Speltips O'Connor vs Mansell

Bild från Bildbyrån

Då fortsätter vi med Europatouren i helgen

Vilken final vi fick igår på dartens Premier League. Stor talangen, 17-åringen Luke Littler tar hem titeln. Hans första ”major” och som han gjorde det. Finalen fick han revansch från VM-finalen när han vinner 11-7 men det alla kommer prata om är 9-darten han kastade vid 5-5. Nio perfekta pilar och ytterst sällsynt. Nu har han gjort det fyra gånger denna säsongen vilket är rekord. Men darten är inte över, långt ifrån och vi förflyttar oss till Nederländerna och Dutch Championship.

SpelTorsten om O'Connor vs Mansell

Willy O'Connor har rutin från dessa typer av matcher och har återigen kvalat in till Europatouren. Har kapacitet men är allt för ojämn och får inte ut det där lilla extra som han faktiskt har i sig. Han har en hög högsta nivå och borde egentligen vara bättre än vad han är. Vi får hoppas det lossnar för irländaren detta år då han har kapacitet.

Mickey Mansell har åtta förluster på sina senaste tolv matcher och har inte varit speciellt bra i det sista. Gjorde några bra matcher i VM men sen har det mest varit förluster. Kastar långsamt och blir sällan allt för bra matcher när veteranen är på den stora scenen. Faktiskt fått böter av förbundet i förbindelse med en match för några år sedan för att han inte kastade upp till sin förmåga.

SPELTIPS

Ranking mässigt skiljer det inte mycket mellan kastarna där Willy är rankad 46:a i världen och Mickey rankad 53 och det är väl därför oddsen är som de är med irländaren som knapp favorit. Ser vi däremot till hur de presterat i det sista och vilken kapacitet O'Connor har är spelet givet och jag synar irländaren till 1.77 på Bethard med 6/10 units.

ODDS SPELAT HOS BETHARD