Stryktipset idag 27/1 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 27 januari hos Svenska Spel

🔩 Kupongens spik

 • Everton

💥 Kupongens skräll

 • Charlton

1. Fulham - Newcastle 2

FA-cupen där Fulham tar emot Newcastle där jag tycker en hel del faktorer talar för gästerna. Fulham spelade en tuff match mot Liverpool redan i onsdags och med det sagt tror jag det finns en risk att hemmalaget roterar något här. Newcastle är utvilade och nu när laget är utslagna ur CL tror jag gästerna kan lägga fokus på FA-cupen. Gillar tvåan här till runt 40% som jag utgår från men jag tar även med krysset på mitt större system.

2. Everton - Luton 1

Everton går in som stora favoriter här i FA-cupen mot ett klart sämre Luton och jag tycker det stora favoritskapet är motiverat. Tror också Everton är mer benägna att lägga fokus på denna turnering till skillnad från Luton som har en ganska tunn trupp. Även om favoritskapet är pressat tycker jag det finns bättre lägen att fälla favoriter på denna kupong och här kliver jag på den raka ettan.

3. Leeds - Plymouth 1X

Leeds kommer med fem raka vinster i ryggen och går här in som kupongens största favorit när man tar emot Plymouth i FA-cupen. Förväntar mig en stark elva från hemmalaget och då ska vara en rejäl klasskillnad mellan dessa två lag men då favoritskapet är så pressat vill jag iallafall kasta in krysset som skulle kunna rensa bort många system. 1X spelas vilket bör räcka långt.

4. Leicester - Birmingham 1X

Leicester har tappat formen något i ligaspelet men toppar fortfarande tabellen och ska här gå in som stora favoriter hemma mot bottenlaget i samma serie Birmingham. Nu är det dock FA-cupen som gäller och det finns alltid ett frågetecken kring hur mycket lagen kommer att rotera. Vill därför även här få in krysset och 1X som spelas bör vi sitta trygga på.

5. Sheffield Utd - Brighton 2

Sheffield Utd placerar sig fortfarande som jumbo i Premier League och jag tror också att klubbens fokus ligger på ligaspelet och ett nytt kontrakt snarare än FA-cupen där man nu tar emot ett klart starkare Brighton. Trots bortaplan ska Brighton gå in som stora favoriter här och kan tvåan hålla sig under 55% tycker jag att Brighton är en vettig spik som jag kliver på.

6. Millwall - Preston 1X

Vi lämnar FA-cupen och tar oss till Championship där det vankas mittenmöte när Millwall tar emot Preston där hemmalaget har sex poäng upp till gästerna i tabellen. Tycker dock att lagen ska värderas som ganska jämna för dagen och Millwall ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Tycker dock också att värderingarna sitter som de ska och även om jag väljer att utgå från 1X så vill jag helgardera på mitt större system.

7. Sunderland - Stoke 1X

Sunderland har tre raka förluster i ryggen men jag tror ändå att laget ska ha goda chanser till att studsa tillbaka här på hemmaplan mot ett Stoke som ska värderas lägre än hemmalaget. Gästerna har inte heller övertygat de senaste veckorna och jag tror på en matchbild som hemmalaget styr. Tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som ska räcka långt här.

8. Blackpool - Charlton X2

Vi behöver såklart hitta lite skrälldrag på kupongen och här tycker jag vi har ett fint läge att fälla en favorit då Blackpool blivit lite väl stora favoriter på kupongen. Blackpool ska värderas högre än Charlton och ska vara favoriter med sin hemmafördel. Men att Blackpool ska ha runt 65% chans till seger som ettan nu är streckad till tycker jag är i överkant. Tycker att spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val.

9. Bristol Rovers - Oxford 1

Bristol Rovers placerar sig i mitten av tabellen i League One men jag tror laget ska ha goda chanser att störa ligasexan Oxford är på hemmaplan. Tycker inte det är någon större klasskillnad mellan dessa lag och det är Rovers som ska vara favoriter med sin hemmafördel. Kan ettan hålla sig runt 40% är det en helt okej spik som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

10. Cambridge - Burton X2

Två lag som står på samma poäng i League One där Cambridge förvisso har två matcher färre spelade. Cambridge ska också gå in som favoriter här med sin hemmafördel men jag tycker ändå att hemmalaget blivit lite väl stora favoriter på kupongen. Jag ser en jämn match framför mig och jag tror Burton ska ha goda chanser att få med sig poäng. X2 blir valet.

11. Lincoln - Peterborough 2

Lincoln City går svagt med fem raka utan seger när man nu tar emot ett formstarkt Peterborough med fem raka utan förlust och tre raka vinster i ryggen. Trots bortaplan ska också Peterborough gå in som stora favoriter här och även om favoritskapet börjar bli något pressat har jag en stor tro på gästerna här. Väljer att spara mina tecken och kliver på den raka tvåan.

12. Reading - Leyton Orient 1X2

Lurig match när bottenlaget Reading tar emot mittenlaget Leyton som har en fin form i ryggen. Gästerna ska värderas som det bättre laget för dagen men med Readings hemmafördel ska oddsen ändå jämnas ut och denna match känns oviss på förhand. Tycker också att både odds och streck sitter ungefär som de ska och utan att se något större spelvärde vill jag kliva in med en helgardering.

13. Wigan - Stevenage 2

Wigan har bara fyra placeringar upp till gästerna Stevenage men det är ändå ett avstånd på tolv poäng och det är inget snack om att Stevenage ska värderas som det bättre laget här. Trots bortaplan ska Stevenage också gå in som favoriter och nu när gästerna är streckade till underdogs ser jag ett fint spelvärde på gästerna. Väljer att utgå från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Fulham - Newcastle X2
 2. Everton - Luton 1
 3. Leeds - Plymouth 1X
 4. Leicester - Birmingham 1X
 5. Sheffield Utd - Brighton 2
 6. Millwall - Preston 1X2
 7. Sunderland - Stoke 1X
 8. Blackpool - Charlton X2
 9. Bristol Rovers - Oxford 1X
 10. Cambridge - Burton X2
 11. Lincoln - Peterborough 2
 12. Reading - Leyton Orient 1X2
 13. Wigan - Stevenage X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se