Iran VM 2022 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp B
Iran

IRAN

Iran kanske inte är det mest kända landslaget för oss i Europa men de är faktiskt så högt rankade som nummer 21 på FIFA rankingen och har en hel del duktiga spelare. Speciellt på anfallssidan hittar vi ett par som öser in mål i Portugisiska ligan. Blir svårt att rå på England, men visst kan de slå USA en bra dag. Kroaten Dragan Skočić tog över laget i början av 2020 och har nu haft två år att spela in laget för detta mästerskap.

Grupp B - Fotbolls VM 2021

LagSMVOFMSP
EnglandEngland0000+-00
USAUSA0000+-00
IranIran0000+-00
WalesWales0000+-00

📅 Irans spelschema i VM 2022

💰 Odds Iran Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Iran i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-5-1

 • Målvakt: Beiranvand
 • Försvarare: Khalilzadeh, Kanaani, Moharrami, Amiri
 • Mittfält: Nourollahi, Ezatolahi, Jahanbakhsh, Gholizadeh, Hajsafi
 • Anfall: Azmoun
  Dragan Skočić tränare Iran VM 2022

  Blir spännande att se om Dragan Skočić kan ta Iran vidare från gruppen

  ⭐ Irans tre största stjärnor

  Sardar Azmoun

  Riktigt målfarlig anfallare som öste in mål i ryska ligan innan han flyttade till Bayer Leverkusen från Zenit 2022. I landslaget har det hunnit bli 40 mål på 63 matcher så han blir otroligt viktig för Iran. Bra på huvudet så blir otroligt viktig på fasta situationer. 

  Sardar Azmoun Iran VM 2022

  Bayen Leverkusens forward Azmoun är helt klart en av Irans stora stjärnor

  Mehdi Taremi

  Portos måltjuv Taremi är precis som anfallskollegan Azmoun en stor och stark forward och en riktig måltjuv. 54 mål på 96 matcher i den portugisiska ligan är mycket väl godkänt. 

  Mehdi Taremi VM 2022

  Terami är helt klart en av Irans största stjärnor, men kan få starta på bänken

  Alireza Jahanbakhsh

  Den 28-åriga Jahanbakhsh är Irans stora stjärna. Med snart 10 år av fotboll i den nederlänska ligan är han väl känd för den Europeiska publiken. Riktigt duktigt en mot en och kan ta sig förbi motståndarna med sin snabbhet och teknik på sin högerkant. Blir viktig i Irans kontringsspel och var den första asiatiska spelaren att vinna skytteligan i någon av de större europeiska ligorna (2017/18 med AZ). 

  Alireza Jahanbakhsh VM 2022

  Given i klubblaget Feyenoord och tongivande i landslaget, Irans stora stjärna.

  💰 Irans största talang

  Amirhossein Hosseinzadeh

  Iran ställer inte upp med VMs yngsta lag direkt och har knappt spelare under 25 år i preliminära truppen. Men en jag tycker sticker ut lite och som kan bli något för ett europeiskt klubblag är den målfarliga mittfältaren Amirhossein Hosseinzadeh. 21-åringen spelar fortfarande i den inhemska ligan och väntar på sitt stora genombrott, kanske kommer det i Qatar?

  Amirhossein Hosseinzadeh VM 2022

  Blir viktigt i kontringsspelet för Qatar, blir spännande att följa och se om han får plats i något Europeiskt lag i framtiden.

  ✈️ Irans VM-trupp 2022

  Truppen har ännu inte spikats.

  Analys av Irans VM-trupp 2022

  Finns flera intressanta saker om Irans trupp att ta upp, tex att det bara är två spelare under 25 år som spelar regelbundet i landslaget. Sen måste vi nämna lyx problemet på topp, nämligen en av lagets stjärnor Taremi kommer få börja på bänken samtidigt som bästa målskytten i kvalet Ansarifard är tredje val på topp. Lagets stjärna Azmoun kommer mest troligt starta som ensam forward i ett 4-5-1 system. De flesta är från den inhemska ligan. Bra framåt, lite sämre bakåt. Kan bli målkalas i Irans matcher i VM. Borde inte kunna ta sig vidare ur gruppen men är ingen omöjlighet.

  🌎 Irans VM-kval 2022

  De tog sig vidare från båda kvalgrupperna som grupp vinnare och förlorade bara 3/18 matcher i kvalet. De gjorde 49 mål på de 18 matcherna och var bara Japan som gjorde mer mål i det asiatiska kvalet. 

  Iran VM-Kval 2022

  📽 Bettingstugans videoklipp på Iran

  Här ser vi ett klipp på alla Irans mål i vägen till VM 2022

  Bettingstugan tippar om odds på Iran i VM 2022

  Tips på Iran
  SpelTorsten

  SpelTorsten

  Det finns inte så många spel ute som jag är intresserade av på Iran. Men att båda lagen gör mål mot USA i den sista gruppspels matchen lockar.
  Djupare analyser på speltips på Iran kommer närmare VM.

  Spela att båda lagen gör mål mellan Iran och USA till 1.90 gånger pengarna på Unibet