Iran

IRAN

Iran kanske inte är det mest kända landslaget för oss i Europa men de är faktiskt så högt rankade som nummer 21 på FIFA rankingen och har en hel del duktiga spelare. Speciellt på anfallssidan hittar vi ett par som öser in mål i Portugisiska ligan. Blir svårt att rå på England, men visst kan de slå USA en bra dag. Kroaten Dragan Skočić tog över laget i början av 2020 och har nu haft två år att spela in laget för detta mästerskap.

Grupp B - Fotbolls VM 2021

LagSMVOFMSP
EnglandEngland3210+77
USAUSA3120+15
IranIran3102-33
WalesWales3012-51

Bettingstugan analyserar Iran i Fotbolls-VM 2022

📅 Irans spelschema i VM 2022

 • Måndag 21:a November kl. 14:00 England - Iran 6-2
 • Fredag 25:e November kl 11:00 Wales - Iran 0-2
 • Tisdag 29:e November kl 20:00 Iran - USA

Läs allt om Irans matcher i Fotbolls-VM 2022

England VM 2022

Inför England - Iran VM 2022

Fotbolls VM 2022 23 augusti 2022

Englands premiärmatch i Fotbolls-VM 2022 är mot Iran på Khalifa International Stadium i Doha. Här ska första sparken mot den efterlängtade pokalen inledas, i alla fall om man ska ... Läs mer

Iran fotboll fans

Inför Wales - Iran VM 2022

Fotbolls VM 2022 9 september 2022

Wales fick en poäng mot USA i öppningsmatchen och möter nu ett desperat Iran. Ett Iran som gjorde två mål mot England, gott så. Men det håller förstås inte att släppa in sex mål. ... Läs mer

USA fotbolls fans

Inför Iran - USA VM 2022

Fotbolls VM 2022 9 september 2022

Iran har satt sig i ett gyllene läge efter 2-0 mot Wales. En poäng räcker troligtvis för att ta landet till en åttondelsfinal. För USA krävs seger men även de är i ett bra läge ... Läs mer

💰 Odds Iran Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Iran i Fotbolls-VM 2022


 • Målvakt: Beiranvand
 • Försvarare: Moharrami, Pouraliganji, Cheshmi, Hosseini, Mohammadi
 • Mittfält: Nourollahi, Karimi, Hajsafi
 • Anfall: Jahanbakhsh, Taremi
   Dragan Skočić tränare Iran VM 2022

   Blir spännande att se om Dragan Skočić kan ta Iran vidare från gruppen

   ⭐ Irans tre största stjärnor

   Sardar Azmoun

   Riktigt målfarlig anfallare som öste in mål i ryska ligan innan han flyttade till Bayer Leverkusen från Zenit 2022. I landslaget har det hunnit bli 40 mål på 63 matcher så han blir otroligt viktig för Iran. Bra på huvudet så blir otroligt viktig på fasta situationer. 

   Sardar Azmoun Iran VM 2022

   Bayen Leverkusens forward Azmoun är helt klart en av Irans stora stjärnor

   Mehdi Taremi

   Portos måltjuv Taremi är precis som anfallskollegan Azmoun en stor och stark forward och en riktig måltjuv. 54 mål på 96 matcher i den portugisiska ligan är mycket väl godkänt. 

   Mehdi Taremi VM 2022

   Terami är helt klart en av Irans största stjärnor, men kan få starta på bänken

   Alireza Jahanbakhsh

   Den 28-åriga Jahanbakhsh är Irans stora stjärna. Med snart 10 år av fotboll i den nederlänska ligan är han väl känd för den Europeiska publiken. Riktigt duktigt en mot en och kan ta sig förbi motståndarna med sin snabbhet och teknik på sin högerkant. Blir viktig i Irans kontringsspel och var den första asiatiska spelaren att vinna skytteligan i någon av de större europeiska ligorna (2017/18 med AZ). 

   Alireza Jahanbakhsh VM 2022

   Given i klubblaget Feyenoord och tongivande i landslaget, Irans stora stjärna.

   💰 Irans största talang

   Amirhossein Hosseinzadeh

   Iran ställer inte upp med VMs yngsta lag direkt och har knappt spelare under 25 år i preliminära truppen. Men en jag tycker sticker ut lite och som kan bli något för ett europeiskt klubblag är den målfarliga mittfältaren Amirhossein Hosseinzadeh. 21-åringen spelar fortfarande i den inhemska ligan och väntar på sitt stora genombrott, kanske kommer det i Qatar?

   Amirhossein Hosseinzadeh VM 2022

   Blir viktigt i kontringsspelet för Qatar, blir spännande att följa och se om han får plats i något Europeiskt lag i framtiden.

   ✈️ Irans VM-trupp 2022

   Goalkeepers: Alireza Beiranvand, Amir Abedzadeh, Hossein Hosseini, Payam Niazmand.

   Defenders: Ehsan Hajsafi, Morteza Pouraliganji, Ramin Rezaeian, Milad Mohammadi, Hossein Kanani, Shojae Khalilzadeh, Sadegh Moharrami, Rouzbeh Cheshmi, Majid Hosseini, Abolfazl Jalali.

   Midfielders: Ahmad Noorollahi, Saman Ghoddos, Vahid Amiri, Saeid Ezatolahi, Alireza Jahanbakhsh, Mehdi Torabi, Ali Gholizadeh, Ali Karimi.

   Forwards: Karim Ansarifard, Sardar Azmoun, Mehdi Taremi.

   Analys av Irans VM-trupp 2022

   Finns flera intressanta saker om Irans trupp att ta upp, tex att det bara är två spelare under 25 år som spelar regelbundet i landslaget. Sen måste vi nämna lyx problemet på topp, nämligen en av lagets stjärnor Taremi kommer få börja på bänken samtidigt som bästa målskytten i kvalet Ansarifard är tredje val på topp. Lagets stjärna Azmoun kommer mest troligt starta som ensam forward i ett 4-5-1 system. De flesta är från den inhemska ligan. Bra framåt, lite sämre bakåt. Kan bli målkalas i Irans matcher i VM. Borde inte kunna ta sig vidare ur gruppen men är ingen omöjlighet.

   Notera att Saman Ghoddos finns med i truppen.

   🌎 Irans VM-kval 2022

   De tog sig vidare från båda kvalgrupperna som grupp vinnare och förlorade bara 3/18 matcher i kvalet. De gjorde 49 mål på de 18 matcherna och var bara Japan som gjorde mer mål i det asiatiska kvalet. 

   Iran VM-Kval 2022

   📽 Bettingstugans videoklipp på Iran

   Här ser vi ett klipp på alla Irans mål i vägen till VM 2022

   Bettingstugan tippar om odds på Iran i VM 2022

   Tips på Iran
   SpelTorsten

   SpelTorsten

   Det finns inte så många spel ute som jag är intresserade av på Iran. Men att båda lagen gör mål mot USA i den sista gruppspels matchen lockar.
   Djupare analyser på speltips på Iran kommer närmare VM.

   Spela att båda lagen gör mål mellan Iran och USA till 1.90 gånger pengarna på Unibet