Speltips Stryktipset » Lördag 23/3

Stryktipset idag 23/3 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 23 mars hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Stevenage

💥 Kupongens skräll

 • Schweiz

1. England - Brasilien 1

En väldigt intressant träningslandskamp mellan två nationer som båda ska värderas i toppen av världens bästa landslag. På pappret tycker jag lagen också ska värderas som ganska jämna men med en tung hemmafördel på Wembley är det England som ska vara favoriter på förhand. Lutar också åt hemmanationen här och väljer att utgå från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

2. Frankrike - Tyskland 1

Frankrike går som vanligt starkt och ska här gå in som ganska tydliga favoriter mot ett Tyskland som går fortsatt svagt även efter tränarskiftet. Nu vann förvisso Tyskland mot Frankrike när lagen möttes i höstas men sett till spelarmaterial samt hur det sett ut de senaste samlingarna talar mycket för en hemmaseger här. Väljer återigen att kliva på hemmafavoriten och ettan spikas.

3. Irland - Belgien X2

Irland har sett bleka ut i de senaste samlingarna och på pappret ska man inte kunna mäta sig med gästerna Belgien som gått starkt de senaste samlingarna och som vanligt har ett riktigt vasst lag. Trots bortaplan ska Belgien gå in som tydliga favoriter och tar vi även med krysset tror jag vi sitter bra på X2 som ska räcka långt.

4. Danmark - Schweiz X2

Vi måste såklart hitta lite skrälldrag på kupongen och här tycker jag vi har ett bra läge att försöka fälla en favorit då Danmark blivit lite väl stora favoriter på kupongen. Danmark ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men det är ingen enorm klasskillnad mellan dessa två lag och spelbolagen ger ändå Schweiz över 50% chans till poäng här. X2 till under 45% är därmed ett fint skrälldrag som jag kliver på.

5. Slovakien - Österrike X2

Två nationer som båda gått starkt de senaste samlingarna men det är ändå gästerna Österrike som ska värderas högre och Österrike ska också gå in som favoriter här trots bortaplan. Kan absolut se en jämn match framför mig men jag lutar ändå åt gästerna och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på X2 som blir mitt val.

6. Burton - Port Vale X2

Vi tar oss till England och League One där vi har ett bottenmöte när Burton som endast har fyra poäng ner till nedflyttning tar emot nästjumbon Port Vale. Skiljer endast sex poäng mellan lagen som också ska värderas som ganska jämna för dagen. Burton ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag tycker ettan är lite väl hårt streckad till runt 50%. Tycker därför att spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt spel.

7. Carlisle - Stevenage 2

Ligajumbon Carlisle går fortsatt tungt med fyra raka förluster i ryggen och jag inget som tyder på att det ska vända när man nu får besök av ligaåttan Stevenage som jagar en playoff plats. Trots bortaplan är det inget snack om att Stevenage ska gå in som tydliga favoriter här och kan tvåan hålla sig under 60% tycker jag också Stevenage är en vettig spik som jag kliver på.

8. Northampton - Derby X2

Northampton placerar sig i mitten av tabellen i League One och har nu inte jättemycket att spela för när säsongen håller på att dra ihop sig. Nu får de besök av ligatvåan Derby som är pressade att ta poäng för att behålla sin andraplacering och gästerna ska gå in som tydliga favoriter här. Favoritskapet är dock pressat vilket gör att jag iallafall vill få in krysset som skulle kunna rensa bort en del system. X2 spelas vilket bör räcka långt här.

9. Barrow - Newport X2

Ligasexan Barrow tar emot ligaelvan Newport i League Two men det skiljer endast sex poäng mellan lagen som båda spelar om en playoff placering. Barrow ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men jag tycker att hemmalaget blivit lite väl stora favoriter på kupongen där ettan står runt 60%. Tycker spelvärdet istället ligger på gästerna och X2 blir mitt val här.

10. Crewe - Wimbledon 2

Tre tunga poäng på spel här när ligafemman Crewe tar emot ligasjuan Wimbledon där sju poäng skiljer lagen åt till hemmalagets fördel men i grunden ska ändå Wimbledon värderas som det bättre laget här. Crewe ska dock gå in som knappa favoriter med sin hemmafördel men jag förväntar mig en tight match och tycker gästerna underskattas av svenska folket. Utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

11. Morecambe - Gillingham 1X2

Lurig match mellan två lag som står sig jämna i tabellen där endast två poäng skiljer lagen åt till gästernas fördel. Gillingham är det bättre laget här och ska också vara favoriter trots bortaplan. Men jag tror även här på en tight match och jag tycker att odds och streck sitter ungefär som de ska. Ser inget större spelvärde och känner mig tryggast i en helgardering.

12. Stockport - MK Dons 1

Toppmatch i League Two när ligatvåan Stockport tar emot ligafyran MK Dons där endast en poäng skiljer lagen åt men då har Stockport två matcher mindre spelade. Stockport ska också värderas som det bättre laget här och med sin hemmafördel ska Stockport gå in som ganska tydliga favoriter här. Favoritskapet är förvisso något pressat men jag väljer att spara mina tecken och spikar ettan.

13. Tranmere - Crawley Town 1

Tranmere placerar sig på den nedre halvan av tabellen men har trots allt endast sju poäng upp till en playoff placering. Nu får man besök av liganian Crawley men trots att tabellen säger något annat så ska Tranmere värderas som minst lika bra som gästerna. Med sin hemmafördel ska Tranmere vara favoriter och jag väljer även här att kliva på hemmasegern. Tar dock även med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. England - Brasilien 1X
 2. Frankrike - Tyskland 1
 3. Irland - Belgien X2
 4. Danmark - Schweiz X2
 5. Slovakien - Österrike 1X2
 6. Burton - Port Vale X2
 7. Carlisle - Stevenage 2
 8. Northampton - Derby X2
 9. Barrow - Newport X2
 10. Crewe - Wimbledon X2
 11. Morecambe - Gillingham 1X2
 12. Stockport - MK Dons 1
 13. Tranmere - Crawley Town 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se