Stryktipset idag 19/5 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag söndag den 19 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Bournemouth

1. Arsenal - Everton 1X

Arsenal måste vinna för att ha en chans på titeln samtidigt som de måste hoppas på att West Ham kan störa Man City. Arsenal ska iallafall ha väldigt goda chanser till att lösa sitt jobb då man tar emot ett Everton som inte har något att spela för. Men det finns många väldigt stora favoriter på kupongen och vi kan inte spika alla. Tar Man City en tidig stor ledning tror jag denna match kan bli avslagen, vill därför iallafall peta in krysset och 1X ska räcka här.

2. Man City - West Ham 1

City går mot titeln och det lär bli åka av här på hemmaplan mot ett omotiverat West Ham som kommer få det väldigt jobbigt. Förväntar mig spel mot ett mål och även om favoritskapet är rejält pressat väljer jag att spara mina tecken och spikar den väldigt troliga ettan.

3. Liverpool - Wolves 1

Två lag som inte har något att spela för sett till tabellen men det är Klopps sista match som tränare för Liverpool och jag förväntar mig därför ett motiverat hemmalag och tryck från hemmafansen. Är såklart också en rejäl klasskillnad mellan dessa två lag och även här väljer jag att kliva på den raka ettan.

4. Brentford - Newcastle 1X2

Lurig match när Brentford tar emot ett Newcastle där gästerna ska gå in som favoriter trots bortaplan men Newcastle spelade en tuff match borta mot United redan i veckan som kan sitta kvar i benen här. Tycker iallafall att värderingarna sitter som de ska och utan att se något större spelvärde vill jag kliva in med en helgardering.

5. Brighton - Man Utd 1

Brighton har gått knackigt på sistone men jag tror ändå man vill avsluta säsongen snyggt här på hemmaplan mot ett United som jag inte värderar särskilt högt för stunden. Brighton ska vara favoriter med sin hemmafördel och ettan till runt 40% tycker jag är en vettig spik som jag kliver på.

6. Chelsea - Bournemouth X2

Då vi spikat ett par stora favoriter i form av Man City och Liverpool behöver vi hitta skrälldrag för att ha chans på lite högre utdelning.  Chelsea har förvisso gått starkt på sistone och ska vara tydliga favoriter här mot ett omotiverat Bournemouth. Men jag tycker ändå favoritskapet blivit lite väl pressat och jag tycker spelvärdet ligger på gästerna. X2 spelas.

7. Sheffield Utd - Tottenham 1X

Sheffield är sedan länge klara för spel i Championship kommande säsong men jag tror ändå laget kommer ha lite motivation här i säsongens sista match framför hemmafansen. Nu ska gästerna Spurs ändå gå in som tydliga favoriter men även här tycker jag favoritskapet blivit lite väl pressat. Väljer därför att spela 1X här.

8. Crystal Palace - Aston Villa 1

Palace har varit ett av seriens starkaste lag de senaste veckorna och här ska man ha goda chanser att störa ett Aston Villa som redan säkrat spel i CL till kommande säsong. Tror vi får se ett motiverat hemmalag mot ett lite utcheckat och slitet Aston Villa och ettan till runt 45% är en fin spik som jag kliver på.

9. Luton - Fulham X2

Även om det inte är teoretiskt klart så är det praktiskt klart att Luton spelar i Championship kommande säsong och jag tror luften har gått ur denna trupp något nu. Här får de besök av ett klart starkare Fulham som ska vara favoriter trots bortaplan. Nu är matchen streckad som jämn vilket gör att jag lutar åt gästerna och X2 blir mitt val.

10. Burnley - Nottingham X2

Burnley är redan klara för spel i Championship när de nu tar emot ett Nottingham som står i 1.001 att hålla sig kvar men som ändå har något att spela för. Nottingham ska också vara favoriter trots bortaplan och även här är matchen streckad som jämn. Lutar också även här åt gästerna och X2 blir mitt spel.

11. Inter - Lazio 1

Inter har redan säkrat ligatiteln när de här tar emot ett Lazio som spelar om Europaplatser till kommande säsong. Men även om Lazio har mer att spela för ska Inter gå in som tydliga favoriter med sin hemmafördel. Kan ettan hålla sig under 60% tycker jag också Inter är en vettig spik som jag kliver på.

12. Real Betis - Real Sociedad X2

Lurig match mellan två lag som spelar för Europaplatser till kommande säsong och det skiljer endast en poäng mellan lagen efter 35 omgångar. Lagen ska också värderas som jämna och även om Betis ska vara favoriter med sin hemmafördel så tycker jag ettan blivit något för hårt spelad. Ser en jämn match framför mig och tycker spelvärdet ligger på X2 som blir mitt val.

13. Lille - Nice 1

Sista omgången i Ligue 1 där Lille spelar för en direktplats till Champions League när de nu tar emot ett Nice som inte har något att spela för. Med det sagt ska Lille gå in som tydliga favoriter med sin hemmafördel och ettan till under 60% är en bra spik som jag kliver på.

Stora raden - 2304kr

 1. Arsenal - Everton 1X
 2. Man City - West Ham 1
 3. Liverpool - Wolves 1
 4. Brentford - Newcastle 1X2
 5. Brighton - Man Utd 1
 6. Chelsea - Bournemouth X2
 7. Sheffield Utd - Tottenham 1X
 8. Crystal Palace - Aston Villa 1X
 9. Luton - Fulham X2
 10. Burnley - Nottingham X2
 11. Inter - Lazio 1X
 12. Real Betis - Real Sociedad 1X2
 13. Lille - Nice 1

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se