Speltips Van Duijvenbode vs Gurney

Bild från Bildbyrån

Vi fortsätter syna "Super Chin"

Daryl Gurney eller "Super Chin" som han kallas har kanske inte det bästa smeknamnet men form däremot har han absolut. Vi kammade hem några units på honom igår när han besegrade Dimitri van den Bergh komfortabelt med 6-3.

SpelTorsten om Van Duijvenbode vs Gurney

Dirk Van Duijvenbode har spelat upp sig efter skadan och gick faktiskt till final i en av golvturneringarna för någon månad sedan men han är långt ifrån den goda formen för ett år sedan och har en bit kvar. Speciellt är det tajmingen och självförtroendet som fått sig en törn. Jag tror inte det dröjer allt för länge för den stora nederländaren att komma tillbaka men tror knappast det händer denna lördag i Kiel. Senaste uppträdandena på den stora scenen har inte varit imponerande och han saknar det lilla extra för att vinna matcher.

Daryl Gurney gjorde jobbet under fredagen då han komfortabelt vann över Dimitri van den Bergh. Ingen jättebra match men han tog chansen när han fick den och ser vi på de sex senaste månaderna är han faktiskt en av de tio bästa om man bryter ner turneringarna. Ser vi bort ifrån prispengar och ser hur de presterat så har han varit bättre än storspelare som 2023 års världsmästare Michael Smith, 2021 års världsmästare Gerwyn Price och några andra som ligger på Top10 listan i intjänade pengar. Formen är alltså bra och Gurney har en hel del att spela för här. Det är nämligen World Cup i juni där de två bästa på rankingen från varje land tävlar i par. Där är talangen Josh Rock given men andra platsen för Nordirlands lag är helt öppen mellan Daryl Gurney och den evigt unga Brendan Dolan som gick och vann en Pro Tour tävling i tisdags (ett spel vi prickade rätt på till 151x på twitter). Det satte press på Gurney som här i Kiel har ett gyllene tillfälle att ta in på Dolan som åkte ut första matchen här.

SPELTIPS

Vi fortsätter alltså syna Gurney som är i form och möter en kastare som inte är på normal nivå. Inte bästa oddset men 1.75 synar jag med 5/10U

ODDS SPELAT HOS COMEON!