Speltips Manchester City - Arsenal

Bild från Bildbyrån

Omspel undanbedes är nog önskan hos båda lagen!

Hallå i stugan!

Vi är framme i den 4:e rundan av den Engelska FA-cupen och ett riktigt stormöte nalkas när Manchester City tar sig an Arsenal på Etihad Stadium i Manchester. Matchen går av stapeln 21:00 på fredagskvällen och det är bara att ladda med chips och dryck i tv-soffan.

Let´s Go!

Englands för dagen två bästa lag ställs mot varandra i den fjärde rundan av FA-cupen och på förhand känns det som att vi lär få bevittna en ruskigt bra fotbollsmatch. Det är två lag med maxad form för dagen som båda kommer från två raka segrar i Premier League. Serieledande Arsenal leder ligan med fem poäng före just Manchester City och har dessutom en match mindre spelad kontra Guardiolas City.

Detta är en match som på förhand inte alls luktar kryss, där inget av lagen vill ha omspel som i så fall skulle leda till ytterligare matcher i spelschemat inför slutspurten av Premier League. Samtidigt så tror jag att båda lagen vill bjuda upp till kamp, där ett vidareavancemang lockar. Inför denna match så har båda lagen fått en välbehövlig vila på fyra dagar och efter att denna match spelats så har lagen ytterligare en vecka innan ligan drar igång igen så jag räknar med full fart hela matchen, vilket även kan leda till en hel del chanser och mål.

Om jag börjar nämna lite gällande hemmalaget City så är känslan att oavsett startelva Pep Guardiola ställer på planen så är det ett oerhört slagkraftigt lag. Ungefär varenda spelare i Manchesterlaget skulle kunna ta en startplats hos Arsenal och därav viktas såklart mina insatser åt vänster i detta speltips. Ser man till lagets senaste match så satt bland annat spelare som Cancelo, Walker, Bernardo Silva, Ake och Alvarez på bänken och lär få speltid i detta möte och som ni ser så är det inga duvungar precis.

Det är bara att konstatera att dagens Manchester City har högst höjd i England sett till spelartrupp!

Målmaskinen Erling Haaland stod senast för sitt imponerande fjärde hattrick denna säsong och fortsätter pumpa mål lika ofta som bollarna på Etihad pumpas och 22-åringen är redan uppe i otroliga 25 mål i Premier League!

Jag tror som sagt på en rejäl satsning hos hemmalaget och Pep vill nog mycket väl trycka dit Arteta och visa att man är redo inför kommande dubbla möten av Premier League med.


Arsenal slitna?


Det finns nog ingen som älskar fotboll som kan säga att Arsenal spelar en färglös fotboll och säsongen hittills har varit fullkomligt magisk. Men den stora frågan jag ställer mig är såklart, hur länge kommer dom orka?

Detta med tanke på att Arteta format ungefär samma startelva i match efter match och det borde väl ta ut sin rätt tillslut?

Oavsett så är jag riktigt imponerad av lagets sett att spela fotboll och jag tror att vi kommer få se samma typ av spel oavsett om det skulle bli en viss rotation. Nyförvärvet från Brighton, Leandro Trossard hoppas jag får starta, för det är en intressant spelare som är perfekt för London-klubben!

Nu väntar ett otroligt tufft test för Arteta och ska bli intressant hur han mönstrar elvan i detta tungviktsmöte, då fokuset bör ligga på ligatiteln och matcherna i ligan kontra denna turnering? Man ger det nog ett ärligt försök, men jag tror ändå att det blir för tufft att vinna på bortaplan och något omspel lär man ej vara intresserade av som tidigare nämnt.

Med dessa förutsättningar och sett till hur pass bra hemmalaget City är så kommer jag maxa min insats åt vänster och jag tror även vi lär få bevittna en hel del mål i kampen om fortsatt avancemang!

Faktorer som pekar för mitt spel:

1. Manchester Citys breda trupp

2. Arsenal mer fokus på ligan

3. Inget av lagen vill ha omspel så på förhand ser det ut att kunna bli en hel del mål

Spelet

  • Jag spelar att Manchester City vinner matchen samt gör över 1,5 mål till 2,00x insatsen på Leovegas.

Stort lycka till!

/ Andreas

Fler spelvärda objekt