Speltips Stryktipset » Lördag 25/5

Stryktipset idag 25/5 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 25 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Leverkusen

💥 Kupongens skräll

 • Catanzaro

1. Man City - Man Utd 1

Final i FA-cupen och Manchesterderby som spelas på Wembley. Såklart inget snack om att Man City ska gå in som väldigt stora favoriter här på förhand även om United förvisso avslutade säsongen med två fina vinster i ryggen. Men förväntar mig tydlig dominans från City och även om favoritskapet är pressat tror jag det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan. 

2. Celtic - Rangers 1X2

Ännu en cupfinal och ännu ett derby när Celtic ställs mot Rangers i den skotska cupfinalen. Celtic slutade till slut åtta poäng framför Rangers i ligan och Celtic ska också värderas som det bättre laget och ska med det sagt vara favoriter här. Men tycker värderingarna sitter som de ska och jag vill kliva in med helgarderingen.

3. Kaiserslauten - Leverkusen 2

Final i tyska cupen där Kaiserslautern från andraligan ställs mot mästarna från Bundesliga, Leverkusen. Såklart en enorm klasskillnad mellan dessa två lag och även om Leverkusen spelade en final i Europa League redan i onsdags bör man inte ha några problem med att ladda om inför denna match. Favoritskapet är rejält pressat men jag vill ändå kliva på den raka tvåan här.

4. Lyon - PSG 2

Final även i franska cupen där Lyon verkligen kan rädda en säsong som inleddes bedrövligt men där man ändå slutade sexa i tabellen till slut. Men jag tror dock Lyon kommer få det väldigt jobbigt här mot ett PSG som har kunnat gå på halvfart ett tag efter att tidigt säkrat ligatiteln och efter uttåget ur CL. Utgår från den raka tvåan här men tar också med krysset på mitt större system.

5. GAIS - Häcken X2

Toppmatch och Göteborgsderby i Allsvenskan när ligatrean GAIS tar emot ligafemman Häcken. Nykomlingarna GAIS har inlett säsongen otroligt starkt men Häcken ska fortfarande värderas som det bättre laget och ska också vara favoriter här trots bortaplan. Nu är matchen streckad som jämn vilket gör att jag lutar åt gästerna och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på X2 som blir mitt val.

6. Mjällby - Djurgården 1X

En till toppmatch från Allsvenskan när ligafyran Mjällby tar emot ligatvåan Djurgården som börjar knappa in på serieledarna Malmö. Mjällby är dock ett svårslaget lag på hemmaplan och Djurgården är inte ett lag som trivs på gräs. Djurgården står ändå som favoriter men jag kan ändå se en jämn match framför mig här. Lutar därför något åt Mjällby och väljer att testa 1X här.

7. Falkenberg - Oskarshamn 1

Vi tar oss ner till Ettan Södra där serieledarna Falkenberg tar emot mittenlaget Oskarshamn och det ska vara en rejäl klasskillnad mellan dessa lag. Felkenberg kommer från en 5-0 seger i toppmötet mot Torn och jag förväntar mig dominans från hemmalaget här. Väljer att spara mina tecken och spikar ettan.

8. Barcelona - Lyon 1

Final i damernas Champions League där Barcelona som är på en egen nivå i Europa denna säsong ska gå in som tydliga favoriter på förhand. Även om en final alltid är en final så tror jag Barcelona kommer att kontrollera denna match och också ta en bekväm seger. Väljer att utgå från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

9. Fredrikstad - Tromsö 1

Fredrikstad har en ruskigt fin form med fem raka vinster i ryggen och placerar sig nu trea i norska Eliteserien och ska här gå in som tydliga favoriter med sin hemmafördel mot ligajumbon Tromsö. Gästerna kommer från en fin seger hemma mot Rosenborg men det är på hemmaplan Tromsö tar sina poäng och här tror jag man får det jobbigt. Utgår från ettan men tar även här med krysset på mitt större system.

10. HJK Helsingfors - Ilves X2

Vi tar oss till Finland där ligafemman HJK tar emot ligatrean Ilves där en poäng skiljer lagen åt och lagen ska också värderas som ganska jämna. HJK ska gå in som favoriter här på hemmaplan men jag tycker ettan blivit något för hårt spelad vilket gör att jag istället lutar åt gästerna. Väljer att utgå från X2 här men tar även med krysset på mitt större system.

11. Panathinaikos - Aris 1X

Final i den grekiska cupen där ligafyran Panathinaikos tar emot ligafemman Aris. Panathinaikos ska dock värderas klart högre och även om laget avslutade säsongen riktigt svagt ska man gå in som tydliga favoriter inför denna final. Krysset ligger dock alltid nära till hands i finaler och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som blir mitt val.

12. Cremonese - Catanzaro X2

Semifinal i kvalet till Serie A där den första matchen mellan lagen slutade 2-2. Med det sagt är det nu fördel Cremonese som ska vara favoriter inför returen med sin hemmafördel. Men jag kan ändå se en jämn match framför mig även här och då jag tycker Cremonese blivit lite för stora favoriter på kupongen väljer jag att kliva på X2 här.

13. Portimonense - Ave Futebol Sad 1X

Vi avslutar med kvalspel från Portugal där Portimonense från högstaligan ställs mot Avs från andraligan och hemmalaget ska värderas något högre här. Med en tung hemmafördel ska Portimonense också gå in som ganska tydliga favoriter här i det första mötet och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som blir mitt val.

Stora raden - 2304kr

 1. Man City - Man Utd 1
 2. Celtic - Rangers 1X2
 3. Kaiserslauten - Leverkusen 2
 4. Lyon - PSG X2
 5. GAIS - Häcken X2
 6. Mjällby - Djurgården 1X
 7. Falkenberg - Oskarshamn 1
 8. Barcelona - Lyon 1X
 9. Fredrikstad - Tromsö 1X
 10. HJK Helsingfors - Ilves 1X2
 11. Panathinaikos - Aris 1X
 12. Cremonese - Catanzaro X2
 13. Portimonense - Ave Futebol Sad 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se