Speltips Uttagning Danmarks trupp: Victor Nelsson

Bild från Bildbyrån

Blir det Zanka eller Nelsson?

Då kommer ännu ett speltips om vilka som blir uttagna i Kasper Hjulmands danska EM-trupp. Vi har redan varit inne på Mikkel Damsgaard om att han kommer ta en plats och nu går vi vidare till mittbackspositionerna. Milans Simon Skjaer är kapten för det danska landslaget men har haft skadeproblem denna säsong och börjar närma sig pensionen, självklart vill han till EM men frågan är om det håller. Andra givna alternativ är Crystal Palace Joachim Andersen & Barcelonas
Andreas Christensen. Någon jag tror kommer ta en plats i truppen men kanske inte kommer få mycket speltid är Galatasarays Victor Nelsson.

SpelTorsten om Victor Nelsson

Victor Nelsson har inte fått mycket speltid i landslaget men fick chansen senast mot Färöarna i träningslandskamp och gjorde det riktigt bra. 8.00 fick han i betyg och var bara Höijberg som fick högre betyg. Han är stark, bra i luften och har bra med bollen på fötterna. Han har varit med på alla landslagssamlingar hittills och var med i både VM & EM senast. Given i klubblaget Galatasaray och spelat mycket denna säsong och är nästan aldrig skadad. 

SPELTIPS

Med tanke på oklarheter runt Skjaer som sliter med muskelskada och på att Hjulmand ofta spelar en fembackslinje med tre mittbackar och två offensiva yttrar så behöver Danmark säkra upp på mittbacksplatserna. Förutom de jag var inne på tidigare så går nog Leicesters Jannik Vestergaard före Nelsson. Jag tänker då att de behöver en till mittback och då står det mellan Victor Nelsson och Brentfords Zanka. Då är det givet att Hjulmand kommer ta ut Nelsson eftersom Zanka dels börjar närma sig slutet av sin karriär men har dessutom varit bänkad senaste tiden och har egentligen inte varit allt för aktuell för landslaget senaste åren.

Jag väljer alltså att spela att Victor Nelsson tar plats i den danska EM-truppen till 4/10U hos x3000.

ODDS SPELAT HOS UNIBET