten som sjunger "nananananana" under refrängen. Låten har gått varm på Spotify sedan släpp, och blir bättre för varje gång man lyssnar på den. Dock gör den sig mycket bättre i studion än live, och Saades sångröst lever inte riktigt upp till resten.

Melodi nummer 11: Dotter - "Little Tot"
Bäst titelodds: 12.00 hos Unibet

Vilken resa Johanna "Dotter" Jansson gjort genom Melodifestivalen. Hon debuterade år 2018 med bidraget "Cry", som kom sist i sin deltävling och således tog resan tvärt slut. I fjol var hennes egna förväntningar ställda lågt, men "Bulletproof" blev en monsterhit och "Dotterdam" såg ut att bli verklighet. Låten föll dock på det absoluta målsnöret och förlorade med 1(!!!) poängs marginal i ett rafflande finaldrama.

Med "Little Tot" kritiserar artisten den hetsen och egot som uppstått i vår tidsålder kring sociala medier, och är en blandning av både pop och EDM. Scennumret är sensationellt, och precis som ifjol är det Dotter själv som står i centrum med huvudslängningar, rytmisk dans och fantastisk utstrålning. Låten är möjligtvis inte lika stark som Bulletproof, men växer för varje lyssning.

Melodi nummer 4: The Mamas "In the middle"
Bäst titelodds: 12.00 hos Unibet

De senaste åren har hela Sverige fått gospel-feber, och The Mamas har nu varit inblandade i slutsegern två år i följd. Först dansade damerna till John Lundgrens vinnarbidrag "Too late for love", innan de ifjol tog segern själva med låten "Move". Trion har extrem utstrålning, och uppvisar fantastiskt samspel och glädje på scen, så det är inte konstigt att svenska folket blivit förälskade.

"In the middle" handlar om närhet, systerskap och kraft, och precis som förra året är det artisttrion i fullt fokus på scen. Mitt i scennumret byter de från fjolårets svarta dresser till glimrande guld, och står återigen för ett mycket starkt bidrag. Låten har dock inte alls samma genomslagskraft som "Move", och de regerande mästarna kan få slita ont i år.

Speltipset:

Medan Tusse förmodligen är en värdig favorit till segern, så verkar spelbolagen främst tagit hänsyn till den inhemska populariteten. I finalen har den internationella juryn 50% av makten, och kommer således väga tungt. "Voices" lär göra ett stort intryck på juryn med Tusses starka röst och budskap, men låten är lite repetitiv vilket kan komma att kosta en del värdefulla poäng.

Eric Saades bidrag känns inte alls som en jury-låt. Sångrösten är svag, och det finns inget starkt budskap för att vinna hjärtan. Scennumret kan antingen ses som genialt eller skralt, vilket inte är idealt för att få stabila jurypoäng.

Låten är väldigt catchy, och den inhemska populariteten finns där, men i såpass svår konkurrens med många publikfavoriter kommer juryns röster väga tungt.

Utöver vinnarlåten "Popular" har Saade endast en fjärde samt sjätteplats hos den internationella juryn på tidigare framträdanden. Det kan bli ödesdigert.

The Mamas var delad etta hos juryn ifjol, och kommer gå starkt där även i år, samtidigt som den inhemska populariteten är stor. "In the middle" lever dock inte alls upp till fjolårets framträdande, och efter två år av Gospel-feber lär stämmorna klinga av lite mer detta år.

Dotter delade förstaplatsen med The Mamas hos fjolårets jury, och numret har precis allt som de letar efter. Ett unikt budskap, ett starkt scennummer, och en riktigt bra sångröst. Även om "Little Tot" möjligen inte är lika bra som Bulletproof kommer poäng komma i mängder både från den internationella juryn samt tittarna.

Sammantaget är det hos Dotter det stora spelvärdet ligger i denna final, och den tudelade makten mellan den internationella juryn samt det svenska folket har inte vägts in nog i oddssättningen. "Little Tot" har precis allt som krävs för att vara med i topptrion när alla röster är räknade, och till och med vinna hela tävlingen.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 nov.
13:30
Arsenal - Newcastle
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
27 nov.
15:30
Wolfsburg - Borussia Dortmund
Bundesliga
Spel: Dortmund över 1.5 kort
 
27 nov.
16:00
Liverpool - Southampton
Premier League
Spel: under 4,5 mål & Liverpool ö 7,5 hörnor
 
27 nov.
16:00
Norwich - Wolves
Premier League
Spel: Wolves -0.25AH
 
27 nov.
16:00
Crystal Palace - Aston Villa
Premier League
Spel: Över 2,5 mål
 
27 nov.
16:15
Valencia - Rayo Vallecano
La Liga
Spel: Över 2.5 mål
 
27 nov.
18:00
Linköping - Timrå
SHL
Spel: Linköping -1.5
 
28 nov.
14:00
Real Betis - Levante
La Liga
Spel: Båda lagen gör mål & Levante över 1 kort i matchen
 
28 nov.
15:00
Djurgårdens IF - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: Djurgården -1 asian hcp
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Göteborg att vinna mot noll
 
28 nov.
15:00
Brentford - Everton
Premier League
Spel: 1X & ö 1,5 mål
 
28 nov.
15:00
Burnley - Tottenham
Premier League
Spel: X2 & under 3,5 mål i matchen
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Östersund över 3.5 hörnor
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 26 november 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 börjar närma sig sin dramatiska avslutning. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas inför fredagsfinalen den 26e november och det finns en ... Läs mer

Black Week hos Snabbare - 5000 SEK bonus!

25 november 2021

Det råder vilda dagar hos spelbolagen. Nästa på rad att ge en otroligt stor bonus är Snabbare som väljer att dubbla en redan stor bonus. Snabbare har svensk licens samt enkelt ... Läs mer

De är nya favoriter att vinna Champions League - Hela listan!

Champions League 25 november 2021

Fem matcher in i Champions Leagues gruppspel så har det utkristalliserat sig några favoriter till att vinna hela turneringen. Storlag som Man Utd och Barcelona har fått se sina ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 19 november 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer