Speltips Stryktipset » Lördag 25/3

Stryktipset 25/3 » Tips, Analys & Förslag

Analys Stryktipset 25 Mars

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset Lördag den 25 Mars hos Svenska SpelSport & Casino AB

Helgens Stryktipskupong består av EM-kval och brittisk ligaboll från League One & League Two. De stora favoriterna hittas i det europeiska kvalet där Spanien, Kroatien, Turkiet och Rumänien blir hårt streckade. Undertecknad är inne på att rumänerna är en självklar spik i Andorra, men övriga favoriter går inte nödvändigtvis helt säkert. Här kommer analysen. Stort lycka till med era system!

💰 Banken! - Rumänien

Andorra är tveklöst en av Europas sämsta fotbollsnationer. Truppen består i stort sett enbart av amatörspelare. Detta ska en nation av Rumäniens kaliber kunna dominera från start till mål uppe i Pyrenéerna.

💣 Knallen! - Port Vale

Utan både Joe Pigott (avstängd) och Joe Morrell (landslagsuppdrag) är Portsmouth en överstreckad favorit jag vill försöka fälla. Port Vale är i grunden ett jämbördigt lag som absolut ska kunna hävda sig på Fratton Park.

1. Spanien - Norge 1

Det är ett relativt ungt och orutinerat spanskt landslag som kliver in i EM-kvalet. Flera bärande spelare har tackat för sig det senaste året. Efter Qatar-VM, där Spanien rök mot Marocko i åttondelsfinalen, hängde kuggen Busquets upp landslagspjuxen i björken. Norge tog poäng av Spanien i EM-kvalet 2019 och min känsla är att baggarna inte ska vara helt uträknade i Málaga. Spanjackerna brukar ha problem med effektiviteten och faktum är att det endast är en spelare i den spanska truppen som gjort över tio landslagsmål, och det är målsumparen Morata. Trots att baggarna saknar lokomotivet Haaland (skadad) övervägs ändå skrällkrysset ifall Spanien skenar iväg mot 80 procent.

2. Kroatien - Wales 1X

Kroatiens landslag är allt annat än ungt och orutinerat. Ett stort ansvar vilar fortsatt på Perisic, Kovacic, Brozovic och inte minst Modric. Balkan-nationen tog en ny tung VM-medalj i Qatar och det råder ingen som helst tvekan om att Zlatko Dalic fått ut max av den gyllene generationen. Frågan är om den här gruppen av spelare kan fortsätta maxprestera i landslaget? Wales är en lurig och framförallt samspelt nation som har enormt med spelare som till vardags huserar i Premier League/Championship. Helt uträknade ska knappast britterna vara i Split. Nu när Modric & Co ser ut att överstreckas tydligt vill jag få med garderingar från start.

3. Israel - Kosovo 1X2

Grupp I är en väldigt öppen grupp där både Israel och Kosovo ska kunna vara med och slåss om topp 2. Israel har blivit av med målspottaren Zahavi men värdnationen ser ändå fint rustad ut framåt. Stjärnskottet Solomon har gjort succé den senaste månaden i Premier League med sitt Fulham. Kosovo är i sin tur en fotbollsnation på uppgång som gjort ett gäng fina insatser de senaste åren. Grabbarna från Balkan har även en hel del individuell spets i truppen. Kaptenen Rrahmani spelar till vardags vecka ut och in för succélaget Napoli. Svårsiat. Jag täcker upp från start.

4. Armenien - Turkiet 2

Hatmötet i Jerevan lär bjuda på hätsk stämning och mycket kamp. Senaste gången nationerna gick i klinch var 2009 – då bjöds det både på ett gäng gula kort samt en turkisk utvisning. Armenien har torskat rakt ut det senaste året och utan ikonen Mkhitaryan som slutat i landslaget ser truppen väldigt begränsad ut. Mer spets finns det tveklöst hos turkarna. Demiral, Calhanoglu och Ünder håller alla i sina bästa stunder toppklass. Turkiet har dock presterat extremt ojämnt de senaste åren och även fast tvåan får anses som en given utgång vill jag få med det rensande krysset på större system.

5. Andorra - Rumänien 2

Kupongens bank hittas uppe i Pyrenéerna. Bergsbestigarna från Andorra är helt klart en av Europas allra sämsta fotbollsnationer. Truppen består i stort sett enbart av amatörspelare, således är det inget mysterium att värdnationen endast tagit poäng i två EM-kvalmatcher under hela 2000-talet. Även fast Rumänien varit en fotbollsnation på dekis under de senaste åren ska östeuropéerna ses med toppchans i Pyrenéerna. Rumänerna slaktade Moldavien med 5-0 på bortagräs i deras senaste landskamp och här kan det mycket väl bli liknande siffror. Odiskutabel tvåa.

6. Charlton - Wycombe 2

I League One har Charlton Athletic radat upp två raka vinster men något playoff-spel kommer det inte att bli för det klassiska London-laget som gjort en svag säsong i det stora hela. Stjärnskottet Miles Leaburn har gjort mål i två raka matcher men 19-åringen drog på sig en skada senast mot Cambridge och uppges nu bli borta ett par veckor – tungt avbräck. Wycombe Wanderers har fler strängar på sin lyra och gästerna har endast fyra poäng upp till topp 6, trots en match mindre spelad än flera konkurrenter. Även fast Wycombe gått ner sig något efter att coach Gareth Ainsworth lämnade för QPR känns utgångstvåan tydlig på The Valley. Tänkbar chansspik.

