Speltips: Skottland - Tjeckien 14/6 "Ryggareken om Skottland -…
Speltips Skottland - Tjeckien

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Skottland - Tjeckien

Skottland återvänder till EM för första gången sen 1996 när man påbörjar kampanjen mot Tjeckien. På pappret ett väldigt jämnt motstånd. I FIFA-rankingen så ligger skottarna på en 44e plats medans tjeckerna ligger på en 40e plats.

Skottland

Skottland har kvalificerat sig för VM 8 gånger och 2 gånger för EM. Man man har aldrig tagit sig förbi gruppspelet och har aldrig vunnit mer än en match. Nu har man ett gäng nya friska ben med erfarenhet från det engelska ligasystemet såväl som det skotska. Är det nu man har chansen?

I kvalet spelade man i grupp I tillsammans med Cypern, Kazakstan, San Marino, Belgien och Ryssland. Man vann hälften av sina matcher och förlorade resten. Tyvärr räckte det inte för en direktplats till EM. Tack vare lagets insatser i Nations League fick man en ny chans i playoffen. Mållöst mot Israel men vann på straffar där man tog sig vidare till kvartsfinal mot Serbien. Även detta möte fick tas till straffar där endast ett mål skiljde lagen åt.

Inför EM så har vi sett två sidor av Skottland. Först spelade man riktigt bra mot Nederländerna. Matchen slutade 2-2 efter att man fått ett sent mål bortdömt. Man förtjänade dock att vinna matchen då spelet var - relativt sätt - väldigt bra. Därefter mötte man Luxemburg och där hade man det riktigt svårt att göra mål, trots att man hade en man mer på plan under 60 minuter.

Nu kommer man till EM med bara 2 förluster på de 16 senaste matcherna. Dock har man inte mött något svårare motstånd. På hemmaplan så har man inte förlorat sen man mötte Belgien för två år sedan (0-4).

Gällande truppen så finns här en härlig artikel om "the heroes at euro 2020".

Tjeckien

Tjeckien har lottats in i grupp D där man ställs mot England, Skottland och Kroatien. Laget kommer att spela sina EM-matcher i London, England och Glasgow, Skottland.

Vi är vana vid att se Tjeckien spela i EM. Detta är sjätte gången på raken. Tjeckien kvalade i grupp A tillsammans med Kosovo, Bulgarien, Montenegro och England. Samtliga hemmamatcher slutade i vinst, men på bortaplan blev det ett par förluster. Man spelade ihop 15 poäng vilket gav en andraplats i gruppen. Det gav i sin tur laget en direktplats till Europamästerskapet.

I träningsmatcherna som föranledde EM så fick man storstryk av Italien som ju gick vidare och dominerade Turkiet i EM premiären. 4-0. Därefter så mötte man ett defensivt inriktat Albanien där man vann med 3-1. Blickar vi tillbaka lite så ser vi några intressanta resultat. Man spelade 1-1 mot Belgien och slog Estland med hela 6-2 i mars. Dessutom vinster mot Israel och Slovakien i Nations League.

För att summera så kan tjeckerna vara bra men dom kan oxå spela ganska dåligt. Inkonsekvent med andra ord.

REK

Skottland har vunnit de tre senaste mötena med tjeckerna, samtliga med 1 mål. Men vi ska inte blicka allt för mycket tillbaka på gamla resultat. Nu är det ett nytt EM med nya möjligheter. Jag tror att det här blir en tight och väldigt jämn match med två jämnstarka lag. Skottarna har hemmafördelen då matchen spelas i Glasgow. Där har bara lag som befinner sig i topp-10 i FIFA-rankingen slagit dom på senaste tiden. Men tjeckerna har ett i sammanhanget erfaret lag som mycket väl kan bjuda på motstånd. Därför så tror jag att denna matchen slutar oavgjort vilket även blir mitt spel. Vi drar ner insatsen något. 2.95 i odds. 2u.

Matchens fräckis.

Då jag tror att det blir en mycket jämn match så ligger det nära till hands att tro att matchen kommer att sluta 1-1 vilket vi får 5.80 i odds för.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 okt.
16:00
Leeds - Wolves
Premier League
Spel: Wolves DNB
 
23 okt.
16:00
Southampton - Burnley
Premier League
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
23 okt.
16:00
Everton - Watford
Premier League
Spel: Everton
 
23 okt.
16:00
Luton - Hull
Championship
Spel: Luton
 
23 okt.
18:00
Örebro - Djurgården
SHL
Spel: Robin Kovacs att göra minst en poäng
 
23 okt.
19:00
Washington Capitals - Calgary Flames
NHL
Spel: Washington Capitals vinst
 
23 okt.
19:00
Washington Capitals - Calgary Flames
NHL
Spel: Alexander Ovechkin målgörare
 
23 okt.
20:45
Bologna - Milan
Serie A
Spel: Bologna över 1,5 mål i matchen
 
23 okt.
21:30
Sporting - Moreirense
Primeira Liga
Spel: Sporting vinner & under 3.5 mål
 
24 okt.
15:00
Elfsborg - Sirius
Allsvenskan
Spel: Elfsborg -1 asian hcp
 
24 okt.
15:00
Brentford - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
24 okt.
15:00
West Ham - Tottenham
Premier League
Spel: över 2,5 mål
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool DNB
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 21 oktober 2021

Svenska spel kommer med en ny kupong till Stryktipset denna vecka och det är inte vilken omgång som helst, utan vi har 20 miljoner i jackpot! Nyckeln för att sätta en kupong som ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 23 Oktober

Premier League 21 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Robert Pettersson som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer