Oddset

Gratis Oddset speltips från våra experter och Bettingstugans community

Spela på Oddset Svenska Spel

Om Oddset

Idag har Oddset sex olika varianter där du har möjlighet att spela på mängder av olika sporter samt även Eurovision Song Contest och Melodifestivalen. Varje variant skiljer sig från den andra men har även regler gemensamt. Dom sex olika spelvarianterna på Oddset är:

 • Lången
 • Lången XL
 • Bomben
 • Powerplay
 • Matchen
 • Mixen

Så spelar du Oddset

Oddset - Hur lämnar du in din kupong?

För att spela Oddset behöver du antingen besöka ett spelombud, Svenska Spels hemsida eller ha en mobil som stödjer Svenska Spels krav. Väljer du att spela Lången XL kommer du inte att kunna lämna in din kupong via Svenska Spels hemsida eller mobilen utan då krävs det att du besöker ett spelombud.

Livebetting på Oddset

Spelar du Oddset Lången eller Oddset Mixen har du möjlighet att spela live på matcherna som Svenska Spel ebjuder. Detta betyder att du kan tippa på t.ex. ett resultat under matchens gång. Oddsen i matcherna förändras frekvent då olika förutsättningar påverkar hur resultatet kommer att sluta. Detta brukar främst intressera er som tittar live på matchen och tror sig veta utfallet av matchen.

Oddset - Så bestäms dina Odds

För att tippa på ett resultat i en specifik match kommer du se att oddset skiljer sig beroende på vilket resultat du väljer. Oddset bestäms utefter vilken sannolikhet matchens utfall har, dvs. har ett lag låga odds så är sannolikheten att detta laget vinner matchen. Har ett lag högre odds än sitt motstånd så ses det laget som Underdog, dvs. att laget troligtvis förlorar matchen. Det finns tre olika typer av odds hos Svenska Spel. Antingen spelar du en variant på Oddset som har Fasta odds, Löpande odds eller Semi-fasta odds.

 1. Ett fast odds innebär att Svenska Spel bestämmer ett odds som kommer att gälla fram till spelstopp. Ditt odds kommer alltså inte att öka eller sjunka innan matchen spelas utan vara densamma under hela perioden som matchen finns på programbladet.
 2. Spelar du en variant som har ett semi-fasta odds kan det dock ske att oddsen för matcherna på programbladet förändras fram till spelstopp. Svenska Spel kan alltså välja att justera oddset för matcherna innan spelstopp. Har du däremot lämnat in din kupong kommer ditt odds inte att förändras, vilket betyder att oddsen kan skilja från person till person.
 3. Löpande odds betyder att samtliga kunder kommer ha ett identiskt odds om dom spelar på samma resultat i en match. Oddset för en match kan däremot skifta innan spelstopp men Svenska Spel fastställer slutligen ett odds som gäller för alla.

Dom olika varianterna på Oddset har följande odds

 • Semi-fasta
  Lången, Lången XL, Mixen
 • Löpande
  Bomben, Powerplay, Matchen