7. Exeter - Accrington Stanley 1

Accrington Stanley står med halva foten nere i League Two. Tre raka hemmaförluster har det blivit för Accy som nu halkat ner under nedflyttningsstrecket. Gästerna har åkt på ett gäng utvisningar i de senaste matcherna och har står mittbackarna Sangare & Tharme som avstängda. Med dessa underlag är det inget mysterium att ett stabilt Exeter ställs ut som klara favoriter hemma på St James Park, trots att målskytten Brown fortsatt saknas på grund av personliga skäl. Ettan är en given utgång.

8. Fleetwood - Lincoln X

En tajt tillställning är att vänta på Highbury Stadium då seriens två målsnålaste lag strålar samman. Fleetwood Town och Lincoln City är två lag som påminner oerhört mycket om varandra – ramstarka bakåt men trubbiga framåt. Sett till både poängskörden och underliggande siffror har lagen presterat snudd på identiskt. Lincoln har haft en förmåga att vara inblandade i jämna matcher nästan oavsett motstånd och faktum är att The Imps kryssat hälften av deras 36 ligamatcher. Sju av dessa har slutat mållöst. Summa summarum borde krysset ligga nära till hands. Fräck chansspik.

9. MK Dons - Morecambe 1

Milton Keynes Dons kommer till spel med vind i seglen inför bottenmötet mot MK Stadium. Två raka vinster har det blivit för MK Dons som nu klättrat upp på säker mark. Det ser jobbigare ut för bottenkollegan Morecambe som har klart lägst expected points i hela serien. Västkustlaget har bara vunnit en av deras elva senaste matcher och i nuläget talar ingenting för att de så kallade “Räkorna” ska hålla sig kvar i tredjedivisionen. MK Dons vann bortamötet med hela 4-0 i augusti, värdlaget slog även ut Morecambe med 2-0 i november i EFL Cup. Den troliga ettan lämnas allena.

10. Peterborough - Derby 12

Jonson Clarke-Harris fortsätter att briljera för sitt Peterborough. The Posh har dunkat in åtta pytsar på de två senaste matcherna, tre av dessa har skytteligaledaren Clarke-Harris noterats för. Prestationerna från de blåvita är däremot väldigt ojämna, något som resultatraden 19-3-15 indikerar. Det finns mer stabilitet hos Derby County som hittas fyra poäng ovanför Peterborough i tabellen. Gästerna har en väldigt rutinerad trupp som innehåller en hel del irländsk landslagsrutin. Här saknas däremot Jason Knight som är ute och vevar med just det irländska landslaget. Svårisat. Med tanke på Peterboroughs oförmåga att kryssa lockar mittentecknet minst.

11. Portsmouth - Port Vale X2

Nästa anhalt är den gamla Premier League-arenan Fratton Park. Portsmouth har varit ojämna hela säsongen och någon efterlängtad uppflyttning ser det inte ut att bli för Pompey som har sju poäng upp till topp 6. Här kommer de blåvita till spel utan ett par nyckelspelare – kreatören Joe Pigott är avstängd medan Joe Morrell tagits ut till det walesiska landslaget. Poängchansen borde således vara god för ett underskattat Port Vale. “Valarna” från Stoke har varit en stabil nykomling som fått med sig poäng i hälften av deras bortamatcher. PV har bättre underliggande siffror än Portsmouth och till dessa streck blir det tydligt avslag på ettan. X2 alltså.

12. Mansfield - Sutton 1X2

Två tabellgrannar i League Two, som har häng på playoff-platserna, drabbar samman på One Call Stadium. Det är således oerhört viktiga poäng som står på spel. Bäst form är det hos gästande Sutton som bara torskat två matcher sedan årsskiftet. Innan förlusten senast mot Grimsby var The U’s obesegrade i nio raka matcher. Tyngre har det gått för Mansfield på slutet och här får The Stags klara sig utan den Premier League-meriterade mittfältaren Stephen Quinn som är avstängd. Om inte strecken sticker iväg åt något håll helgarderas detta omgående.

13. Stevenage - Salford 1X2

Sist ut är ett toppmöte från Broadhall Way. Stevenage var inne i en riktigt tung period i februari men nu har coach Steve Evans till synes fått fart på grejerna igen. Sju poäng har Boro skrapat ihop på de tre senaste omgångarna. Mot Salford City förväntas det däremot bli svårt. Manchester-klubben har flera matchvinnartyper i truppen och de rödvita har verkligen öst in mål den senaste månaden. Salford har noterats för 15 baljor på deras fem senaste matcher vilket är klart flest i serien. Det här känns mer öppet än vad strecken pekar på. En helgardering är därför att föredra så tidigt som möjligt.

216 rader

1. Spanien - Norge 1

2. Kroatien - Wales 1X

3. Israel - Kosovo 1X2

4. Armenien - Turkiet 2

5. Andorra - Rumänien 2

6. Charlton - Wycombe 2

7. Exeter - Accrington 1

8. Fleetwood - Lincoln X

9. MK Dons - Morecambe 1

10. Peterborough - Derby 12

11. Portsmouth - Port Vale X2

12. Mansfield - Sutton 1X2

13. Stevenage - Salford 1X2


1296 rader

1. Spanien - Norge 1X

2. Kroatien - Wales 1X2

3. Israel - Kosovo 1X2

4. Armenien - Turkiet X2

5. Andorra - Rumänien 2

6. Charlton - Wycombe 2

7. Exeter - Accrington 1

8. Fleetwood - Lincoln X

9. MK Dons - Morecambe 1

10. Peterborough - Derby 12

11. Portsmouth - Port Vale X2

12. Mansfield - Sutton 1X2

13. Stevenage - Salford 1X2

Redaktionen

Redaktionen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100