Speltips Stryktipset » Lördag 11/5

Stryktipset idag 11/5 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 11 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Tottenham

💥 Kupongens skräll

 • Brighton

1. Nottingham - Chelsea 2

Nottingham spelar för ett nytt kontrakt i Premier League när de nu tar emot ett Chelsea som spelar för en Europaplats och även ett Chelsea som verkligen lyft sig på sistone. Är en rejäl klasskillnad mellan dessa två lag och trots bortaplan ska Chelsea gå in som tydliga favoriter. Till runt 50% tycker jag också att tvåan är en vettig spik som jag kliver på.

2. Newcastle - Brighton X2

Newcastle har gått starkt på sistone och ska gå in som tydliga favoriter här på hemmaplan mot ett Brighton som inte har särskilt mycket att spela för. Men jag tycker ändå favoritskapet blivit lite väl pressat när ettan nu står runt 70%. Med det sagt tycker jag ändå att spelvärdet ligger på X2 som jag tycker är kupongens bästa skrälldrag.

3. Tottenham - Burnley 1

Tottenham har gått ruskigt svagt på sistone men ska här ändå ha goda chanser att studsa tillbaka på hemmaplan mot nästjumbon Burnley. Ska vara en rejäl klasskillnad mellan dessa två lag och med sin hemmafördel ska Spurs gå in som stora favoriter. Jag väljer också att spara mina tecken och kliver här på den raka ettan.

4. West Ham - Luton 1

Två lag som båda har en ganska knackig form i ryggen men precis som tabellen indikerar ska West Ham värderas klart högre och även om Luton kanske har en större motivation inför matchen så är det West Ham som ska vara tydliga favoriter med sin hemmafördel. Till runt 50% tycker jag också att West Ham är en helt okej spik som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

5. Wolverhampton - Crystal Palace 1X2

Lurig match mellan två mittenlag som inte har särskilt mycket att spela för men för dagen är det Palace som ska värderas högre då gästerna har en otrolig form i ryggen där man senast körde över Man Utd med 4-0 på hemmaplan. Men kan ändå se en tight match framför mig här och jag tycker värderingarna sitter som de ska. Känner mig tryggast med en helgardering.

6. Bournemouth - Brentford X2

Även här en lurig match mellan två omotiverade lag där Bournemouth ska värderas något högre precis som tabellen indikerar och med sin hemmafördel ska Bournemouth gå in som favoriter. Men jag kan även här se en tight match framför mig och jag tycker att hemmalaget blivit lite väl stora favoriter på kupongen. Väljer därför att utgå från X2 här men på mitt större system tar jag med alla tecken.

7. Everton - Sheffield U 1X

Everton har nu säkrat kontraktet och kan slappna av när man nu tar emot ligajumbon Sheffield Utd som kommer att spela i Championship kommande säsong. Tror ändå Everton vill avsluta snyggt på hemmaplan och här ska man gå in som stora favoriter mot ett utcheckat Sheffield. Favoritskapet är dock rejält pressat vilket gör att jag iallafall vill kasta in krysset och 1X bör räcka långt här.

8. GAIS - Västerås X2

Nykomlingsmöte där GAIS inlett klart starkast poängmässigt men spelmässigt är jag minst lika imponerad av gästerna som verkligen förtjänat mer än sina tre poäng. GAIS går in som favoriter med sin hemmafördel men Västerås ska ha goda chanser att ta poäng här och jag tycker också spelvärdet ligger på gästerna. X2 blir mitt val.

9. Milton Keynes Dons - Crawley Town 1

Semifinal i kvalet till League One där Crawley vann det första mötet med 3-0 på hemmaplan vilket blir väldigt jobbigt för MK Dons att vända på här på hemmaplan. Men även om jag inte tror på någon vändning så tror jag ändå MK Dons ska ha goda chanser att vinna denna match mot ett Crawley som lär försöka spela på 0-0 resultatet. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

10. Napoli - Bologna 1X

Två lag som spelar om Europaplatser när ligaåttan Napoli tar emot ligafyran Bologna. Även om det skiljer fyra placeringar och 13 poäng mellan lagen så tycker jag Napoli ska värderas som minst lika bra som Bologna. Med en tung hemmafördel ska Napoli också gå in som favoriter och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som blir mitt val.

11. Villarreal - Sevilla 1

Villarreal har fortfarande lite häng på Europaplatserna men då krävs en seger här på hemmaplan mot mittenlaget Sevilla som inte har särskilt mycket att spela för. Värderar Villarreal något högre och med sin hemmafördel samt mer att spela för ska Villarreal gå in som ganska tydliga favoriter. Kan ettan hålla sig runt 50% tycker jag också att Villarreal är en vettig spik som jag kliver på.

12. Mainz - Dortmund 1

Mainz spelar för sin överlevnad i Bundesliga när man nu tar emot topplaget Dortmund som i veckan säkrade en CL-final plats och kanske kan det bli en viss baksmälla för gästerna här. Mainz går in som favoriter med sin hemmafördel och när hemmalaget nu är streckade till underdogs ser jag fint värde i den raka ettan som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

13. Molde - Rosenborg 1X

Vi avslutar i Norge där ligatrean Molde ska gå in som stora favoriter med sin hemmafördel mot ett Rosenborg som blandat och gett inledningsvis på säsongen. Molde ska värderas klart högre än Rosenborg denna säsong och jag förväntar mig dominans från hemmalaget här. Favoritskapet är dock pressat och jag vill iallafall peta in krysset här. 1X spelas vilket jag tror räcker långt.

Stora raden - 2304kr

 1. Nottingham - Chelsea 2
 2. Newcastle - Brighton X2
 3. Tottenham - Burnley 1
 4. West Ham - Luton 1X
 5. Wolverhampton - Crystal Palace 1X2
 6. Bournemouth - Brentford 1X2
 7. Everton - Sheffield U 1X
 8. GAIS - Västerås X2
 9. Milton Keynes Dons - Crawley Town 1X
 10. Napoli - Bologna 1X
 11. Villarreal - Sevilla 1
 12. Mainz - Dortmund 1X
 13. Molde - Rosenborg 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se