Speltips Uttagning Englands trupp: Jadon Sancho

Bild från Bildbyrån

Vi tar position tidigt på en riktigt chansning

Den 14 Juli drar det igång. Fotbolls EM ska avgöras i Tyskland denna sommar. Tyvärr inget svenskt landslag men vi får heja på våra nordiska grannar Danmark. Ett annat landslag jag tror många svenskar kommer följa är England, favoriterna enligt spelbolaget att vinna EM och jag har hittat ett spel på en spelare att bli uttagen till Southgates trupp. Det är ett långsökt och det handlar naturligtvis om Dortmunds (Utlånad och tillhör Manchester United) Jadon Sancho som varit riktigt bra sedan han blev utlånad runt nyår till sin gamla klubb, Dortmund som är klara för Champions League final mot Real Madrid.

SpelTorsten om Jadon Sancho

Jadon Sancho spåddes en ljus framtid och gjorde det annorlunda draget att dra över till Tyskland och spela fotboll i tidig ålder. Det var i Bundesliga han slog igenom och efter några riktigt bra säsonger visade Manchester United intresse. Det blev ingen direkt succé i United och i början av denna säsongen blev det kyligt mellan honom och tränaren Erik Ten Haag och han blev mer eller mindre utfrusen efter ett mindre smickrande inlägg på sociala medier. Efter några månader i isboxen och inte fått träna med A-laget blev han utlånad till sin gamla arbetsgivare Borussia Dortmund där han gjort succé. Han klädde av Paris försvar i det första mötet och var stor del i vinsten, han slog dessutom rekord för flest lyckade dribblingar i en Champions League match. Det är inget snack om att han blev den stora vinnaren i bråket med United och medans de gör tidernas sämsta säsong så spelar alltså Jadon Sancho CL final om några veckor.

SPELTIPS

Det är väldigt långsökt att Sancho ska bli uttagen i truppen med tanke på Southgates tidigare uttagningar och att Sancho inte varit aktuell för landslaget sedan sommaren för två år sedan då han spelade i en VM match. Jag är ändå villig att chansa här till det fina oddset för mycket kan hända närmaste veckorna med skador. Det känns ändå inte omöjligt att Southgate tar ut Sancho med tanke på den fotboll han presterat senaste månaderna och känner dessutom till Tyskland där EM spelas då han spelat större delen av karriären där. Långsökt men inte omöjligt att Sancho kommer med och jag synar det med 2/10U till fina oddset 6.50 på Bethard.

ODDS SPELAT HOS BETHARD