Oddset Tips » Allt om Oddset & Gratis Tips → Bettingstugan

Oddset

Gratis Oddset speltips från våra experter och Bettingstugans community

Senaste pooltipsen

SpelstoppTipsterTitelPoolspelSpelbolagSystem
27 jan.
17:59
Topptipset » Måndag 27/1
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
27 jan.
17:30
Powerplay » Måndag 27/1
Poolspel: System: 108 rader
26 jan.
14:59
Europatipset » Söndag 26/1
Poolspel: Europatipset System: 192 rader
Spela på Oddset Svenska Spel

Om Oddset

Idag har Oddset flera olika varianter där du har möjlighet att spela på mängder av olika sporter samt även Eurovision Song Contest och Melodifestivalen. Från och med 2019 började Svenska Spel även erbjuda spel på hästar. Varje variant skiljer sig från den andra men har även regler gemensamt. Nedanför går vi igenom de olika spelalternativen.

Oddset 

Den klassiska formen som erbjuder flest spelalternativ. Här hittar du alla matcher som Svenska Spel erbjuder odds på och kan spela både singelspel och kombinera flera spel för högre odds. Från och med 2019 kan du även spela på hästar under Oddset. Nu har Svenska Spel även växlat upp och höjt maxinsatsen från 1000kr till 5000kr på de större ligorna. Svenska Spel har även höjt sin återbetalning på Oddset vilket innebär högre odds.

Oddset Challenge

En relativt ny spelform hos Svenska Spel som snabbt blivit populär, inte minst efter att Svenska Spel lanserat spel på Trav under Challenge. Challenge går ut på att du ska tippa utfallet i sex till åtta matcher eller händelser med två eller tre alternativ. Utfallen kan handla om 1X2, över/under, BLGM etc. Gällande Challenge på trav är det oftast tre alternativ med två favoriter i ett lopp samt "övrigt startfält" som det tredje alternativet.

Läs mer om Oddset Challenge

Oddset Powerplay

Oddset Powerplay är en spelform som till 100% riktar sig mot ishockey. Spelformen går att spela i princip varje dag under vinterhalvåret och det går ut på att tippa utfallet i åtta olika hockeymatcher. Ibland kryddar Svenska Spel även till det och lägger till H2H mellan två spelare i en form och där du ska tippa vem som gör flest mål.

Läs mer om Oddset Powerplay

Oddset Bomben

Bomben börjar bli en klassiker hos Svenska Spel efter lanseringen 2001. På Bomben ska du tippa rätt resultat i två till tre utvalda matcher och spelformen går att spela varje dag hos Svenska Spel. Håll extra utkik efter rullpotten då det finns extra värde i att spela Bomben.

Läs mer om Oddset Bomben

Oddset Matchen 

Oddset Matchen är samma spelform som Bomben med skillnaden att det enbart handlar om en match där resultatet ska tippas. Oddset Matchen kan spelas flera gånger per dag och matcher från flera olika sporter erbjuds. 

Läs mer om Oddset Matchen

Övriga spelalternativ på Oddset

  • Oddset Lången
  • Oddset Lången XL
  • Oddsen Mixen

Så spelar du Oddset

Oddset - Hur lämnar du in din kupong?

För att spela Oddset behöver du antingen besöka ett spelombud, Svenska Spels hemsida eller ha en mobil som stödjer Svenska Spels krav. Svenska Spel har även en app som enbart är avsedd för spel på Oddset. Appen heter just "Oddset".

Livebetting på Oddset

Spelar du Oddset hos Svenska Spel har du möjlighet att spela live på matcherna som Svenska Spel erbjuder. Detta betyder att du kan tippa på t.ex. ett resultat under matchens gång. Oddsen i matcherna förändras frekvent då olika förutsättningar påverkar hur resultatet kommer att sluta. Detta brukar främst intressera er som tittar live på matchen och tror sig veta utfallet av matchen.

Oddset - Så bestäms dina Odds

För att tippa på ett resultat i en specifik match kommer du se att oddset skiljer sig beroende på vilket resultat du väljer. Oddset bestäms utefter vilken sannolikhet matchens utfall har, dvs. har ett lag låga odds så är sannolikheten att detta laget vinner matchen. Har ett lag högre odds än sitt motstånd så ses det laget som Underdog, dvs. att laget troligtvis förlorar matchen. Det finns tre olika typer av odds hos Svenska Spel. Antingen spelar du en variant på Oddset som har Fasta odds, Löpande odds eller Semi-fasta odds.

  1. Ett fast odds innebär att Svenska Spel bestämmer ett odds som kommer att gälla fram till spelstopp. Ditt odds kommer alltså inte att öka eller sjunka innan matchen spelas utan vara densamma under hela perioden som matchen finns på programbladet.
  2. Spelar du en variant som har ett semi-fasta odds kan det dock ske att oddsen för matcherna på programbladet förändras fram till spelstopp. Svenska Spel kan alltså välja att justera oddset för matcherna innan spelstopp. Har du däremot lämnat in din kupong kommer ditt odds inte att förändras, vilket betyder att oddsen kan skilja från person till person.
  3. Löpande odds betyder att samtliga kunder kommer ha ett identiskt odds om dom spelar på samma resultat i en match. Oddset för en match kan däremot skifta innan spelstopp men Svenska Spel fastställer slutligen ett odds som gäller för alla.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100